Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 10 Desember 2001 - 20:52

    Er du trofast mot ditt lokale ølmerke?

    Vi nordmenn er trofaste mot lokale øltradisjoner til tross for at utvalget er større enn noensinne. Alle de fire store norske bryggeriene opplever suksess med lokaltilpasset øl. Gjett hvor de drikker mest Nordlendingen og Halling?
    10. desember 2001
  • 09 Desember 2001 - 14:49

    Ny stor cognacsmaking - Larsen kommer 22. januar

    Frédéric Larsen møter deg og presenterer og forteller om sine produkter på Apéritifs store cognacsmaking. Larsen har lang fartstid i Norge og er blant annet kjent for sine vikingskip fylt med godsaker. Vi skal smake oss gjennom sortimentet blant andre en
    09. desember 2001
  • 09 Desember 2001 - 14:03

    Bli med den 14. januar 2002 - Jentenes egen vinsmaking

    Den 14. januar er det tid for jentenes egen vinsmaking. Da skal vi nemlig nyte feminine viner i mange kategorier i fred for guttas kommentarer. Det blir ikke bare smaking av vin men også lærerike innslag om hvordan finne riktig vin til maten og omvendt.
    09. desember 2001
  • 06 Desember 2001 - 09:00

    Julevinen

    Ukens vin både dufter og smaker av jul. Og er et godt valg til så vel julebordets retter med rødt kjøtt som under selve juletreet. Dessuten er den perfekt til å nytes foran peisilden eller i sofakroken mens du gjør de siste mentale forberedelser til julen
    06. desember 2001
  • 04 Desember 2001 - 16:09

    Test av barolo og barbaresco

    Å smake seg gjennom 33 representanter for Barolo og Barbaresco fra årgangene 1995-1998, for øvrig trolig det beste som noensinne er kommet fra disse områdene, kan ikke være annet enn ren fornøyelse. Derfor er det også svært tett i teten med rekordmange fi
    04. desember 2001
  • 29 November 2001 - 16:27

    Mange godbiter i salg

    Blant vinnerne i den 21. utgaven av den italienske vinkonkurransen BAVI finner vi flere produsenter som er tilgjengelig i Norge. Som Zenato, Banfi, Tasca d'Almerita, Feudi di San Gregorio, Zeni, Pasqua, Rocca di Fabbri, Brogal Vini, Cavit, Donnafugata, Bo
    29. november 2001
  • 29 November 2001 - 10:00

    Til deg selv eller som gave

    Ingenting slår burgunderne, enten de er røde eller hvite, i eleganse, synes nå vi, da. Den trofaste Bordeaux-fansen vil sikkert betakke seg, men gi nå en spenstig pinot noir som de vi foreslår denne uken en sjanse. Ikke blir du ribbet heller. Kanskje noe
    29. november 2001
  • 28 November 2001 - 21:00

    Hederspris til Farris-flaske

    Den nye profilflasken til Farris stakk i år av med Norges mest høythengende designpris, Hedersprisen for God Design. Hos Ringnes stod jubelen i taket da juryens uttalelse ble lest opp.
    28. november 2001
  • 28 November 2001 - 11:25

    Den myke barolo

    Enrica Scavino priser farens innsats for å gjøre nebbiolobasert vin mer tilgjengelig i ung alder. Og husets portefølje demonstrerer til fulle hvor innsmigrende den "nye" stilen kan være uten at særpreget og kraften ofres.
    28. november 2001
  • 27 November 2001 - 11:38

    Viner med en sprudlende fremtid?

    Engelsk vin er ikke noe vi nordmenn til daglig stifter bekjentskap med. Men engelskmennene trosser klimaet og fordommer og hevder seg etter hvert i internasjonale konkurranser. Bli kjent med de beste produsentene, så kanskje du ikke rynker på nesen neste
    27. november 2001
  • 26 November 2001 - 11:36

    Ny tidsregning

    Fontanafreddas dominerende posisjon i et relativt lite og svært kultpreget vinområde som Barolo gjør at ethvert trekk derfra ikke går upåaktet hen. Derfor ble headhuntingen av vinmaker Danilo Drocco møtt med stor grad av spenning.
    26. november 2001
  • 22 November 2001 - 09:00

    Glemt perle?

    Selv en super vin med internasjonal status og til en god pris kan drukne i polets lister. Ukens vin er en sådan som i den senere tid er enda rimeligere enn da den ble lansert for to år siden. Til glede for alle som er glad i god vin.
    22. november 2001
  • 20 November 2001 - 15:32

    Test av rødviner fra Nord-Portugal

    Portugal, denne gangen representert med 33 viner fra de nordlige regionene Beiras, Dão, Bairrada og Douro, er en pålitelig leverandør av gode rødviner til gode priser. Som dessuten er gode matviner, særlig til gryter, kjøttretter med saus, kjøtt av så vel
    20. november 2001
  • 15 November 2001 - 08:15

    50-åring fortsatt i live?

