DAGENS RETT: Helstekt appelsinfylt kylling
Dagens rett

Helstekt appelsinfylt kylling

Kylling blir enda bedre når friskhet kommer med i tilberedningen, og denne appelsinfylte kyllingen er således intet unntak.

Det deilige hvite kjøttet er perfekt kosemat, og er base for de deiligste retter - slik som her.

Flere lekre kyllingretter finner du her

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Helstekt appelsinfylt kylling

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

1 stk
1 stk
1 ts
2 ss
2.5 dl
2 stk
løk 

Fremgangsmåte

Gni inn kyllingen med en halv sitron.

Bland alt krydderet med oljen. Pensle blandingen jevnt over kyllingen.

Skjær én av appelsinene i båter og legg dem i kyllingens hulrom.

Press ut saften av den andre halve sitronen og den ene appelsinen. Hell saften i en liten kjele og tilsett vann. Del løkene i to og legg dem i kjelen. Kok opp.

Sett kyllingen midt i ovnen ved 180 grader og stek kyllingen i ca 1¼ time.

Øs appelsinsausen over kyllingen et par ganger under steking.

Kyllingen er ferdig stekt når klar væske kommer ut når du stikker i låret. Ta ut kyllingen av ovnen og la den hvile i minst 20 minutter.

Ta ut appelsinen.

Legg opp kyllingen på en seng av appelsinskiver, rødløk og koriander. Server med ris eller pasta ved siden av.
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Margaret de Lange

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Test Magnumflasker med rødvin eller hvitvin

Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

I motsetning til mye annet som pakkes inn i disse dager, er god vin en velkommen gave. Også her gjelder det at jo større pakken er, jo bedre. Her er 146 å velge mellom. Les hele saken

Til toppen