Her får du inspirasjon til både å spise enda mer fargerikt og sunnere

Vegetar oppskrifter

(sveta_zarzamora)

Oppskrifter med bønner og erter

Crudités med tre typer hummus

Fremgangsmåte

Hummus grunnoppskrift:
Skyll kikertene godt  og skrell dem, dette  gir en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen. Ha de skrelte kikertene og  resten av ingrediensene til hummus grunnoppskrift i en foodproccesor og kjør til en jevn masse.  Tilsett eventuelt litt vann hvis den blir for fast. Fordel hummusen i tre boller. Den ene topper du med sorte sesamfrø og pinjekjerner.

Rødbethummus:
Kjør kokte rødbeter (dette får du kjøpt vakumpakket i butikken) i en foodproccesor med litt olivenollje til en jevn masse. Tilsett hummus og pulser massen til den er jevn. Topp med kruspersille og ekstra olivenolje.

Spinat og pistasj hummus:
Kjør spinat, koriander, pistasjnøtter, olivenolje, hvitløk og sitronjuice i en foodproccesor til en jevn masse. Tilsett hummus og pulser massen til den er jevn. Topp med ristede pistasjnøtter og sitronskall. 

Crudités

Kutt grønnsakene i passe store biter. Fordel på et fat og server med tre forskjellige hummus. 

Her finner du flere deilige vegetarretter

Flere deilige retter med hummus ligger her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Foto: Foxys_forest_manufacture

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Gulasj med bønner

Fremgangsmåte

Skrell poteter, løk og hvitløk. Skjær poteter og paprika i terninger og hakk løk og hvitløk.

Surr grønnsakene litt i en kjele med olje. Rør i tomatpuré og krydder. Tilsett buljongen og knuste hermetiske tomater.

La gryten koke under lokk i ca. 15 minutter.

Skyll bønnene godt i kaldt vann og la dem renne av. Bland dem inn i gryten. Smak til med salt og pepper.

Tips:
Server gryten f.eks. med en spiseskje crème fraîche som er smakt til med litt revet sitronskall. Ferskt brød smaker kjempegodt til.
 
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grønnsakssuppe med pistou og bønner

Fremgangsmåte

Suppe:
Skrell poteter, purre, løk og gulrot og skjær i terninger. Ha terningene i en kjele og dekk med vann. Kok i minst en time.
 

Skjær squash i terninger og aspargesbønner i fine biter og tilsett. Kok videre i ca. 10 minutter til aspargesbønnene er møre. Smak til med salt og pepper.

Pistou:
Dypp tomatene i kokende vann i noen sekunder og avkjøl i kaldt vann. Ta av skinnet på tomatene og hakk dem opp. Kjør dem så sammen med basilikumblader og hvitløk i en hurtigmikser, stavmikser eller blender. Spe med olje underveis.
 
Tips:
Pistouen røres ut i suppen rett før servering, men du kan også legge en spiseskje opp i suppetallerknene ved servering. Sett gjerne det du har igjen på bordet hvis noen ønsker litt mer.
 
 

Sendt inn av

Foto: Hot Chocolate Media

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Chana masala

Fremgangsmåte

Bruker du hele krydder, bruker du noe mindre enn av de malte, de utvider seg når de males.

Rist frøene i en tørr stekepanne på medium varme til det begynner å lukte ordentlig.

Avkjøl før krydderne males i krydderkvern eller morter.

Ha fettet i pannen og fres løken på medium varme til den er myk og gyllen, ca 6 - 7 minutter.

Ha i hvitløken og fres ytterligere ett minutt.

Tilsett malt koriander, gurkemeie og spisskumen.

Rør inn de hakkede tomatene, chili og ingefær. La det koke i noen minutter.

Tilsett kikertene og vann til en konsistens du liker. La det trekke under lokk på lav varme i ca 5 minutter.

Smak til med garam masala, salt og sitronsaft og i la det trekke i ytterligere 5 minutter.

Dryss over finhakkete, friske korianderblader.

Serveres med ris, helst basmatiris.

Tips: Hele krydder som du maler selv smaker alltid best. Det er også mye å spare på å kjøpe hele krydder ettersom de har en helt annen holdbarhet enn malte krydder.
 
 

Sendt inn av

Foto: iStock photo

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen