Det deilige hvite kjøttet er perfekt kosemat, og er base for de deiligste retter - slik som her.
Flere lekre kyllingretter finner du her
Helstekt appelsinfylt kylling
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Gni inn kyllingen med en halv sitron.
Bland alt krydderet med oljen. Pensle blandingen jevnt over kyllingen.
Skjær én av appelsinene i båter og legg dem i kyllingens hulrom.
Press ut saften av den andre halve sitronen og den ene appelsinen. Hell saften i en liten kjele og tilsett vann. Del løkene i to og legg dem i kjelen. Kok opp.
Sett kyllingen midt i ovnen ved 180 grader og stek kyllingen i ca 1¼ time.
Øs appelsinsausen over kyllingen et par ganger under steking.
Kyllingen er ferdig stekt når klar væske kommer ut når du stikker i låret. Ta ut kyllingen av ovnen og la den hvile i minst 20 minutter.
Ta ut appelsinen.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Matprat/Margaret de Lange
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Nøgne Ø God Påske 2016
Norge
Volum: 0.500 Pris: 77,50 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Dom. de la Garrelière Gamay Sans Tralala 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 188,90 Bestillingsutvalget -
Hegg Fnord Pale Ale
Norge
Volum: 0.330 Pris: 59,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Barthod Bourgogne Rouge 2013
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 319,90 Bestillingsutvalget