Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 08 April 2004 - 02:00

    Kalkunmedaljong med rødvinssaus

    Kalkun er vårt forslag til denne påskens første feriemiddag. Medaljonger høres flott ut, og som bildet viser lover dette riktig så godt. To spanske viner er hva du kan skjenke i glasset. Den ene riktignok noe dyrere enn den andre, men noe godt skal man jo
    08. april 2004
  • 06 April 2004 - 15:42

    Krydret påskekos

    Enten du velger å tyne det siste ut av vinteren til fjells eller du skal nyte våren hjemme i påsken, er en fondue en usedvanlig god løsning på påskekosen. Skulle det dukke opp uventede gjester, er det bare å skape mer plass rundt bordet, for maten lages u
    06. april 2004
  • 05 April 2004 - 15:16

    Lam + påske = sant

    Nesten halvparten av Norges befolkning planlegger å spise lammekjøtt i påsken. Ferskt og magert kjøtt får du kjøpt nå, så sjekk ut de 17 flotte oppskriftene du her får - kanskje er påskens mange og deilige middager reddet?
    05. april 2004
  • 02 April 2004 - 02:00

    Apéritifs store påskemeny 2004

    Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og tilsvarende drikke. I tillegg får du en rekke tips til andre deler av livets goder. Sats på det tradisjonelle eller prøv noe nytt med Apéritif. God påske!
    02. april 2004
  • 01 April 2004 - 13:14

    Småjuks i feriekjøkkenet

    Påskemenyens svinekoteletter blir langt sprekere når de får en omgang av thaiinspirert saus, og når familiens kokk slipper å bruke mer ferietid enn høyst nødvendig, blir hele familien fornøyd.
    01. april 2004
  • 31 Mars 2004 - 02:00

    Wok med marinert svinekjøtt og nudler

    Vi woker sammen en varmende rett denne onsdagen. Husk at svinekjøtt er magert og slankende, men at nudlene i seg selv ikke er det. Men her er også masse deilige grønnsaker, så vi er ikke i tvil om at dagens middagsforslag uansett faller i smak hos de alle
    31. mars 2004
  • 18 Mars 2004 - 15:20

    England innfører holdbarhetsklokke for matvarer

    Et enkelt tidsur, kalt Timestrip , som kan festes på kjølevarer ser nå dagens lys i England. Klokken forteller hvor lenge varen har vært i kjøle- eller frysedisken, og gir en umiddelbar oppfatning om hvorvidt produktet fortsatt er spiselig eller ei.
    18. mars 2004
  • 18 Mars 2004 - 02:00

    Vår på kjøkkenet

    Når det begynner å dryppe fra taket, settes også vårfornemmelsene i gang. Og det må vi feire med mat og drikke som gir de samme assosiasjonene. Ferskt og friskt i både duft og smak er fornuftige stikkord for denne ukens match.
    18. mars 2004
  • 14 Mars 2004 - 02:00

    Elgsteik med sjysaus, jordskokkpuré, aspargesbønner, ristet sopp og slottspoteter

    Elgkjøtt er temmelig magert og gjør egentlig relativt ganske lite ut av seg smaksmessig. Da smaker det ekstra godt med rikt tilbehør, noe du får i rikelig monn i denne søndagens middagsoppskrift. En rekke gode vinforslag får du selvsagt med.
    14. mars 2004
  • 04 Mars 2004 - 12:19

    Omega 3 i fast form

    Torskeleverboller heter kams og det høres mye bedre ut - i alle fall hvis du tilhører de mindre dristige - men godt smaker det uansett. I tillegg til at det er godt for både hode og kropp. Et glass vin til gjør måltidet til rene helsekosten.
    04. mars 2004
  • 27 Februar 2004 - 02:00

    Svinekjøtt i sursøt saus

    Svinekjøtt og sursøt saus som skapt for hverandre. Og da kommer jo også ananasen til sin rett. Hva annet enn ris og en deilig hvitvin, aller helst en tysk sådan, kan gjøre denne fredagens måltid fullendt? Kos deg med et raskt tilberedt og ikke minst mager
    27. februar 2004
  • 19 Februar 2004 - 09:41

    Saftig elgsteik til søndagsmiddagen

    Ingenting er så samlende for storfamilien som en steik på middagsbordet en høst- eller vintersøndag. Og ingenting er så takknemlig for kokken som en steik. Her er både oppskriften og forslag til gode viner som passer til.
    19. februar 2004
  • 16 Februar 2004 - 10:29

