Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 09 Mars 2003 - 02:01

    24. mars i Oslo - Bli med på italiensk Winemaker's Dinner med Livon

    Nå kommer Marco Calligaris fra den anerkjente vinprodusenten Livon på besøk til den nye restauranten Havsmak som har fått meget hyggelig omtale i avisene. Bli med på Winemaker's Dinner der du treffer både ham og ikke minst kan kose deg med mange utrolig f
    09. mars 2003
  • 06 Mars 2003 - 02:01

    Rimelig i begge kulører

    Mange har vendt ryggen til Bulgaria som kilde til den daglige rødvinen. Og det er dumt for dette landet er fortsatt kilde til svært rimelige viner. Enten du ønsker noe å nippe til foran peisen eller sammen med mat.
    06. mars 2003
  • 05 Mars 2003 - 13:30

    Mørk, rund og fyldig

    De siste ti årene har den smaksrike lagrede romen erobret barene. Men ikke bare som mikseingrediens. De mest eksklusive romene konkurrerer med så vel cognac, maltwhisky som calvados til kaffen eller sigaren. BAR Apéritif har besøkt Appleton Estate, Jamaic
    05. mars 2003
  • 05 Mars 2003 - 11:01

    Mange gleder i ølglasset

    Det er den letteste sak i verden å lage vin. Det er bare å kjøpe noen druer og hoppe opp og ned på dem, sier den engelske ølskribenten Michael Jackson. Øl har lange tradisjoner og fortjener like mye oppmerksomhet som vin for sin anvendelighet og variasjon
    05. mars 2003
  • 04 Mars 2003 - 10:54

    Møt Faustino 7. april i Oslo - Smak Rioja på sitt aller beste gjennom 11 viner

    Nå skal du få smake noe av det aller beste Rioja har å by på. Ikke mindre enn 11 viner fra Bodegas Faustino er hva du får servert når Juan-Carlos Sanz kommer til Oslo og Apéritif for å vise husets stoltheter. Nordmenn elsker vinene fra Rioja så her blir d
    04. mars 2003
  • 04 Mars 2003 - 02:01

    Gourmetkaffe fra Brasil

    Endelig ser det ut til at den sovende kjempen Brasil skal våkne og fôre kaffetørste på jakt etter kvalitet fremfor lav pris med varer i verdenstoppen. Det som er spesielt er at oppvåkningen er et resultat av en konkurranse og auksjon hvor kvalitetskaffe b
    04. mars 2003
  • 28 Februar 2003 - 13:32

    Dette er en vinnerdrink - Dry Hope

    Dry Hope er drinken som ble vinner i predinner-kategorien i årets bartender-NM som gikk av stabelen i Trondheim forrige helg. Finn frem shakeren og rist i vei en feiende flott vinnerdrink!
    28. februar 2003
  • 27 Februar 2003 - 10:28

    100 prosent rent

    Selv om du har brukt kroppen din som søppelplass gjennom mange tiår, er det aldri for sent å snu. Her er tips til det beste av det reneste, nemlig gode økologiske viner, både for deg som holder budsjettet og deg som nyter livet i fulle drag.
    27. februar 2003
  • 26 Februar 2003 - 12:00

    Nyhetene på polet mars 2003

    Gode kjøp innen så vel hvitt som rødt er hyggelig lesning både for den som lengter etter vår og den som tviholder på vinterlig kraft i glasset.
    26. februar 2003
  • 24 Februar 2003 - 10:40

    Ekte vare

    Vi kan etter sigende takke Christopher Columbus for tilblivelsen av rom. På sin andre reise i 1473 hadde han med seg sukkerrør fra Kanariøyene. Disse ble plantet på Cuba, og i dag er kombinasjonen Cuba, sukkerrør og rom noe som alle kjenner.
    24. februar 2003
  • 20 Februar 2003 - 08:43

    Toscansk trøst i vintermørket

    Hvis du må tilbringe vinterferien i byen, kan du koste på deg noen velsmakende drømmer om lysere tider. Ukens vin er den beste trøst for den som lengter til lysere tider eller et bedre liv. Ikke behøver den noe avansert kjøkken for å komme til sin rett he
    20. februar 2003
  • 19 Februar 2003 - 12:59

    Bordeaux - igjen innen rekkevidde?

