Vinterens grønnsaker smaker fortsatt godt

Supper får vi ikke nok av

Gulrot- og appelsinsuppe

Fremgangsmåte

Løk og hvitløk renses og finhakkes før det tas over i egnet panne og freses i smøret.

Rens og riv gulrøttene og ta dem videre over i panna. Etter 2-3 minutter helles buljongen over.

Suppen kokes til gulrøttene er møre. Om ønskelig kan suppen moses, men det er ikke nødvendig.

Rør inn ferskpresset appelsinsaft og smak til med salt og evt. pepper. Suppen serveres rykende varm med gressløk, rømme og revet appelsinskall over.

Flere gode grønnsaksretter finner du her

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Løksuppe som i Provence

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 l
0.5 stk
1 ts
Til gratinering
4 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Surr løken i smør til den er blank og myk. Dryss over mel og rør godt. Tilsett vin, vann, buljong og krydder. Kok alt opp under lokk ved svak varme 15-20 minutter. Smak suppen til og ha eventuelt i mer vin.

Fordel den varme suppen i ildfaste suppeskåler/tallerkner.

Rist brødskivene i brødrister eller ovn og legg dem på toppen av hver suppeskål. Strø på revet ost og gratiner i ovnen til osten har smeltet.

I stekeovnen ved 250 grader, til osten har smeltet.

Flere deilige supper finner du her

Flere gode grønnsaksretter finner du her

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Potet- og purreløksuppe crème vichyssoise

Fremgangsmåte

Poteter skrelles og kuttes i terninger. Gjør det samme med purren og fresalt i smør i gryta på middels varme til blank, men uten at det tar farge. Hell melk, fløte og kraft over, og kok i ca. 25 minutter.

Hell alt over i en blender og kjør sammen til du får en jevn suppe. Sil og tilsett smør. Smak til med salt og pepper.
 
Del kyllingbrystet i strimler og stek det i litt smør i en panne til det har fått en fin farge. Krydre kyllingen med litt salt og nykvernet pepper og legg kyllingen i suppen ved servering.
 
 
Tips: Her kan du også bruke ferdig stekt eller grillet kylling som du varmer lett før du tilsetter i suppen.
 
Tips: For en vegetarisk utgave, bruker du 100 gram stekt sjampinjong i stedet for kylling. 
 
Denne suppen kan også serveres kald på varme dager.

Flere gode grønnsaksretter finner du her

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen