Historien om hvordan en av Indias mest ikoniske retter ble til, er kanskje like spennende som retten selv. Mulig er dette fordi historien inneholder berømte personer som Dronning Elizabeth II, JFK, og opphavet til nok en indisk folkefavoritt, nemlig tando
Siden David Chang åpnet sin ikoniske Momofoku Noodlebar i 2004 har ramenhysteriet spredd seg som ild i tørt gress. Også til Norge. I hovedstaden har flere ramensjapper dukket opp, og markedet virker ikke å være mettet. Start med å lage retten selv.
Mark Angeli lager svært få flasker og mengden som kom til Norge er tilsvarende liten. Kanskje må du vente helt til neste år med å få din kvote, men det er vel verd ventetiden.
Å kunne lage en perfekt klassisk fransk omelett er det som skiller klinten fra hveten. Med så få ingredienser, kun egg og smør, er det ingenting å gjemme seg bak. Her er det teknikk og tålmodighet som gjelder.
Mezcal er i dag en av bartenderes absolutte favoritter. Den fruktige smaken og det delikate hintet av røyk er som skapt til å tilfredsstille lekne brennevinsvirtuoser. Men mezcal er langt mer nyansert enn du kanskje tror. Møt mezcaleksperten Erik Bruun.
Bibimbap er det koreanske svaret på pytt i panne og er en deilig risrett som benytter seg av sesongens råvarer eller kjøleskapets rester. En herlig oppskrift for både magen og samvittigheten.
Montagne de Reims har lenge vært det mest renommerte underområdet i Champagne for pinot noir-druen. Nå ser vi imidlertid en rekke utsøkte blanc de noirs-champagner komme fra andre områder som Grande Vallée, Côte de Sézanne og Côte des Bar.
Lag heller disse lekre og smaksrike vegetarrettene i stedet. Disse festmåltidene er så gode at selv kjøtteterne ikke klarer å holde fingrene fra fatet.
Både Østerrike og Tyskland har det som skal til for å lage utsøkte musserende viner. Møt Fred Loimer og Niko Brandner som har hver sin tilnærming, men det til felles at de beveger seg bort fra det tradisjonelle sektkonseptet med lokale druer og restsødme,
Om riskrem eller multekrem ikke er hellig på julaften, kan du kanskje prøve en dessert som hele familien vil sette pris på. Eller kanskje begge deler. Her får du oppskriftene samt drikketips som passer alle. Også de som bare vil ha et glass til julekakene
I løpet av fire junidager neste år får du oppleve det aller beste Burgund har å by på fra vinsmakinger hos topprodusenter til lunsjer og middager på restauranter som serverer regionale spesialiteter matchet med topp viner. Og overnattingen er på et komfor
Frida Ronge har med Tak i Stockholm skapt et sted som kombinerer japansk mat med rene svenske råvarer og yogafilosofi som bakgrunnsmusikk. Det har vist seg å være en lønnsom blanding.
Etter Rioja DO-ets utvidelser på 1980- og 1990-tallet, går dagens trend tilbake til små vingårder, bærekraftig produksjon og et sterkt terroirfokus. Møte fire trendsettere som alle løser oppgavene på sin egen måte.
Jock Zonfrillo er blitt kalt Australia heteste kokk, og hans restaurant Orana har flere ganger vært årets beste. Men det er helt andre sider ved hans kokkegjerning som vekker oppmerksomhet langt utenfor kontinentets grenser.
Pokè er den hawaiiske gatematen som tok den kulinariske verdenen med storm noen få år tilbake. Dette er en lekker og næringsrik rett som fortjener sin plass blant ditt kulinariske repertoar.
Som det aller meste som kommer fra havet er blåskjell aller best i vintermånedene. I denne oppskriften kombineres deilige asiatiske smaker med blåskjellenes berusende smak av sjø.
Debatten raser i media etter NRKs avsløring om Norges skjulte matsvinn. På Norturas fryselagre ligger sauekjøtt nok til millioner av middager. Disse kommer aldri ut til butikkene. Butikkene skylder på forbrukerne, men forbrukerne kan jo ikke kjøpe noe som
Om en hel kylling eller andre arbeidskrevende matlagingsoppgaver kan virke uoverkommelig der du står i butikken en midtukedag, er den faktisk ikke det. Her kan du lære av hvordan en kokk går løs på en slik oppgave.