Chivites pago-viner har plassert seg helt i teten av den nye spanske vineliten. Om det er nok til å løfte hele Navarra-området dit også gjenstår å se. Men denne tradisjonsrike produsenten har mye annet godt i bakhånd.
Bak hver flaske Noilly Prat ligger det mye håndarbeid. Nesten alt gjøres fortsatt på samme måten som da denne berømte vermuten ble skapt for over 150 år siden.
Ingen drikk fremhever spekeskinkas kvaliteter på samme måte som manzanilla. Men prøv ikke å kalle den sherry, for i Sanlúcar de Barrameda er det et fyord. Manzanilla derimot nytes her døgnet rundt, bare ikke til frokost.
De røde vinene fra baskerlandskapet Irouleguy er som skapt for det lokale kjøkken, men ikke desto mindre har de et stort potensial utenfor regionen. Det sørger områdets ambisiøse vinprodusenter for.
Knusktørr Mosel-riesling er nærmest et krav fra det tyske markedet, men har aldri hatt noen stor status her til lands. Til det er mange viner rett og slett for slanke til at fraværet av restsødme blir noen suksess. Men denne testen viser likevel at det fi
Om QBA ofte er god valuta, er kabinett det i enda større grad. Her får du viner med nok kropp til å følge selv sterkt krydrete retter og med syrer som renser opp etter selv det tøffeste fettet. At vinene kommer fra en toppårgang som 2007 bidrar naturlig n