Kjøttboller til tapas
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter.
Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.
Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune.
La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.
Server med en sterk tomatsaus , paprikasalat og gode poteter . Hvorfor ikke invitere dine venner og servere en rekke andre tapasretter også ?
Her finner du alt du trenger for å lage skikkelig gode tapas
Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
La Stoppa Ageno 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 389,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Tissot Crémant du Jura
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Tio Pepe Fino
Spania
Volum: 0.750 Pris: 219,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Pedregosa Reserva Clos Brut Nature 2017
Spania
Volum: 1.500 Pris: 359,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Clos Lentiscus Blanc de Blancs Brut Nature
Spania
Volum: 0.750 Pris: 289,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Milan Nestarec What the flor 2017
Tsjekkia
Volum: 0.750 Pris: 386,40 Bestillingsutvalget
Paprikasalat til tapas
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 250 grader. Del paprikaene i to, fjern kjerner og frø.
Legg på brett/langpanne med skallsiden opp og ha godt med olje over.
Sett paprikaen i ovnen, og la den stå til den er mørk og nesten "brent".
Ta dem ut og legg dem i i bolle med plastfilm, eller aluminiumsfolie, over og kjøl ned. Etter en stund, kan du så flå skinnet av paprikaen.
Del paprikaen i strimler, vend sammen med olivenolje, salt og pepper og finhakket frisk bladpersille.
Serveres som en av flere tapasretter.
Tips: Ovnsbakt paprika har utrolig god smak. Her servert som en tapasrett, men dette passer også godt som tilbehør til middag eller til grillmaten.
Prøv også å grille paprikaen for en ekstra dybde i smaken og en herlig røkt karakter.
Flere deilige salater finner du her
Grønnsaker er strålende grillmat
Se alle de gode grilltipsene her
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Canari-poteter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok opp vannet. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter.
La potetene koke til de er så vidt møre, ca 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk.
Potetene kan serveres som de er, eller med én eller flere gode sauser, eksempelvis tomatsaus , mojosaus eller aioli . Da er det bare å dyppe de små potetene i sausen.
Ha smøret i en kjele og fres løken i noen minutter før du tilsetter finhakket eller knust hvitløk, chili og timian.
Sausen skal småputre ca 10 minutter. Kan serveres varm, lunken eller kald til potetene.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt
Foto: Kim Holthe
God tomatsaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Fres løken i olivenolje. Tilsett hvitløk og fres videre 1 minutt.
Tilsett tomatene og tomatpuréen, sukkeret og la småkoke i 10-15 minutter.
Ha i urtene og la koke fem minutter til. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Grillet asparges med sitronolje
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.
Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.
Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge.
Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.
Passer perfekt som tilbehør til all grillmat, men også som en snacks eller en liten forrett.
Her er flere oppskrifter med grønnsaker du kan legge på grillen
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Astrid Hals

