Rødbetene fortjener å spille hovedrollen på tallerkenen. Den eneste ulempen med rødbeter er at du blir rød på fingrene. Men det løser du lett ved å bruke hansker når du skreller og skjærer i skiver.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Rødbetene fortjener å spille hovedrollen på tallerkenen. Den eneste ulempen med rødbeter er at du blir rød på fingrene. Men det løser du lett ved å bruke hansker når du skreller og skjærer i skiver.
Coq au vin er en klassisk gryterett fra Burgund i Frankrike. Den lages vanligvis med rødvin og kjøtt av hane, men her er det kylling og hvitvin som er brukt.
Banan- og pekankake er en lekker langpannekake som metter mange. Den passer ypperlig i bursdager, og faller i smak hos både barn og voksne.
La steinbiten få bade litt i pesto før du legger den i stekepanna. En deilig rett du kommer til å lage flere ganger.
Crema catalana er en tradisjonell, spansk dessert fra Catalonia, som lages av melk, eggeplommer og sukker. Den skal være forløperen til crème brûlée.
Denne retten finnes det trolig like mange oppskrifter på Janssons fristelse som det finnes svensker. Her er en av oppskriftene alle vil like.
Spegris er sjelden kost i kjøttdisken, men kan bestilles og er absolutt en smaksopplevelse enhver kjøttelsker bør unne seg.
Det er fyllet av smør, kokos og brunt sukker som får disse safranbollene til å skinne ekstra. Kanskje du må bake ekstra stor porsjon?
Kveite er manges favorittfisk. Når du baker den hel i ovnen og lager din egen skalldyrsaus blir det ren nytelse.
Lag juleknekk selv. Det er enkelt og de blir ekstra gode når du bruker kokos. Ikke spis opp alle, de er også en fin gave til familie og venner.
Her er oppskriften på den klassiske moussakaen med full gresk pakke. Med kjøttsaus og hvitsaus selvfølgelig.
I motsetning til de fleste andre (norske) ostekaker er den stekt, og uten bunn.
Lag deilige brød som du former som ormer før du setter deigen i stekeovnen. Passer utmerket til barna til halloween.
Her lager du alt i en gryte som så får lov til å passe seg selv. Så kan du bruke tiden til andre ting. Lammegryte er tingen. Og husk, jo lengre den får stå å godgjøre seg på svak varme, jo bedre blir den.
Den velkjente kaken Pavlova er en favoritt hos mange. Her har marengsen fått selskap av sjokolade, og mellom de sprø marengsbunnene lurer en fløyelsmyk eggekrem laget av trygge, norske egg og røde, friske jordbær.
Har du ikke rabarbra i hagen, finner du den i fruktdisken. Da er du klar til å bake denne deilige kaken.
Skinkestek med sprø svor er ypperlig søndagsmiddag. Cidersaus av eplecider er godt tilbehør til svinestek og du får delvføleig oppskrifte her...
Enten du har bakt for mye selv eller har kjøpt ferdigbakst, er denne oppskriften en fin måte å variere inntaket av pepperkaker. Den er langt mer lettlaget enn den kan se ut til.
Denne vegetarlasagnen i regnbuens farger krever litt arbeid, men er verdt hvert eneste sekund.