

Norsk asparges på 17. mai

Grillede asparges og Rattepoteter med kandiserte tomater og tomatolje

Fremgangsmåte
Oppskrifter på hollandaisesaus finner du her
La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges
Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 168.00 kr Bestillingsutvalg87 POENG
Kald aspargessalat med spekeskinke

Fremgangsmåte
- Skrell den nederste delen av aspargesen. Kok aspargesen knapt mør i lettsaltet vann. Avkjøl den raskt i kaldt vann.
- Kjør 4-5 asparges i food processor sammen med sitronsaft og olivenolje til fin mos. Smak til med salt, pepper og persille.
- Skjær resten av aspargesen i pene biter og vend dem i dressingen.
- Legg alt på fat og garner med rikelig frisk basilikum.
- Server salaten til spekeskinke.
- Denne salaten smaker godt både på koldtbord og salat på tur.
Flere deilig retter med asparges
Gode retter med spekemat finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Ekstra god asparges

Fremgangsmåte
- Kok opp lettsaltet vann og kok aspargesen i 2 minutter. Avkjøl raskt med iskaldt vann.
- Like før servering koker du opp smør, vann, sitron, salt, pepper og sukker i en vid kjele og ruller aspargesen rundt i denne blandingen ½ minutt til sammen.
- Dryss over finhakket persille ved servering.
- Server den lune aspargesen til stekt kyllingbryst eller kyllingruller med sjysaus og små nypoteter som er vendt i litt smeltet smør,
- finklippet gressløk, salt og pepper.
- Eller aller enklest men likevel veldig godt nykokt pasta med en god klatt smør.
Flere deilig retter med asparges
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Kongesalat

Fremgangsmåte
- Legg kongerekene i marinade av olivenolje, chilisaus og finhakket chili ca. 1 time.
- Stek scampien og asparges på middels varme.
- Skjær agurk, paprika, spekeskinke og mozzarella i små biter.
- Skjær tomatene i båter.
- Skyll ruccula i rennende vann, og bland sammen med resten av ingrediensene.
- Lag dressing av olivenolje, balsamico, dijonsennep, sukker og pepper.
- Hell dressingen over og vend den i salaten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
Stekt asparges med nøtter

Fremgangsmåte
- Skjær aspargesen i biter som deretter ristes i varm panne.
- Ha i de grovhakkede nøttene det siste minuttet.
- Dryss nyrevet parmesan over rett før servering.
- Server gjerne ferskt urtebrød til.
Mange retter med asparges du bør prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 379.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke eller bacon

Fremgangsmåte
- Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen men ikke kast dem.
- Avskjær skal brukes i kraften.
- Skrell den nederste tredjedelen av den kuttede aspargesen. Del den så i biter på ca 4 cm.
- Kok opp i lettsaltet vann sammen med avskjæret. La det koke i 15 minutter.
- Sil av kraften og kast avskjæret.
- Kok opp kraft med melk og fløte samt tomat i terninger.
- Ha i aspargesbitene.
- La koke 2 minutter.
- Ta så ut aspargestoppene.
- La koke videre i 2 minutter.
- Ha suppen i en food processor (du kan også bruke stavmikser), og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens.
- Ha tilbake i kjelen, smak til med nykvernet hvit pepper og evt mer salt, hold varm.
- Stek skivene med spekeskinke eller bacon i stekepanne til de blir sprø og gylne.
- Fordel suppe i tallerkener.
- Legg sprøstekt spekeskinke eller bacon og aspargestoppene på toppen av hver tallerken.
- Tips: For ekstra smak, kan du bruke kyllingkraft i stedet for vann. Litt chilipulver gir ekstra kick.
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Her kan du lære alt om asparges
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG