Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 14 November 2006 - 16:56

    Gamalosten lovbeskyttet

    Et av våre mest tradisjonsrike matprodukter, Gamalost frå Vik, er tildelt lovbekyttelse.
    14. november 2006
  • 13 November 2006 - 13:01

    Dette drikker du til lutefisk

    Hvilken lutefisk du velger, får også betydning for drikkefølget. Men den store mengden tilbehør mange kamuflerer lutefisksmaken med har vel så mye innflytelse.
    13. november 2006
  • 05 November 2006 - 02:00

    Lammegryte fra Sogn og Fjordane

    Lammekjøtt er utrolig godt og denne gryten varmer godt på kalde høstkvelder.
    05. november 2006
  • 01 November 2006 - 16:50

    Bakaren i Lom

    Morten Schakenda valde bort eit liv som kjøkkensjef på hovudstadsrestaurantar til fordel for brøddeigen i Lom.
    01. november 2006
  • 15 Oktober 2006 - 02:00

    Lammelår fra Rana

    Lammekjøtt er mye brukt i tradisjonsmat i de mange hjem, slik som i søndagens herlige middag med to fabelaktige viner som drikkefølge.
    15. oktober 2006
  • 13 Oktober 2006 - 02:10

    787,5 millioner i året

    Nei, det er ikke en post på statsbudsjettet, men derimot antall egg som brukes i Norge hvert år.
    13. oktober 2006
  • 13 Oktober 2006 - 02:00

    Eggende meny

    Gratulerer med dagen - i dag feires Verdens eggdag i 55 land over hele verden, og vi har satt opp en deilig treretters meny for deg.
    13. oktober 2006
  • 07 Oktober 2006 - 02:00

    Salatspyd med stekt Norsk Kongekrabbe

    I dag unner vi oss en delikatesse fra nord - kongekrabbe med herlig tilbehør.
    07. oktober 2006
  • 02 Oktober 2006 - 02:00

    Kylling carbonara

    En ny vri på en klassisk italiensk pastarett er dagens anbefaling. TIl den smakfulle retten er det italiensk vin vi kan friste med.
    02. oktober 2006
  • 28 September 2006 - 08:58

    Smakskrigeren

    Norsk ystetradisjon er reddet takket være en uredd fransk kvinne.
    28. september 2006
  • 28 September 2006 - 02:00

    Fårikål fra Oppland

    Det er fårikålens festdag i dag, og det er selvsagt hva vi serverer denne dagen sammen med et skummende glass øl.
    28. september 2006
  • 21 September 2006 - 02:00

    Kyllinglår med urter

    Saftig og velsmakende kylling med spennende krydder står på menyen i dag. En rimelig, men utmerket Chianti er hva vi kan anbefale deg å ha i glasset.
    21. september 2006
  • 08 September 2006 - 02:01

    Spekepizza

    På en spekepizza kan du gjerne benytte parmaskinke i stedet for norsk skinke. Da smaker det ekstra godt, men dessverre ikke direkte rimelig.
    08. september 2006
  • 24 August 2006 - 02:00

    Jamies yndlingssalat

    En herlig gourmetsalat signert Jamie Oliver fulgt av en tilsvarende hvitvin er hva vi kan friste med i dag.
    24. august 2006
  • 20 August 2006 - 02:00

    Østers naturell

    Østers i naturell tilstand er rått og lekkert. Selvsagt er det mange som ikke kan fordra denne råvaren, og som ei heller ikke under noen omstendigheter ønsker å tilnærme seg den. For alle oss andre er det bare å slurpe i vei - med eller uten champagne.
    20. august 2006
  • 19 August 2006 - 21:55

    Solsei ga seier

    Mathias Disens (til venstre) rop på sola hjalp ikke på været, men retten Hey, Hey Sunshine vant i alle fall hårfint i årets NM for amatørkokk.
    19. august 2006
  • 09 August 2006 - 02:00

    Kyllingburger

    I dag skal en deilig burger på bordet. Kylling-kjøttdeig er en kjøttdeig som inneholder vesentlig mindre fett enn den tradisjonelle laget av storfekjøtt. 100 prosent rent hvitt kjøtt er sunt for kroppen.
    09. august 2006
  • 23 Juli 2006 - 02:00

    Biff av ytrefilet

    En deilig saftig biff er sommerhygge uten sidestykke, spesielt når biffen er av ytrefilet. Du vil nok også finne at både tilbehør og drikke matcher meget godt.
    23. juli 2006
  • 05 Juli 2006 - 16:06

    Hey, hey Sunshine

    Mathias Disen fra Oslo er kunstneren bak dagens innsendte oppskrift til NM for amatørkokk. Bli med du også og vinn flotte premier.
    05. juli 2006
  • 04 Juli 2006 - 02:00

    Gratinerte o-skjell

    Skjell er alltid velkomment spise, oftest i naturlig form eller dampet. Dersom du setter pris på nye tips til tilberedning, og ikke er altfor kritisk til at det tukles med skjellene, vil Dagens rett garantert falle i smak - sammen med en rimelig hvitvin.
    04. juli 2006
  • 28 Juni 2006 - 19:05

    Potetstekt sei med salami, Bouillabaisse- vinagrette og bønnesalsa

    Finn Henning Stokke fra Stavanger står bak dagens innsendte oppskrift til NM for amatørkokk. Bli med du også og vinn flotte premier.
    28. juni 2006
  • 27 Juni 2006 - 15:51

    Seipalett

    Joran Tveterås fra Oslo er opphavsmann for dagens innsendte oppskrift til konkurransen NM for amatørkokk. Bli med du også og vinn flotte premier.
    27. juni 2006
  • 27 Juni 2006 - 02:00

    Grillspyd med laks

    Frem med grillen, for her skal det godsaker på grillrista. Laks egner seg storartet som grillmat. Smakfullt og svært anvendelig, ikke minst servert sammen med den italienske hvitvinen.
    27. juni 2006
  • 26 Juni 2006 - 02:00

    Kyllingburger

    Denne burgeren kan du med god samvittighet nyte! Kylling-kjøttdeig er nemlig en kjøttdeig som inneholder vesentlig mindre fett enn den tradisjonelle laget av storfekjøtt.
    26. juni 2006
  • 23 Juni 2006 - 19:08

    Smilende sommersei

    Dagens oppskrift til NM for amatørkokk er det Helle Øder Valebrokk fra Oslo som står bak. Bli med du også og vinn flotte premier.
    23. juni 2006