Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 29 November 2001 - 11:00

    Til deg selv eller som gave

    Ingenting slår burgunderne, enten de er røde eller hvite, i eleganse, synes nå vi, da. Den trofaste Bordeaux-fansen vil sikkert betakke seg, men gi nå en spenstig pinot noir som de vi foreslår denne uken en sjanse. Ikke blir du ribbet heller. Kanskje noe
    29. november 2001
  • 28 November 2001 - 22:00

    Hederspris til Farris-flaske

    Den nye profilflasken til Farris stakk i år av med Norges mest høythengende designpris, Hedersprisen for God Design. Hos Ringnes stod jubelen i taket da juryens uttalelse ble lest opp.
    28. november 2001
  • 28 November 2001 - 12:25

    Den myke barolo

    Enrica Scavino priser farens innsats for å gjøre nebbiolobasert vin mer tilgjengelig i ung alder. Og husets portefølje demonstrerer til fulle hvor innsmigrende den "nye" stilen kan være uten at særpreget og kraften ofres.
    28. november 2001
  • 27 November 2001 - 12:38

    Viner med en sprudlende fremtid?

    Engelsk vin er ikke noe vi nordmenn til daglig stifter bekjentskap med. Men engelskmennene trosser klimaet og fordommer og hevder seg etter hvert i internasjonale konkurranser. Bli kjent med de beste produsentene, så kanskje du ikke rynker på nesen neste
    27. november 2001
  • 26 November 2001 - 12:36

    Ny tidsregning

    Fontanafreddas dominerende posisjon i et relativt lite og svært kultpreget vinområde som Barolo gjør at ethvert trekk derfra ikke går upåaktet hen. Derfor ble headhuntingen av vinmaker Danilo Drocco møtt med stor grad av spenning.
    26. november 2001
  • 22 November 2001 - 10:00

    Glemt perle?

    Selv en super vin med internasjonal status og til en god pris kan drukne i polets lister. Ukens vin er en sådan som i den senere tid er enda rimeligere enn da den ble lansert for to år siden. Til glede for alle som er glad i god vin.
    22. november 2001
  • 20 November 2001 - 16:32

    Test av rødviner fra Nord-Portugal

    Portugal, denne gangen representert med 33 viner fra de nordlige regionene Beiras, Dão, Bairrada og Douro, er en pålitelig leverandør av gode rødviner til gode priser. Som dessuten er gode matviner, særlig til gryter, kjøttretter med saus, kjøtt av så vel
    20. november 2001
  • 15 November 2001 - 09:15

    50-åring fortsatt i live?

    Om beaujolais nouveau fortsatt skal være liv laga også i Norge, må nok salget løftes vesentlig. Årets utgave av denne vinen som primært er skapt for festens skyld, er imidlertid av veldig høy kvalitet tatt i betraktning at det er snakk om en blodfersk vin
    15. november 2001
  • 14 November 2001 - 13:16

    Dags for Dão

    Vinregionen Dão i det nordlige Portugal er klar til å vise muskler. Noe vinene fra Quinta dos Roques og Quinta das Maias er gode eksempler på. Gjør deg kjent med Portugals mangfold av spennende lokale druevarianter. Som oftest fremheves området på etikett
    14. november 2001
  • 12 November 2001 - 19:10

    Tirsdag 4. desember - Smak italiensk vin fra Piemonte

    Det finnes vel knapt et vinområde i Italia som har bedre renomme enn Piemonte. Alle har vi vel hørt om de kostbare Barolo- og Barbaresco-vinene. Hele 10 viner (pluss én skikkelig godbit av eldre årgang) er hva vi byr deg på når Prunotto skal vises frem. G
    12. november 2001
  • 12 November 2001 - 12:03

    Nord-Norges egen akevitt

    Det skulle gå mange år før det nordnorske folk fikk en akevitt som de kunne kalle sin egen, men nå har det skjedd - med lansering på hederskronte Harald Jarl - for anledningen ved kai i Oslo.
    12. november 2001
  • 11 November 2001 - 15:59

    Ny vin- og viltmiddag 3. desember - Et herlig alternativ til julebordet

    Det første arrangementet ble utsolgt på et blunk. Derfor inviterer vi nok en gang til Restaurant Fogo nå den 3. desember. Du skal oppleve det beste av norsk vilt satt i kombinasjon med supre viner fra Frankrike, Italia og Portugal. Lær samtidig hva slags
    11. november 2001
  • 09 November 2001 - 11:00

