Start grillsesongen med påskelammet

Oppskrifter med lam på grillen

Lammekoteletter på grillen

 

Lammekoteletter med sitronmynte-salsa verde

Fremgangsmåte

Sitronmynte-salsa verde:
Bruk en foodprosessor eller mikser til å blende mynte, bladpersille, sitronskall og -saft, sjalottløk, kapers, hvitløk, salt og chiliflakene. Mens motoren kjører tilsetter du sakte oljen og blander til du får en grov salsa.

Hell over i en liten bolle, dekk til med plastfilm og trykk filmen ned på overflaten av salsaen for å hindre misfarging.

Tips:
Salsaen kan lages opptil fire timer i forveien. Sett den i så fall i kjøleskapet. Ta den ut og la den varmes opp til romtemperatur og rør om før servering.

Lammekoteletter:
Pensle begge sider av lammekotelettene lett med olje, og krydre begge sider med salt og pepper. La kotelettene ligge i romtemperatur i 15-30 minutter før grilling.

Gjør grillen klar for direkte grilling over middels varme (180-230 °C).

Børst grillristene rene. Grill kotelettene på direkte middels varme slik du ønsker (ca. 8-10 minutter for medium stekt), snu dem én gang. Ta dem av grillen og la dem hvile i 3-5 minutter.

Server kotelettene varme med en skje salsa på toppen.

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: HowardOates

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Lammekoteletter med timian- og hvitløkspotetpuré

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

 
 
 
1 ts
10 stk
2 ss
stk

Fremgangsmåte

Skrell potetene og kok dem i usaltet vann.

Mos potetene, og bland inn smør, fløte, presset hvitløk og timian. Smak til med salt og pepper.

Krydre lammekotelettene og stek dem raskt på hver side på sterk varme. Etterstek på svak varme ca. 2 minutter.

Server lammekotelettene med potetpureen og en rødvinssaus .

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Lammekoteletter med siciliansk caponata

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

0.5 ts
0.5 ts
pepper 
1 ss
1 ss
Caponata
1 stk
6 stk

Fremgangsmåte

Begynn med caponataen:
Kutt auberginen i 2 cm tykke skiver og strø over salt. La auberginen ligge med salt i 20 minutter, gjerne i et dørslag.

Skyll av saltet og tørk den med papir. Kutt så i grove treninger (2x2 cm). Fres dem i olivenolje i en kjele til lett brune, mens du lager de andre delene.

Vask og rens paprika, løk og stilkselleri. Kutt dem i grove terninger og stek det i en stekepanne til de begynner å bli brune. Ha deretter i kapers, eddik og sukker.

Bland alt sammen med grovhakkede tomater og aubergine i kjelen og la alt surre i 4-5 minutter. Serveres romtemperert.

Lammekotelettene:
Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og stek på høy varme i litt olje i ca. 2 minutter på hver side til de tar farge.

Legg kotelettene oppå caponataen, hell stekesjyen over og server godt brød ved siden av.

Tips: Caponata er en siciliansk rett som bruker å bli servert enten som en salat eller som en siderett. Det er vanlig å servere den romtemperert.

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen