Arkiv

Fant 765 artikler om emnet Ukens drink [fjern]

Tittel Dato

Denne cognacdrinken får deg til å drømme om sommer

Ananas, lime og cognac og et lite kick fra Gul Chartreuse er den geniale blandingen signert en av landets beste bartendere. Nemlig Jørgen Dons på Raus i Trondheim.

En lett og leskende, men samtidig smaksrik og høstlig start på helga? Her er løsningen

Dansk mjød med smak av eple og humle blir til en forfriskende og fruktig drink. Som du orker flere av.

Det blir Halloween-stemning med en blodrød drink som sparker fra

Tomatpure og konditorfarge sikrer blodfargen og Tabasco og Worcestershire-saus sikrer kicket.

Et eple om dagen kan også nytes på denne måten

Apple martini eller appletini var en stor hit på 2000-tallet. Den gang som en miks av vodka og eplesnaps. Denne versjonen er mye mer interessant.

Slik blir peiskosen ekstra forfriskende og elegant

Champagnecocktail er løsningen når du er fysen på noe som varmer godt, men likevel må være leskende og friskt. Denne vrien har du trolig ikke prøvd før.

Slik forlenger du spritzsesongen langt utover høsten

Denne knallgule spritz-en gjør at sommerfølelsen holder seg lenge. Den er superenkel å lage, og ingrediensene finner du på nærmeste pol.

Hekta på After Eight (eller mojito)? Da er denne varme drinken som skapt for deg

Den kan lages med så vel kakao som ekte sjokolade, alt etter hvor kraftig  sjokoladesmak du ønsker. Og intensiteten i myntesmaken kan du også regulere.

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Dette er så godt bjørnebær kan smake

Vi serverer deg 80-talls-hiten Bramble, en av verdens mest populære drinker, denne uken.

By på en martini med forførende smak av japansk plomme

Umeshu er en søt japansk plommesake, nesten som en likør, men sjelden sterkere enn 18 prosent. Smaken av plomme er svært intens og den egner seg best å mikses - som her med gin.

Å slurpe i seg denne drinken regnes som riktig så sexy - derav navnet. Aller viktigst er at den smaker knallgodt

Denne drinken nytes ved å slurpe i seg en halv pasjonsfrukt, nippe til glasset og så skylle ned med champagne.  Det er dette som oppleves som så sensuelt at drinken lever opp til navnet. Ifølge noen kilder - men ingen er helt sikre. At smaken pirrer smaksløkene er hevet over enhver tvil.

Bak drinkens rosa ytre skjuler det seg en svært så forfriskende smak

Rom og grapefruktsoda er en enkel, men effektiv oppskrift som garantert blir en suksess. For ekstra friskhet kan du bruke limejuice, men du kan klare deg uten.

Slik blir butikkpilsen til en skikkelig god drink

Denne snart klassiske ølcocktailen består av to ingredienser som de fleste har i huset: Campari fra barskapet og pils fra kjøleskapet. Eller en IPA for mer smak.

Slik gjenskaper du den historiske smaken av New York

Den eldste nedtegnelsen av denne oppskriften er nemlig fra 1862. Pasjonsfrukten og flamberingen derimot er langt mer nymotens, men er heller ikke nødvendig, for den smaker himmelsk uten.

Miks en ekte sjørøverdrink

Planter's Punch er en karibisk drink med lange tradisjoner og dermed utallige komposisjoner. Med denne er du i nærheten av originalen, men med betydelig mer smak.

Her får du en super og frisk smak av salt sjø

Den er dessuten såre enkel, bare litt akevitt, tonic og en strimmel med kokt tang og en skive grapefrukt for syns skyld.

Slik gjør du margaritaen ekstra leskende

Vannmelon er sommersmak nummer en for mange og med sin leskende evne en super ingrediens i en margarita.

Sitronsmaken på ølet kan du tilsette selv - med hjemmelaget limonade blir øldrinken perfekt

Selv om sommertemperaturene ikke kan konkurrere med spanske tilstander, smaker denne klassikeren fra sørlige breddegrader utmerket også her nord.

Denne drinken kan du drikke mange av

Den er nemlig av den stadig mer populære alkoholsvake typen - hvor du ikke går glipp av noe smak (bare promille).

En slik cocktail får fart på smaksløkene

Syrlig og frisk med god sødme og munnfølelse samt et lett kick fra stjerneanis, det er smakene denne signaturcocktailen fra oslorestauranten Südost byr på.

Denne vrien på whiskyklassikeren old fashioned gir en knallstart på fredagskvelden

Her får du både mye smak og ikke minst god varme. Det trengs en junikveld på våre bredegrader.

By på svensk punsj til midtsommerfesten

Det er utrolig hvor mye smak rom, sitronsaft, brunt sukker og en dæsj appelsinbitter kan gi. Leskende og varmende på samme tid. Akkurat det vi trenger på årets lyseste kveld.

Denne japanske whisky sour-vrien har en overraskende ingrediens

Det er nemlig avocado som gir den svakt grønne fargen på denne drinken, som i tillegg har en rekke andre spennende aromaer.

I morgen er det verdens gin-dag - det feirer du med denne grønne utgaven

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Slik utnytter du rabarbrastilkene maksimalt

Det er i rabarbraskallet at fargen sitter, og det er derfor strengt forbudt å kaste det. I denne drinken brukes det sirup laget av rabarbraskrell og det gir den en ekstra personlig  smak.

