Gulrot- og appelsinsuppe
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Løk og hvitløk renses og finhakkes før det tas over i egnet panne og freses i smøret.
Rens og riv gulrøttene og ta dem videre over i panna. Etter 2-3 minutter helles buljongen over.
Suppen kokes til gulrøttene er møre. Om ønskelig kan suppen moses, men det er ikke nødvendig.
Rør inn ferskpresset appelsinsaft og smak til med salt og evt. pepper. Suppen serveres rykende varm med gressløk, rømme og revet appelsinskall over.
Flere gode grønnsaksretter finner du her
Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: iStockphoto
Løksuppe som i Provence
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Surr løken i smør til den er blank og myk. Dryss over mel og rør godt. Tilsett vin, vann, buljong og krydder. Kok alt opp under lokk ved svak varme 15-20 minutter. Smak suppen til og ha eventuelt i mer vin.
Fordel den varme suppen i ildfaste suppeskåler/tallerkner.
Rist brødskivene i brødrister eller ovn og legg dem på toppen av hver suppeskål. Strø på revet ost og gratiner i ovnen til osten har smeltet.
I stekeovnen ved 250 grader, til osten har smeltet.
Flere deilige supper finner du her
Flere gode grønnsaksretter finner du her
Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Dom. Weinbach Sylvaner Réserve 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 259,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Tio Pepe Fino
Spania
Volum: 0.750 Pris: 219,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Dinavolo 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 389,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Johan Vineyard Pinot Noir Pétillant Naturel 2019
USA
Volum: 0.750 Pris: 298,00 Bestillingsutvalget
Potet- og purreløksuppe crème vichyssoise
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Poteter skrelles og kuttes i terninger. Gjør det samme med purren og fresalt i smør i gryta på middels varme til blank, men uten at det tar farge. Hell melk, fløte og kraft over, og kok i ca. 25 minutter.
Flere gode grønnsaksretter finner du her
Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: Lisa Westgaard
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Girardin Bourgogne Terroir Noble Chardonnay 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 231,00 Basisutvalget -
88 Poeng
Rolet Côtes du Jura La dent de Charnet Chardonnay 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 252,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2020
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 153,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Borg Bokkøl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 35,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Glutenberg Blanche
Canada
Volum: 0.470 Pris: 59,80 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Integer Grillo
Italia
Volum: 0.750 Pris: 349,90 Bestillingsutvalget