Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 19 November 1998 - 15:38

    Syltet laks og grav din egen fisk

    Sild har funnet sin plass på julebordet sammen med røykt og gravet laks og ørret. Men hvorfor ikke prøve å grave en sei eller sylte litt laks sammen med steinbit eller veite. Apéritif gir deg selvfølgelig drikkeforslag.
    19. november 1998
  • 19 November 1998 - 15:30

    Hvit Herregårdsgløgg

    Hvit Herregårdsgløgg (13100) er fremstilt av hvitvin aromatisert med en rekke krydder. Hovedkrydderet er ekte ceylon-kanel. I tillegg finnes krydder som pomerans, ingefær, kardemomme og nellik. Den har en smaksrik og vinøs karakter, med en frisk sitruspr
    19. november 1998
  • 12 November 1998 - 22:41

    Reis til vinopplevelse på Vossevangen

    Et julegavetips til din kjære som vil glede dere begge: Park Hotel Vossevangen, kjent for sitt imponerende vinkart og -kjeller, arrangerer vinweekender i januar, nærmere bestemt 15.-17. og 22-.24. januar.
    12. november 1998
  • 12 November 1998 - 22:34

    Juledrikke 98

    Apéritif presenterer et knippe gode ting å ha i glasset i julen. Cognac for damene, gløgg for herrene, en ekte julevin i det minste på etiketten, en megaflaske som vil imponerere de fleste, en billig bordeaux, en god bag in box og så avgjort en klassisk R
    12. november 1998
  • 12 November 1998 - 16:39

    Otard eller Ottar?

    Otard er like norsk som noen annen skal vi tro cognacprodusenten med samme navn. Hvor om allting er, Ottar har sans for gastronomisk nytelse og tilbyr topp oppskrifter kreert av våre beste kokker som Beate Hals og den store konditormester Pascal Dupuy og
    12. november 1998
  • 10 November 1998 - 03:11

    God portugiser

    Apéritifs lille spalte Ukens vin foreslår denne gang en portugiser. Prisen er kroner 116, men la deg ikke skremme av det. Her er det mye god vin for pengene. 09.12.98.
    10. november 1998
  • 10 November 1998 - 02:53

    Matkunstnerens jul

    Tre ganger Norgesmester i kokkekunst, Trond Moi, gleder seg til jul og all matlagingen den medfører. Her deler han to av sine favorittoppskrifter med deg.
    10. november 1998
  • 10 November 1998 - 02:43

    Bøker under treet

    Bøker som julegave går aldri av moten. Og bokelskere får heller aldri nok bøker. For de matinteresserte er utvalget dessuten større enn noen gang. Apéritif har plukket litt fra hyllene i bokhandelen og serverer deg noen julegavetips.
    10. november 1998
  • 31 Oktober 1998 - 01:31

    Ny tjeneste fra Apéritif

    Apéritif introduserer Ukens vin som en ny spalte. Denne gangen en vin som går meget godt til smaksrike kjøttretter, gjerne basert på vilt/rødt kjøtt og skogssopp.
    31. oktober 1998
  • 31 Oktober 1998 - 01:10

    I skyggen av Toscana

    Umbria konkurrerer ikke bare topografisk og visuelt med Toscana. Også vinene er av topp kvalitet blant annet de Riccardo Cotarella lager.
    31. oktober 1998
  • 31 Oktober 1998 - 01:05

    Flotte bransjekurs våren -99

    Har du lyst å lære mer om mat og drikke? Få nye idéer om matlaging, oppbevaring, anretning og kombinasjoner? Meld på til vårens bransjekurs på Gastronomisk institutt.
    31. oktober 1998
  • 31 Oktober 1998 - 00:58

    Gå på kurs hos proffene

    Gastronomisk Institutt arrangerer kurs for kokker og kelnere. Nå åpner instituttet dørene for deg som privatperson. Du møter de samme proffe lærekreftene som folket i restaurantbransjen, og det kreves ingen forkunnskaper fra deg som vil være med.
    31. oktober 1998
  • 29 Oktober 1998 - 16:17

    Klassiker til topps

    Juleøl med alle de riktige elementene i perfekt balanse er testens vinnere: Schous Juleklassiker, Nordlands Juleøl samt Akershus Juleøl. La Apéritifs proffe smakspanel veiled deg i jungelsen av juleøl så slipper du å  bomme etter at tåpelige kjendise
    29. oktober 1998
  • 22 Oktober 1998 - 14:58

    Skogens gourmeter

    Vesla og Fredrik Michelet overtar søndagsmiddagen til opptil 300 Oslo- og Bærumsfolk hver søndag året rundt på Skytterkollen. Og stadig flere unner seg dagens vinanbefaling, samt cognac og sigar som den perfekte avslutning på skogsturen. Bli ned på besøk
    22. oktober 1998
  • 22 Oktober 1998 - 14:52

    Kvinnehuset

    I spissen for Umbrias desidert største vinprodusent Cantine Lungarotti og dens store vin Rubesco Riserva Monticchio står to halvsøstre: Teresa og Chiara.
    22. oktober 1998
  • 22 Oktober 1998 - 12:11

    Seier til Lise

    Årets beste unge norske kokk ble 22 år gamle Lise Finckenhagen som til daglig tilhører stjerneteamet på Restaurant Bagatelle i Oslo. Hun overbeviste juryen med sin treretters meny som var komponert spesielt for å kunne passe sammen med champagne. Drikken
    22. oktober 1998
  • 18 Oktober 1998 - 02:28

    De nouveau

    Utmerkelser er også blitt beaujolaiskongen Georges Dubœuf til del. Nytt av året er en konkurranse Trophée Parisien des Crus du Beaujolais, som skal promovere vin fra de 10 cruene i Beaujolais. Denne gang var det 1996-årgangen som skulle bedømmes.
    18. oktober 1998
  • 17 Oktober 1998 - 23:56

    Hele Norges likør

    Norges mestselgende likør har sitt navn etter hovedstadens helgen og beskytter, St. Hallvard. Ikke uten grunn, for den har siden fødselen i 1896 vært et produkt av byen.
    17. oktober 1998
  • 13 Oktober 1998 - 00:07

    Kokkene tok sølv sammenlagt

    Jubelen ville ingen ende ta da det norske Kokkelandslaget torsdag kokket seg frem til en andreplass sammenlagt i Culinary World Cup. Nordmennene lå bare få poeng bak vinnerlaget fra Singapore.
    13. oktober 1998
  • 10 Oktober 1998 - 10:21

    Cigars only

    I kjølvannet av sigarettforbud og helsenoia kom sigarboomen i USA. Konsekvensen er sigarbarer, det siste på barfronten. Men ikke tro at du bare kan spasere rett inn.
    10. oktober 1998
  • 10 Oktober 1998 - 03:17

    Første gull i verdenscupen

    Oslo (NW): Det norske Kokkelandslaget stakk mandag av med gull for varmretter i den prestisjetunge konkurransen Culinary World Cup. Norsk gjørs fra Øyeren, sjøkreps og pepperbakt hjortefilet gikk rett hjem hos dommerne i Luxembourg.
    10. oktober 1998
  • 09 Oktober 1998 - 00:06

    Kokkelandslaget storfavoritter i Luxembourg

    Oslo (NW): Det norske Kokkelandslaget tror på gull i Culinary World Cup i Luxembourg. Laget avsluttet lørdag første del av den prestisjetunge konkurransen.
    09. oktober 1998
  • 08 Oktober 1998 - 16:59

    Klassiker til topps

    Juleøl med alle de riktige elementene i perfekt balanse er testens vinnere: Schous Juleklassiker, Nordlands Juleøl samt Akershus Juleøl. La Apéritifs proffe smakspanel veilede deg i jungelsen av juleøl så slipper du å bomme etter at tåpelige kjendise
    08. oktober 1998
  • 08 Oktober 1998 - 16:49

    Akevittguide

    Her finner du en oversikt over de fleste akevitter som er til salgs over polets disk. Men ikke bare det, du finner også en beskrivelse av fylde, smak og ikke minst hva slags mat du skal bruke den enkelte akevitt til.
    08. oktober 1998
  • 08 Oktober 1998 - 16:49

    Akevittguide

    Her finner du en oversikt over de fleste akevitter som er til salgs over polets disk. Men ikke bare det, du finner også en beskrivelse av fylde, smak og ikke minst hva slags mat du skal bruke den enkelte akevitt til.
    08. oktober 1998