    Dagens fallende priser for 1997-årgangen av rødvin fra Bordeaux kan tyde på et marked i endring - og det er ikke første gang. Kanskje rød bordeaux igjen om noen år skal komme innen økonomisk rekkevidde for andre enn de helt rike?
    19. februar 2003
  • 13 Februar 2003 - 02:01

    Rosa bobler til kjæresten

    Valentine's Day er i ferd med å bli like kommersiell som mors- og farsdager. I fare for å støtte opp under slike kulturimperialistiske markeringer er denne ukes vinanbefaling inspirert av kjærlighetens farge, nemlig rosa, og da i form av vin med bobler, o
    13. februar 2003
  • 11 Februar 2003 - 12:35

    Den grønne fe er tilbake

    Interessen for den grønne likøren absint etter at den ble frigitt for fire år siden er fortsatt stor uten at noen behøver å bekymre seg for potensielle farer for folkehelsen av den grunn.
    11. februar 2003
  • 07 Februar 2003 - 16:22

    Baren Rapaska må du besøke i London

    The Lab ble kåret til Londons beste bar i engelske Time Out og nå nylig også i australske Flavour. The Lab i Soho er også folkets favorittbar. Hit kommer bartendere fra hele verden for å hente inspirasjon fra mannen bak bardisken, Jamie Tyrrell. Lar du de
    07. februar 2003
  • 06 Februar 2003 - 02:01

    Ny italiensk favoritt

    Søritalienske rødviner har fått skikkelig fotfeste i Norge. En kombinasjon av mye smak for en billig penge er en av forklaringene. Og akkurat slik er ukens vin som er ny på markedet og som garantert kommer til å få mange gode venner.
    06. februar 2003
  • 05 Februar 2003 - 02:01

    I senilitetens mørke

    Tro ikke at all vin blir bedre hvis du lagrer den. Faktisk er mange viner laget for å drikkes med en gang. Men hva skal du lagre? Les Per Mælengs artikkel og du unngår kanskje å trekke opp ødelagt vin du har spart på for lenge.
    05. februar 2003
  • 31 Januar 2003 - 15:34

    Vodka Martini ifølge James Bond

    James Bond introduserte sin Vodka Martini i filmen Dr. No fra 1962. Og da selvfølgelig shaken not stirred. Dette var den første JB-filmen, og den etter de flestes mening beste rolletolkeren, Sean Connery, la umidelbart en perfekt atmosfære rundt drinken.
    31. januar 2003
  • 30 Januar 2003 - 10:38

    Braastad 11. mars i Oslo - Gedigen smaking av ekte norsk cognac

    Midt i Cognac-områdets Petite Champagne, nærmere bestemt Jarnac, sitter den norske familien Braastad bak spakene i Cognac Tiffon. I Norge har deres cognac vært i salg i over 80 år. Bli med på vårens store cognacsmaking, møt Antoine Braastad, og opple
    30. januar 2003
  • 30 Januar 2003 - 08:39

    Ukomplisert drømmevin

    Ukens vin er allsidig og lettlikendes samtidig som en gir veldig god valuta for pengene. Og så har den et navn som får oss å drømme om en mer krydret og lidenskapelig tilværelse.
    30. januar 2003
  • 29 Januar 2003 - 12:51

    Cosmopolitan - dry martinis etterfølger

    I am in love! Denne bomben serverte Madonna på en pressekonferanse for noen år siden. Journalistene spisset ører. I hvem? , spurte de i munnen på hverandre. I cosmopolitan , svarte sangstjernen og sexsymbolet - og måtte gjenta svaret før journalisten
    29. januar 2003
  • 27 Januar 2003 - 10:11

    Vinkurs i Oslo 18. mars 2003 - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker. Svært aktuell med boken Bølgens vin, en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praks
    27. januar 2003
  • 24 Januar 2003 - 15:52

    Gi deg selv et englekyss

    Ukens drink, Angels Kiss, forekommer i flere varianter. Du skal derfor ikke være for sikker på at du har sett akkurat denne oppskriften dersom du gjenkjenner navnet. Ofte er det sjokolade, kaffe eller kaffelikør som er ingrediens. Her er det imidlertid fr
    24. januar 2003
  • 24 Januar 2003 - 02:01

    11. februar i Oslo - Fantastisk champagnesmaking med Laurent-Perrier

    Bli med oss på champagnesmaking og gled deg over syv forskjellige cuvéer til en butikkpris på over 3100 kroner . Laurent-Perrier er i dag det fjerde største Champagnehuset og nevnes ofte som et luksusmerke. Gå ikke glipp av årets garantert største champ
    24. januar 2003
  • 23 Januar 2003 - 09:55

    Skikkelig røverkjøp

    Prisavslag på vin er ikke lenger noe som fremkaller løp & kjøp-bølger i den vininteresserte befolkningen. Men når avslagene blir så store og vinen er så god som i dette tilfellet, er det absolutt verdt å vurdere en ekstratur til polet. Og ta med bilen, så
    23. januar 2003