Lag en drink som smaker himmelsk av vårlig skog

Og en av ingrediensene lager du selv. Granskuddsirupen som er den reneste medisinen, kommer til å gjøre nytten til langt mer enn denne drinken.

Slik pynter du Aperol spritz-en for sommeren

Når spritzen får en kaldere rød-rosa farge som med denne oppskriften, gjør den seg veldig godt som sommerdrink. Og ingrediensene har du sikkert allerede i huset.

Du blir overrasket over hvor kult tequila og lakris smaker sammen

Det er eggehviten og lakrissmaken som gir den klassiske margaritamiksen en helt ny karakter.

Denne drinken er en knallstart på grillfesten

Det lille røykpreget matcher grillosen veldig godt, og gir derfor en forsmak på det som skal komme. Og med bourbon får denne klassiske drinken en helt annen dybde.

Bak den vårlig grønne fargen finner du en drink som sparker fra

Det er små biter av frisk cayennepepper som sørger for kicket, men annen type chilipepper kan også brukes.

Egg, rom og litt ekstra smak gir den riktige påskestemningen

Rum flip er det nærmeste du kommer eggelikør, men altså mye bedre og lettere å drikke.

Mojitoen er ikke død - denne vrien passer påskeværet ekstra godt

For i påsken kan det både snø, regne og blåse eller være sommervarmt. Med litt ekstra krydder i miksen smaker derfor denne mojitoen godt under alle forhold.

Så enkel og velsmakende kan en drink være

Selv om Soltero Y Sabroso betyr rett oversatt "enkel og velsmakende" på spansk, er det på peruansk slang for en attraktiv singel person. Bourbon og mango med lett chilibitt og limefriskhet, kan ikke bli annet enn attraktivt. Og så enkelt.

Denne drinken skal konkurrere med de beste, og du kan enkelt lage den hjemme

Det er nemlig vinnerdrinken til bartender Tomas Ricciardi fra Bettola i Oslo som skal representere Norge i verdensfinalen i Bacardi Legacy senere i vår.

Her kan du teste selv – en alkoholfri drink kan smake like mye som en med

Selvsagt er det en liten forskjell, og da tenker vi ikke på effekten, men mer munnfølelsen. Men med Velvet Spice er ikke lett å kjenne forskjell.

Her får du kaffe og dessert i en og samme drink

Kremlikør og kaffe smaker bedre godt avkjølt og i samme glass. Da kan du droppe desserten.

Her er det 100 prosent enighet: Cognac og champagne i en og samme drink sier ingen nei til

Denne geniale miksen har ikke bare vært ute en kald natt før, for med det navnet står den som et symbol på stødig og målrettet arbeid for like rettigheter og likeverd.

Denne smaker som den reneste medisin (bare bedre)

Honning, ingefær og lime er den beste medisin mot forkjølelse. Noen dråper tequila oppi gjør blandingen straks mer interessant.

Ta en litt pause fra gin tonicen og prøv denne sommerlige forfriskningen

Gin fizz er en ekstra frisk slektning av gin tonic. Og så klassisk som den kan bli. Her har den fått litt sommerlig hjelp av hylleblomst for at den skal bli ekstra innsmigrende.

Skap indisk sommerstemning med denne drinken

Mango lassi er det perfekte følge til sterkt krydret mat, men denne alkoholfrie drikken, kan også lages med rom. Og nytes med eller uten mat.

Denne hjertedrinken kan du mikse ved flere anledninger denne måneden

Med så vel morsdag som Valentinsdag i vente, er det greit å ha drinkplanen klar.

Melk i whiskyen gir en munnfølelse du bare må prøve

Klaret melkepunsj - clarified milk punch - var den store hiten blant bartendere i 2018, og det til tross for at teknikken er gammel som alle hauger. Den er heller ikke vanskeligere enn at en utrent bartender lager det selv.

Honning og appelsin gjør underverker på flere måter

Når honning og appelsin kombineres med vodka og eggehvite, får du både en fyldig og smaksrik drink og en som gjør godt for hode, kropp og sjel.

Har du akevittrester i barskapet, har du også denne drinken

Sammen med lime, ingefær og vanilje får akevittrestene nytt liv.

Det ultimate startskuddet for et sushimåltid

Plommesake - umueshu - en en undervurdert ingrediens, ofte litt søt å drikke til mat, men i en litt tørr utgave som den som er brukt her, gjør den underverker.

En lett og leskende start på det nye året

Vermut, tonic  og limeskiver er så enkelt som en drink kan bli, men likefullt veldig godt.

Med denne som velkomstdrink får nyttårsfesten en pangstart

Den formelig gnistrer - derav navnet - takket være lekre bobler, sitrusfriskhet og intens kryddersmak.

Her får du en drink som smaker jul til siste dråpe

Daiquiri fungerer som bare det i desembermørket når den får tilskudd av julekydder. Bartender Anne Maurseths forslag til juledrink lager du enkelt selv.

Slik sikrer du julestemningen uten å måtte gå veien om gløgg

Kanel, cava, eplemost og brandy gjør sammen susen. Og de kan kombineres på flere måter.

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er på hell, trengs mer smak i romdrinken.

Fant 765 artikler. Viser 1–50.

Til toppen