Oppskrifter

oppskrifter.webp
  • 20 minutter

    Ceviche er både syrlig og med et lett chilibitt. Det er det som er en av suksessfaktorene i denne retten.

  • 30 minutter

    Det tar ikke lange tiden å lage verken iskremen eller iskjeksen selv. Har du iskremmaskin er det selvsagt bare snakk om minutter, men selv uten er det en forholdsvis smal sak.

  • 40 minutter

    Helsteking av fisk er kanskje den beste måten å tilberede den på siden smaken samles inne i fisken mens den varmebehandles. Med sausen vi foreslår og det deilig tilbehøret er det garantert en opplevelse.

  • 1 time

    Solbær i kake bidrar til å gjøre den ekstra saftig og ikke minst frisk. I denne oppskriften er det også gresk yoghurt som bidrar i samme retning. Hvis du vil ha en rundere smak kan du godt bruke lettrømme i stedet.

  • 1 time 10 minutter

    Når svinekoteletter får godgjøre seg på grillen med deilig tilbehør blir de skikkelig gode. Det er viktig at du gjør det riktig. Vi forteller deg hvordan.

  • 30 minutter

    Opprinnelig var disse bærene mest kjent som medisinplante, og ble blant annet anbefalt mot pest og malaria. Saften skulle kurere alle betennelser. I dag kan du lage saft av dem.

  • 30 minutter

    Geitrams har vært brukt i folkemedisinen som middel mot utvortes skade. Den har også vært brukt til å lage te. Nå skal du lage saft av den. Den kommer til å smake herlig.

  • 30 minutter

    Denne busken har spiselige bær som inneholder så mange forskjellige næringstoffer at du ikke vil tro det. Du skal lage saft av dem og få med deg mange av dem.

  • 30 minutter

    Denne deilige saften lager du av bærene. Den blir mørk rød. Saften fra hyllebær kan gjøres om til vin, og den kan også brukes som basis for hyllebærsuppe.

  • 30 minutter

    Du behøver ikke koke alt du skal safte. Når du bruker denne oppskrifter kommer du til å gjenta den.

  • 30 minutter

    Uansett hvilke bær du bruker i denne oppskriften slipper du å koke bærene. Du kan nemlig få herlig saft ved bare å røre.

  • 30 minutter

    Denne saften kan lages av både blomsten og bærene. Saft av blomsten er lys, mens saften av bærene blir mørk rød. Den kan også brukes som basis for hyllebærsuppe.

  • 45 minutter

    Kamskjell tåler en del smak i tilbehøret som i denne oppskriften.

  • 45 minutter

    I denne moussekaken er det brukt en teknikk som heter italiensk marengs for maksimal luftighet. Smaken er det blåbærene som bidrar med.

  • 40 minutter

    Latkes er opprinnelig en jødisk rett som serveres under hanukkah-festen som finner sted i desember, men de er populære også ellers i året.

  • 1 time 30 minutter

    Denne kaken som er kreert av den kjente kakebloggeren Ina-Janine Johnsen til en konkurranse med tema sunnere festkaker i regi av Opplysningskontoret for brød og korn.

  • 1 time

    Du har kanskje en ostebit i kjøleskapet, en vårløk som har sett sine bedre dager, sprø sukkererter er supert og noen tomater gjør også susen i denne retten. Eller noen kjøttrester. Alt går i prinsippet.

  • 40 minutter

    Kanskje du synes denne retten ser komplisert ut. Det er den absolutt ikke. Du får et herlig måltid på ca 40 minutter.

  • 30 minutter

    I denne salaten kan du bruke det du måtte ha av ferdig kokte skalldyr, som blåskjell, krabbe, scampi eller kamskjell, gjerne rester fra dagen før.

  • 20 minutter

    Denne er for deg som elsker bacalao. Sandwichen lages på godt grovbrød, klippfisk, crème fraîche, ruccula, paprika og spekeskinke.

  • 20 minutter

    Laab (Larb, Lahb, Larp eller Laap) er en thailandsk klassiker med malt kjøtt som serveres i friske kålblader. Laab moo er med svin og laab gai er med kylling.

Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken