Bak hver flaske Noilly Prat ligger det mye håndarbeid. Nesten alt gjøres fortsatt på samme måten som da denne berømte vermuten ble skapt for over 150 år siden.
Ingen drikk fremhever spekeskinkas kvaliteter på samme måte som manzanilla. Men prøv ikke å kalle den sherry, for i Sanlúcar de Barrameda er det et fyord. Manzanilla derimot nytes her døgnet rundt, bare ikke til frokost.
De røde vinene fra baskerlandskapet Irouleguy er som skapt for det lokale kjøkken, men ikke desto mindre har de et stort potensial utenfor regionen. Det sørger områdets ambisiøse vinprodusenter for.
Knusktørr Mosel-riesling er nærmest et krav fra det tyske markedet, men har aldri hatt noen stor status her til lands. Til det er mange viner rett og slett for slanke til at fraværet av restsødme blir noen suksess. Men denne testen viser likevel at det fi
Om QBA ofte er god valuta, er kabinett det i enda større grad. Her får du viner med nok kropp til å følge selv sterkt krydrete retter og med syrer som renser opp etter selv det tøffeste fettet. At vinene kommer fra en toppårgang som 2007 bidrar naturlig n
En QBA fra Mosel er ofte et godt kjøp. Men her som alltid er kvaliteten avhengig av at avsender har et godt navn. Og ikke minst at årgangen er god. Jo flere 2007 qba som kommer på markedet, jo bedre!
Ung Mosel-spätlese bør legges i kjelleren for å bli kvitt "hvalpefettet". Drikkes den ung, må den få litt krevende aromaer og ingredienser å jobbe med. Som kandidat for langt opphold vinkjelleren derimot er slik vin sublim.
Dette er noe av det ypperste Mosel-dalen kan frembringe, men også disse vinene, og særlig auslese, bør lagres lenge for å kunne vise sitt fulle potensial.