Bartendere fra Tsjekkia og Slovakia vinner det som kan vinnes i konkurranser og deres barer rundt omkring i Europa topper listene over de beste barene. Det er det godt grunn til, og vi har tatt turen til kilden for denne suksessen.
Casa De Chá Da Boa Nova er som et nasjonalt monument med to Michelin-stjerner der restauranten ligger på klippene ut mot det frådende Atlanterhavet som byr på «verdens beste fisk og skalldyr».
Portugal fortjener mer oppmerksomhet for både maten og vinen. Danske Muri byr på helt unike alkoholfrie produkter, og glasstaket innen whisky er knust. Dette og mer til finner du i septemberutgaven av magasinet.
Navnet på produsenten av ukens vin, Cantina Mezzanotte, betyr midnatt. Men det er ikke derfor «mørk som natten» er en god beskrivelse av denne rødvinen.
På Santorini lages verdensberømte viner av druen assyrtiko. Et ekstremt klima og et svart sandholdig vulkansk jordsmonn gjør øyas terroir unikt. Men det spørs om øya klarer å motstå klima- og turisttrykket.
Grant Ashton jobbet i bank i London, men drømte om et sted han kunne dele en flaske vin sammen med gode venner. Det var starten på 67 Pall Mall, som nå er et av verdens mest suksessrike vinbarkonsepter
Chianti Colli Fiorentino domineres av lavtliggende vingårder som omkranser Chianti Classico i nord, øst og vest. Felles er en større satsing på økologisk dyrking og turisme. Men også innen Firenze-åsene finnes det store forskjeller.
Elisabeth Kress og Ola Klepp er sammen om alt og brenner for å bruke alt. Sammen har de to hjerteprosjekt, en jente på tre år og den ambisiøse restauranten k2 som ble belønnet med en Michelin-stjerne i år.