Høstmat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 25 Oktober 2002 - 02:01

    Ut og skrem

    Den 31. oktober skjer det igjen. Etter en runde i nabolaget utkledt som de uhyrligste vesener, er det deilig å komme inn i varmen til ekte Halloween-mat, nemlig en smaksrik gresskargryte med passende drikke til.
    25. oktober 2002
  • 21 November 2001 - 11:00

    Inviter til fest i høstmørket

    Mennesker sammen omkring god mat og godt drikke... lukke verden ute. Glemme regn, vind og mørke for en stund - bare være sammen. Vi kunne lære mye av amerikanernes tradisjoner med høsttakkefesten "Thanksgiving"!
    21. november 2001
  • 01 November 2001 - 12:42

    Høsttakkefest

    Når du nå får tilgang til ferskt fasankjøtt, er det grunn til å tromme sammen til høsttakkefest. Hvilken vin du velger til, avhenger helt av budsjett og smak. Her får du rikelig med forslag.
    01. november 2001
  • 26 Oktober 2001 - 14:09

    Forheksende god mat

    Skrekk og gru - snart er det natt til 31. oktober igjen; årets skumleste natt. For barna er det nok godteriene som er det aller viktigste, men oppskriftene du får her bør friste hele familien - selv om drikkeforslagene er forbeholdt de voksne.
    26. oktober 2001
  • 27 September 2001 - 12:00

    Gul og søt

    Nyhøstet mais blir til den deiligste suppe som metter mange for en liten penge. Fristende er det i alle fall å fylle sekken med gule søte, velsmakende og ikke minst næringsrike mais du selv har skåret. Da har du også råd til noe godt i glasset ved siden a
    27. september 2001
  • 13 September 2001 - 13:19

    Lammende godt

    Starten på lammesesongen feires med en spennende krydret rett med litt uortodokse viner til. Har du egne preferanser for vinvalget, kan det jo være spennende med noe nytt? Oppskrifter og nye vinforslag følger med.
    13. september 2001
  • 17 August 2001 - 13:12

    Krepsens siste skanse

    Walter Kieliger på Restaurant Blom vet å holde på tradisjonene og å markere sesongene. Når krepsen kommer, får denne ferskvannsdelikatessen all oppmerksomheten. Her får du gode tips om både tilberedning, servering og hva du skal drikke til.
    17. august 2001
  • 26 November 2000 - 22:40

    Reinkarnert

    Vi må begynne riktig - uten fløtesaus, sier Tore Namstad, Bollywood Dancing og Palace Grill, og serverer ganske så hotte reinsdyrkjaker à la Garam Masala. Dessuten er det viktig å få frem det respektløse; hvorfor ikke reinsdyrkebab? Ved siden av står same
    26. november 2000
  • 04 November 2000 - 12:08

    Trøffeltvisten i San Miniato:

    I november hvert år når de hissige diskusjonene mellom tilhengerne av De Hvite og De Svarte i Italia nye høyder. Tvisten om hvilken som er den lekreste - svart trøffel, eller hvit – går flere tusen år tilbake. Sentrum for de rivaliserende gruppenes tautre
    04. november 2000
  • 14 Oktober 2000 - 14:08

    Rykende høstsupper

    Supper er populært som aldri før. Her serverer vi oppskrifter som gjør at du kan se høsten og vinteren varmt i møte. Gulrot- og appelsinsuppe, Potetsuppe, Persillesuppe og selvfølgelig tomatsuppe står på menyen.
    14. oktober 2000
  • 21 September 2000 - 13:53

    Lam er nam

    Nå er lammekjøtt på sitt beste og fårikålsesongen i full gang. Enten du velger tradisjonsmat som lammestek, eller utenlandsinspirerte retter med kraftige kryddersmaker finner du inspirasjon her. Og selvfølgelig tips til hva som smaker godt av flytende fød
    21. september 2000
  • 31 August 2000 - 15:25

    Enkelt som spiker!

    Blomkålsuppe er fantastisk enkelt. Og nesten like billig som spiker. Bare så uendelig mye bedre - selvsagt. Her har du oppskriften på en kombinasjon som er like fristende til kvelds som til fest.
    31. august 2000
  • 25 August 2000 - 14:00

    Kjapt med svin

    Renskåret svinekjøtt woket med en god olje på sterk varme, grønnsaker med chili og hvitløk, kinesisk soya og asiatiske nudler - det tar bare noen minutter. Apéritif gir deg oppskrifter og selvfølgelig vinforslag.
    25. august 2000
  • 02 Oktober 1999 - 11:55

    Tapaslammet

    Lam er ikke på noen måte bare fårikål og stek. Lam er i ferd med å bli ingrediens i mange spennende retter inspirert av indisk, islandsk, thailandsk og som her spansk tapas. Som alltid når Apéritif serverer får du vinforslag til.
    02. oktober 1999
  • 30 September 1999 - 19:37

    I godt lag med høstgryte

    Kylling er utgangspunkt for velsmakende gryteretter nå på høstparten. Og det enten vi ønsker en hjemlig norsk gryterett eller fristes til å sette til en internasjonal snert og ende opp med Coq au vin, Kylling Marengo eller Stroganoff. Oppskrifter og drikk
    30. september 1999