    All grunn til glede - også for lagring

    I fjor konkluderte vi med at det aldri har vært laget så mye godt juleøl noensinne. Og julestemningen er minst like høy i år med mange velkomponerte juleøl i så vel klasse D, juleøl og julebrygg, som i klasse F som er det ekte juleølet.
    09. november 2001
  • 09 November 2001 - 10:30

    Partyvin på skikkelig tilbud

    Isteden for å irritere oss over at eksempelvis norsk kjøtt prisdumpes på kontinentet kan vi glede oss over at produkter fra kontinentet, og sågar fra enda fjernere himmelstrøk selges med betydelig rabatter i Norge. Når disse produktene er vin til svært hy
    09. november 2001
  • 08 November 2001 - 11:00

    Bedre uten kunst

    Velger du en vin for etikettens skyld, har du ingen garantier for at innholdet følger opp. Hvis produktet er viktigere enn utseendet, lønner det seg å fire på kravene til det siste. Vi har prøvd begge deler.
    08. november 2001
  • 07 November 2001 - 13:00

    Moden amerikaner på salg

    De færreste av oss sitter vel og nipper til en moden cabernet fra California sånn på en hverdag. Nå kan det faktisk bli en realitet for deg også, for akkurat nå finner du nettopp en slik vin på salg - gjennom Vinmonopolet.
    07. november 2001
  • 05 November 2001 - 15:50

    26. november 2001 - Bli med Apéritif på vin- og viltmiddag

    Bli med Apéritif til Restaurant Fogo og opplev det beste av norsk vilt satt i kombinasjon med supre viner fra Frankrike, Italia og Portugal. En en stor fireretters meny og hele syv viner. Lær samtidig hva slags vin du skal kombinere med de forskjellige ty
    05. november 2001
  • 02 November 2001 - 12:49

    Mandag 5. november 2001 - Bli med på Apéritifs store akevittsmaking

    Når julebordsesongen setter inn stiger nordmenns interesse for akevitt betraktelig. Smak en rekke norske akevitter sammen med oss og lær hva de passer til. Hør et morsomt foredrag av landets eneste lovlige destillatør; Halvor Heuch fra Arcus Produkter. Et
    02. november 2001
  • 02 November 2001 - 04:12

    Bli med på en gastronomisk opplevelsestur til København

    Opplev det beste København har å by på av mat og drikke. Det København du sjelden finner frem til på egenhånd. Spis på topp restauranter, delta på spennende vinsmakinger. Apéritif og Select Tours har gått opp løypa og vi vet at du vil få en fantastisk tur
    02. november 2001
  • 02 November 2001 - 02:46

    Nyheter på polet november 2001

    Fasiten etter at Apéritifs faste smaker Remi Madsen har vurdert i alt 57 nye produkter som lanseres 3. november på Vinmonopolet, er som følger: Topp viner fra Bordeaux i begge kulører.
    02. november 2001
  • 01 November 2001 - 09:50

    For bord og kjeller

    Hvis du ikke drikker hvitvin i den mørke årstid, kan du i alle fall kjøpe inn noen lagringsdyktige flasker for å ha på lur til neste sommers sjømatorgier. Men er du som oss og nyter godt av havets delikatesser året rundt, er ingen hvite viner så gode å dr
    01. november 2001
  • 30 Oktober 2001 - 14:23

    Dan til EM

    Regjerende norgesmester Dan Lystad kan nå legge nok en seier til sine tidligere bragder etter at han kvalifiserte seg for Trophée Ruinart som er det uoffisielle Europamesterskapet for vinkelnere.
    30. oktober 2001
  • 29 Oktober 2001 - 18:09

    Pioneren går nye veier

    Etter tolv år med vin de pays fant Fortant de France tiden moden for å entre AOC-banen for to år siden. Og resultatet er lovende. Det kommer stadig nye viner fra denne produsenten, og nå i november hele tre nyheter.
    29. oktober 2001
  • 24 Oktober 2001 - 13:56

    Høstlig fulltreffer

    Satser du på ukens vin til en av høstens saftige kjøttmåltider, garanterer vi en fulltreffer både i munnen og i lommeboka. Ikke mange viner kan konkurrere i smakskraft i dette segmentet.
    24. oktober 2001
  • 24 Oktober 2001 - 11:30

    Champagne uten bobler

    Sherry er så uendelig mye mer enn det søtlige skvipet mange fortsatt assosierer drikken med. Sherry fortjener nemlig å bli sammenlignet med verdens mest eksklusive viner. Per Mæleng taler i denne artikkelen en hel vinregions sak.
    24. oktober 2001