Den velkjente kaken Pavlova er en favoritt hos mange. Her har marengsen fått selskap av sjokolade, og mellom de sprø marengsbunnene lurer en fløyelsmyk eggekrem laget av trygge, norske egg og røde, friske jordbær.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Den velkjente kaken Pavlova er en favoritt hos mange. Her har marengsen fått selskap av sjokolade, og mellom de sprø marengsbunnene lurer en fløyelsmyk eggekrem laget av trygge, norske egg og røde, friske jordbær.
Har du ikke rabarbra i hagen, finner du den i fruktdisken. Da er du klar til å bake denne deilige kaken.
Skinkestek med sprø svor er ypperlig søndagsmiddag. Cidersaus av eplecider er godt tilbehør til svinestek og du får delvføleig oppskrifte her...
Her får du oppskriften på hvordan lammegryte lages i Afghanistan der spinat er en selvfølge i gryta.
Lammeskanker er hot som bare det, og det er en svært velvillig råvare for den som liker å eksperimentere med smakstilsetninger. I denne retten kombineres marokkanske smaker med kinesisk teknikk.
Irish stew er kanskje ikke en rett du har laget selv. Det er ingen kunst når du bruker norsk lammekjøtt. Da blir den irske nasjonalretten ekstra god.
Banankake er en favoritt hos mange, og en super måte å bruke bananer som ingen vil spise.
Sprø og litt seige småkaker med sjokolade, tørket frukt og nøtter, er perfekt å servere ved siden av en kopp te eller kaffe.
Denne gryteretten har mye julesmak. Likevel er den langt unna julematen. I tillegg er den enkel å lage. Prøv lammetagine med kanel, kakao og fiken.
Gresskar egner seg utmerket i kaker. Her er en oppskrift der vi kombinerer kremost, kesam og sjokolade. Passer like godt til halloween som etter.
De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker som i denne epleterten med vaniljekrem.
En deilig rett der tomatene spiller hovedrollen og pastaen passer utmerket til når den får følge med når de røde er ferdige i ovnen.
Fiskekaker er lettere å lage enn du tror, og det er noe eget ved å kunne servere en burger med coleslaw av hjemmelagde fiskekaker.
Dett er en spennende måte å tilberede grillet laks på. Smaker delig.
Den tradisjonelle svenske ostekaken er syrlig og fyldig med rosiner og mandler. Kaken smaker ekstra godt lun med pisket krem og jordbær.
Når tilgangen på klementiner er stor, skal du bake denne saftige kaken.
Her er oppskriften på hvordan du enkelt lager din egen deilig karamellpudding. Det tar litt tid, men det du får du igjen for når du serverer den.
Gulrotrundstykker passer fint i matpakken eller som turmat. De er attpå til også sunne ved siden av de smaker fortreffelig.
Congee er kinesernes svar på risgrøt. Den serveres ikke med sukker og kanel, men med salt tilbehør. I denne oppskriften er grøten smaksatt med kyllingkraft og toppet med sprøstekt kjøttdeig, posjert egg og ingefær.