    Ta kål på middagen

    Når grønnsakene pakkes rundt kjøttet, slipper ingen unna. Og det er bra, for kål er så sunt og godt for deg at du heretter kan pælme hele kosttilskuddsarsenalet ditt. Med et glass vin til blir det den reneste fryd.
    16. februar 2004
  • 13 Februar 2004 - 11:34

    Forfør med sensuell mat og drikke

    Det heter at veien til mannens hjerte går gjennom magen. Vi viser deg hvordan på mulighetenes dag og satser på at også ganen er et følsomt organ når du i tillegg byr på tre sensuelle retter. Rosa champagne gjør også jobben hvis din utkårede er en kvinne.
    13. februar 2004
  • 12 Februar 2004 - 11:34

    Et valentinsk måltid

    14. februar bør alle se rosa, eller i hvert fall forberede en romantisk stemning i heimen, for da er det Valentine's Day. Noen små luksusafrodisaka sørger for økt temperatur så vel rundt spisebordet som i forholdet.
    12. februar 2004
  • 03 Februar 2004 - 02:00

    Kyllingburger

    I dag skal en ny og spennende burger på bordet. Prior lanserer i disse dager kylling-kjøttdeig, en kjøttdeig som inneholder vesentlig mindre fett enn den tradisjonelle laget av storfekjøtt. 100 prosent rent hvitt kjøtt er sunt for kroppen. Vi matcher en r
    03. februar 2004
  • 02 Februar 2004 - 11:58

    Lett omelett

    Omeletten er rask og lett å tilberede, den er mettende og svært lett å få i magen. Skulle en enslig omelett bli i snaueste laget, kan en raus eggepanne være tingen. Med store muligheter til variasjon får du her hele 12 gode oppskrifter på lette omelettmid
    02. februar 2004
  • 30 Januar 2004 - 02:00

    Chateubriand

    En riktig lekker kjøttmiddag er på sin plass etter en strevsom arbeidsuke. Vi velger oss det mest eksklusive kjøttstykket, indrefileten, og bygger på med hjemmelaget potetgull. I glasset blir det australsk i form av en rød kraftbombe. Men likevel en vin m
    30. januar 2004
  • 29 Januar 2004 - 12:24

    Ikke bare rått

    Østers er ikke like utilnærmelig når de serveres i en god saus sammen med asparges. Men de virkelige østersfantastene vil ha dem rå uten annet tilbehør enn brød og smør.
    29. januar 2004
  • 28 Januar 2004 - 02:00

    Nudelsuppe med kjøttboller

    Nudler er svært anvendelige. I dag tilbereder vi en deilig varm suppe der kjøtt og grønnsaker hører med. En rimelig men velsmakende middag krever ditto vin i glasset. Et lett valg - bare se på denne flotte og rimelige røde italieneren som du får kjøpt i t
    28. januar 2004
  • 27 Januar 2004 - 02:00

    Kyllingrulader

    Små og lettspiste retter hører selvsagt også med i vår rikholdige kokebok. Dagens forslag er enkelt og greit basert på kyllingfilet samt noen ytterst få andre bestanddeler. Vi foreslår også en lettdrikkelig rødvin som passer svært godt til smaksbildet.
    27. januar 2004
  • 26 Januar 2004 - 16:20

    Salt er livets alt

    At salt ikke bare er salt, og det mest naturlige og nødvendige krydderet som finnes, er en erkjennelse som begynner å spre seg blant kokker og andre matkyndige. Og det beste havsaltet kommer fra Frankrikes vestkyst.
    26. januar 2004
  • 25 Januar 2004 - 02:00

    Russisk kylling à la rype

    Kylling på et noe vilt vis er dagens middagsforslag. Navnet sier egentlig alt, men vi fornemmer en litt uvanlig og spennende smak som vi slett ikke forbinder med kylling. Rosenkål og vin er en ytterst vanskelig kombinasjon, men en vin fra Bordeaux skulle
    25. januar 2004
  • 15 Januar 2004 - 02:00

    Wok med svinekjøtt, eplemos og chili

    Woket svinekjøtt er synonymt med kjapp hverdagssmiddag. Husk at svinekjøtt er magert og slankende, men at nudlene i seg selv ikke er det. Men her er også masse deilige grønnsaker, og da balanseres måltidet ganske godt likevel. Spansk rødvin er vårt vintip
    15. januar 2004
  • 08 Januar 2004 - 12:46

    Myk start på året

    Striskjorte og havrelefse erstattes av myke, fylte og fyldige pannekaker, så blir ikke overgangen fra god jul til godt nytt år så stor. Vi unner oss selvsagt noe godt å drikke til.
    08. januar 2004