Prøv noen av disse vegetarrettene og bli overbevist

Vegetar oppskrifter

(Bilde: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen/Frukt.no)

Oppskrifter med bønner og erter

Gulasj med bønner

Fremgangsmåte

Skrell poteter, løk og hvitløk. Skjær poteter og paprika i terninger og hakk løk og hvitløk.

Surr grønnsakene litt i en kjele med olje. Rør i tomatpuré og krydder. Tilsett buljongen og knuste hermetiske tomater.

La gryten koke under lokk i ca. 15 minutter.

Skyll bønnene godt i kaldt vann og la dem renne av. Bland dem inn i gryten. Smak til med salt og pepper.

Tips:
Server gryten f.eks. med en spiseskje crème fraîche som er smakt til med litt revet sitronskall. Ferskt brød smaker kjempegodt til.
 
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grønnsakssuppe med pistou og bønner

Fremgangsmåte

Suppe:
Skrell poteter, purre, løk og gulrot og skjær i terninger. Ha terningene i en kjele og dekk med vann. Kok i minst en time.
 

Skjær squash i terninger og aspargesbønner i fine biter og tilsett. Kok videre i ca. 10 minutter til aspargesbønnene er møre. Smak til med salt og pepper.

Pistou:
Dypp tomatene i kokende vann i noen sekunder og avkjøl i kaldt vann. Ta av skinnet på tomatene og hakk dem opp. Kjør dem så sammen med basilikumblader og hvitløk i en hurtigmikser, stavmikser eller blender. Spe med olje underveis.
 
Tips:
Pistouen røres ut i suppen rett før servering, men du kan også legge en spiseskje opp i suppetallerknene ved servering. Sett gjerne det du har igjen på bordet hvis noen ønsker litt mer.
 
 

Sendt inn av

Foto: Hot Chocolate Media

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Chana masala

Fremgangsmåte

Bruker du hele krydder, bruker du noe mindre enn av de malte, de utvider seg når de males.

Rist frøene i en tørr stekepanne på medium varme til det begynner å lukte ordentlig.

Avkjøl før krydderne males i krydderkvern eller morter.

Ha fettet i pannen og fres løken på medium varme til den er myk og gyllen, ca 6 - 7 minutter.

Ha i hvitløken og fres ytterligere ett minutt.

Tilsett malt koriander, gurkemeie og spisskumen.

Rør inn de hakkede tomatene, chili og ingefær. La det koke i noen minutter.

Tilsett kikertene og vann til en konsistens du liker. La det trekke under lokk på lav varme i ca 5 minutter.

Smak til med garam masala, salt og sitronsaft og i la det trekke i ytterligere 5 minutter.

Dryss over finhakkete, friske korianderblader.

Serveres med ris, helst basmatiris.

Tips: Hele krydder som du maler selv smaker alltid best. Det er også mye å spare på å kjøpe hele krydder ettersom de har en helt annen holdbarhet enn malte krydder.
 
 

Sendt inn av

Foto: iStock photo

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen