Arkiv

Fant 16515 artikler

Tittel Dato

By på en martini med forførende smak av japansk plomme

Umeshu er en søt japansk plommesake, nesten som en likør, men sjelden sterkere enn 18 prosent. Smaken av plomme er svært intens og den egner seg best å mikses - som her med gin.

TEST: Nyheter vin spesialpol september 2019 Høstens viltretter (også sjømaten) vil trives i dette selskapet

Neste gang du er innom ett av de åtte spesialpolene, skal du ta en titt i Italia-hylla, for den har fått spennende tilskudd av viner som ikke får så mye oppmerksomhet til vanlig.

TEST: Nye øl og mjød spesialpol september 2019 At øl kan være like komplekse som vin, får du bevisene på her

De beste ølnyhetene i spesialpolene er noen virkelige lekkerbiskener som kan nytes gjennom hele den kalde og mørke sesongen, eller legges dypt i kjelleren.

Plommer til overs? Da har du det som trengs til denne kaken

En klassisk formkake blir supersaftig med et lokk av plommer.

Disse burgunderne er laget slik som munkene en gang gjorde

Selvsagt brukte ikke munkene ord som biodynamisk eller økologisk, men utover det er tradisjonene i hevd hos Clos du Moulin aux Moines som i løpet av de siste 10 årene har fått sjelen tilbake.

Dagen derpå, grunn til å feire videre eller bare sorgen? Disse boblene bringer gleden tilbake uansett

De finnes dessuten på et pol nær deg og koster ikke mye. Ikke har den mye alkohol heller, så den er riktig så trendy.

TEST: Øl-, sider- og mjødnyheter i bestillingsutvalget september 2019 I høst kan du bytte ut både rødvinen og den fyldige hvitvinen med øl - det finnes rikelig med knallgode alternativer - også norskbryggete i verdensklasse

Vi snakker selvsagt om surøl og av det komplekse slaget. Ikke bare fra Belgia, men også fra Norge. Fyll opp kjøleskap og kjeller for dette er supre lagringskandidater.

TEST: Nyheter i basisutvalget september 2019 Det sterkeste påfyllet er best - med noen unntak

Basisnyhetene i september har noen perler i en ellers relativt uinteressant masse. Noe sterkt, noe veldig gammelt og noe som helt bør legges i kjelleren.

Å slurpe i seg denne drinken regnes som riktig så sexy - derav navnet. Aller viktigst er at den smaker knallgodt

Denne drinken nytes ved å slurpe i seg en halv pasjonsfrukt, nippe til glasset og så skylle ned med champagne.  Det er dette som oppleves som så sensuelt at drinken lever opp til navnet. Ifølge noen kilder - men ingen er helt sikre. At smaken pirrer smaksløkene er hevet over enhver tvil.

Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro

Både store og små kan fritt velge hva de fylles med. Nyt dem i hjemmet eller pakk dem med i sekken og grill over bålet.

TEST: Nyheter og nye årganger i BU september 2019 Endelig er det høst og tid for innekos: Vanvittig mye godt nytt, både av ungt og gammelt, dyrt og overkommelig

Blant de 1210 produktene som er testet før septemberslippet, er det mye godt, også om ikke lommeboka strutter.

Så vel unge og eldre blir henrykt over disse minikakene

De tar riktignok litt tid, men det er vel anvendte timer, for resultatet blir knallbra.

Beaujolais’ enfant terrible er blitt snill gutt – og vinene blomstrer som aldri før

Selv om Guy Breton har vært med på revolusjonen i Beaujolais, er han nå for en etablert produsent å regne. Og hans naturvinorienterte vinstil er så raffinert, at den fungerer som en målestokk for det «nye» beaujolais.

Polenta bør oftere på menyen - lettvint, svært fleksibelt og ikke minst vanedannende

Vi snakker rett og slett om maisgrøt som med noen får grep blir til den herligste middag. Her er det en saus med andelever. tomater og sopp, men det finnes et utall av andre løsninger om dette ikke frister.

Knallkjøp til sensommerens måltider

Denne søritalienske rødvinen har det som trengs av smak nå i overgangen mellom sommer og høst. Og det til en liten penge.

I dag får torskemiddagen ekstra smaksrikt innhold

En ratatouille gir torsken smak av Middelhavet - lettvint og populært innslag på middagsbordet en tirsdag i september.

Fyll et kålhode - det kommer til å bli godt mottatt

Kål har mange flere muligheter enn surkål og kimchi. Prøv en tysk klassiker som denne - hvilken type kål du velger er opp til deg.

Bak drinkens rosa ytre skjuler det seg en svært så forfriskende smak

Rom og grapefruktsoda er en enkel, men effektiv oppskrift som garantert blir en suksess. For ekstra friskhet kan du bruke limejuice, men du kan klare deg uten.

Bakt camembert er kosemat som skal nytes med senkede skuldre og fulle glass.

Bakt camembert er uimotståelig deilig fredagskos. Perfekt for en aften med selvpleie eller en romantisk kveld for to.

Slik lager du en herlig dessert på et øyeblikk

Plommer, særlig de norske, har så mye smak at de er som en dessert i seg selv, Når de serveres bakte fra ovnen får du enda mer smak fram.

Mens du venter på at det skal bli barolotid, kos deg med denne

Grignolino har syrefriskheten og urtetonene til felles med nebbiolo, og denne tilhører toppsjiktet.

Poteter er en super base for smaksrike middagsretter uten kjøtt. Her får du ekstra krydder med på kjøpet

Nå når butikkene fylles med nyhøstede norske poteter finnes det ingen unnskyldning for å bruke dem, også som hovedingrediens i middagen.

Har du ikke falt for hvitvin fra Gascogne ennå, kommer du garantert til å gjøre det nå

Denne nye vinen fra en av nordmenns favorittkilder til lettdrikkelig hvitvin, setter Gascogne på kartet for mer karaktersterke dråper en gang for alle.

Det er en grunn til at tyskere er ville etter denne retten

Det er ikke bare for at den smaker godt med en snaps, men også for at denne måten å tilberede sild på får ut den beste smaken.

Slik blir butikkpilsen til en skikkelig god drink

Denne snart klassiske ølcocktailen består av to ingredienser som de fleste har i huset: Campari fra barskapet og pils fra kjøleskapet. Eller en IPA for mer smak.

Lasagne i regnbuens farger er lekkert, næringsrikt og utrolig godt

Denne fargerike vegetarlasagnen krever litt arbeid, men er verdt hvert eneste sekund. By på denne retten når du virkelig skal imponere gjestene dine, eller vil varte opp litt ekstra for familien.

Lese det populære papirmagasinet vårt digitalt

Papirutgaven koster kr 895 for 8 utgaver.

Er du så heldig å finne bjørnebær, må du lage denne kaken

De syrlige bærene blir ekstra gode i en smørkrem som her, og en så mektig kake rekker til mange.

Nå er aligoté del av det gode burgundselskapet

Hvem skulle trodd og det bare for få år tiden at aligoté skulle få en slik renessanse som vi ser nå. Disse tilhører dessuten noe av det beste av denne tidligere så utskjelte druen.

Mac 'n cheese er en fryd både for deg og barna

Det er ikke bare ungene som digger mac 'n cheese. Den amerikanske klassikeren er skikkelig kosemat, og en favoritt blant både store og små.

Denne herlige rødvinsboksen kommer til å glede langt utover høsten

Den har saftigheten som trengs for å nytes mens det fortsatt er lunt i været, og struktur nok til å følge en mer høstlig meny. Så er den laget av en av Piemontes dyktigste vinmakere.

Det er rekeskallet som gir denne suppen smakskraft - chilien leker i bakgrunnen

Har du ikke det, kan du bruke skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Og du kan lage den så hot og syrlig som du ønsker.

GUIDE: Bak noe ekstra godt av sensommerens bær og frukter

Ut å plukke, inn å bake og så inviterer du på kaffekos. Her er oppskriftene.

Slik gjenskaper du den historiske smaken av New York

Den eldste nedtegnelsen av denne oppskriften er nemlig fra 1862. Pasjonsfrukten og flamberingen derimot er langt mer nymotens, men er heller ikke nødvendig, for den smaker himmelsk uten.

Det er sjelden at en dessert er så sunn (og samtidig så god) som denne

Ikke bare sunn, men bærekraftig også siden den kan lages med bananer som ingen lenger fristes av.

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren

Nå er tomatene på sitt aller beste. Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning blir de enda bedre og proppfulle av smak.

Fjorårets nye darling er fortsatt favoritt i basis

Den überkule vinen Pseudonym ruler i basishyllene i et 70-talls butikker, og fra samme produsent kommer en lang rekke viner som det er helt umulig å ikke bli like betatt av.

GUIDE: Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

2018 fra Rhone smaker riktig så godt. Her er to viner som byr på svært mye for pengene

Og som passer perfekt til sesongens meny.

GUIDE: Oppskrifter med kantarell Alt dette kan du lage med kantareller

Her er de beste oppskriftene med skogen gull, nemlig kantarellene som popper opp i skog og mark.

GUIDE: Steinsopp er skogens konge

Steinsoppen er rikere smaksmessig og enda mer fleksibel i kjøkkenet enn kantarellen. Og så liker den vinfølge med mye smak.

Prøv denne italienske klassikeren på grillen

Saltimbocca, parmesan, spinat og nypoteter. Nam. Her er oppskriften som er enkel som bare det.

Miks en ekte sjørøverdrink

Planter's Punch er en karibisk drink med lange tradisjoner og dermed utallige komposisjoner. Med denne er du i nærheten av originalen, men med betydelig mer smak.

Når bollekaken får smak av sommerens bær, blir den enda mer uimotståelig

Med denne oppskriften gjør du enda mer stas på prinsessekake som er det egentlige navnet på denne type kake med bolledeig og vaniljekrem.

Her får du en valpolicella som smaker som en Volnay

Men til halve prisen. Den er laget av en produsent som er mest kjent for sine burgundlike soaver.

Gjør som italienerne - bruk selvplukket sopp til "tømmerhuggerens pasta"

Jordlig og aromatisk skogsopp møter røkt bacon og silkemyk pasta i denne nydelige oppskriften. Som selvsagt også kan lages med sopp fra butikken.

Dette kan bli din nye favoritt til grillmaten

Tradisjonsrike Cune er blitt trendy og har lansert en ren garnacha som byr på super valuta for pengene.

Her får du en super og frisk smak av salt sjø

Den er dessuten såre enkel, bare litt akevitt, tonic og en strimmel med kokt tang og en skive grapefrukt for syns skyld.

Slik får du mest mulig ut av bærene du har plukket

Bærene du ikke spiser som de er, bruker du i denne kakeoppskriften. Rett og slett en lekker munnfull.

GUIDE: Matsopp Det er dette alle drømmer om akkurat nå

En skogbunn dekket med kantareller er alles våte drøm. Men sopplukking er også forbundet med risiko. Er du usikker på hvilke andre sopper som kan spises? Her finner du en oversikt over åtte sikre matsopper og hvilke du må holde deg unna.

Fant 16515 artikler. Viser 1–50.

Til toppen