    Om beaujolais nouveau fortsatt skal være liv laga også i Norge, må nok salget løftes vesentlig. Årets utgave av denne vinen som primært er skapt for festens skyld, er imidlertid av veldig høy kvalitet tatt i betraktning at det er snakk om en blodfersk vin
    15. november 2001
  • 14 November 2001 - 12:16

    Dags for Dão

    Vinregionen Dão i det nordlige Portugal er klar til å vise muskler. Noe vinene fra Quinta dos Roques og Quinta das Maias er gode eksempler på. Gjør deg kjent med Portugals mangfold av spennende lokale druevarianter. Som oftest fremheves området på etikett
    14. november 2001
  • 12 November 2001 - 18:10

    Tirsdag 4. desember - Smak italiensk vin fra Piemonte

    Det finnes vel knapt et vinområde i Italia som har bedre renomme enn Piemonte. Alle har vi vel hørt om de kostbare Barolo- og Barbaresco-vinene. Hele 10 viner (pluss én skikkelig godbit av eldre årgang) er hva vi byr deg på når Prunotto skal vises frem. G
    12. november 2001
  • 12 November 2001 - 11:03

    Nord-Norges egen akevitt

    Det skulle gå mange år før det nordnorske folk fikk en akevitt som de kunne kalle sin egen, men nå har det skjedd - med lansering på hederskronte Harald Jarl - for anledningen ved kai i Oslo.
    12. november 2001
  • 11 November 2001 - 14:59

    Ny vin- og viltmiddag 3. desember - Et herlig alternativ til julebordet

    Det første arrangementet ble utsolgt på et blunk. Derfor inviterer vi nok en gang til Restaurant Fogo nå den 3. desember. Du skal oppleve det beste av norsk vilt satt i kombinasjon med supre viner fra Frankrike, Italia og Portugal. Lær samtidig hva slags
    11. november 2001
  • 09 November 2001 - 10:00

    All grunn til glede - også for lagring

    I fjor konkluderte vi med at det aldri har vært laget så mye godt juleøl noensinne. Og julestemningen er minst like høy i år med mange velkomponerte juleøl i så vel klasse D, juleøl og julebrygg, som i klasse F som er det ekte juleølet.
    09. november 2001
  • 09 November 2001 - 09:30

    Partyvin på skikkelig tilbud

    Isteden for å irritere oss over at eksempelvis norsk kjøtt prisdumpes på kontinentet kan vi glede oss over at produkter fra kontinentet, og sågar fra enda fjernere himmelstrøk selges med betydelig rabatter i Norge. Når disse produktene er vin til svært hy
    09. november 2001
  • 08 November 2001 - 10:00

    Bedre uten kunst

    Velger du en vin for etikettens skyld, har du ingen garantier for at innholdet følger opp. Hvis produktet er viktigere enn utseendet, lønner det seg å fire på kravene til det siste. Vi har prøvd begge deler.
    08. november 2001
  • 07 November 2001 - 12:00

    Moden amerikaner på salg

    De færreste av oss sitter vel og nipper til en moden cabernet fra California sånn på en hverdag. Nå kan det faktisk bli en realitet for deg også, for akkurat nå finner du nettopp en slik vin på salg - gjennom Vinmonopolet.
    07. november 2001
  • 05 November 2001 - 14:50

    26. november 2001 - Bli med Apéritif på vin- og viltmiddag

    Bli med Apéritif til Restaurant Fogo og opplev det beste av norsk vilt satt i kombinasjon med supre viner fra Frankrike, Italia og Portugal. En en stor fireretters meny og hele syv viner. Lær samtidig hva slags vin du skal kombinere med de forskjellige ty
    05. november 2001
  • 02 November 2001 - 11:49

    Mandag 5. november 2001 - Bli med på Apéritifs store akevittsmaking

    Når julebordsesongen setter inn stiger nordmenns interesse for akevitt betraktelig. Smak en rekke norske akevitter sammen med oss og lær hva de passer til. Hør et morsomt foredrag av landets eneste lovlige destillatør; Halvor Heuch fra Arcus Produkter. Et
    02. november 2001
  • 02 November 2001 - 03:12

    Bli med på en gastronomisk opplevelsestur til København

    Opplev det beste København har å by på av mat og drikke. Det København du sjelden finner frem til på egenhånd. Spis på topp restauranter, delta på spennende vinsmakinger. Apéritif og Select Tours har gått opp løypa og vi vet at du vil få en fantastisk tur
    02. november 2001