Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 04 Desember 2003 - 09:37

    Merket for God Design til La Vida-familien

    Hvert år lanseres mellom 1000 og 1500 nye viner på Vinmonopolet. I et marked preget av hurtige endringer benytter Arcus design som et virkemiddel i sin markedskommunikasjon. Tildelingen av Merket for God Design til La Vida-familien lover godt for merkets
    04. desember 2003
  • 03 Desember 2003 - 09:00

    Julegave som varer

    Ukens lagringsviner er signert en av Portugals dyktigste vinambassadører. Til tross for at vinene er i verdenstoppen, er prisene overkommelige. Hvilken du velger, avhenger av hvor lenge du eller den heldige mottaker vil vente.
    03. desember 2003
  • 03 Desember 2003 - 02:00

    Stadig nye vinmesser ser dagens lys

    En ny vinmesse, MiWine, ser dagens lys i Milano i Italia neste år. Selvsagt skal denne ta opp kampen med Vinexpo og Vinitaly.
    03. desember 2003
  • 02 Desember 2003 - 02:00

    Julepølser og medisterkaker til juletapas

    I tiden frem mot jul vil vi forsøke å balansere mellom klassisk julemat og mat vi spiser året rundt. Vi starter opp ganske mykt og serverer deg julepølse med en litt spesiell vri. En rekke drikkeforslag kan benyttes til denne retten, så her er det bare å
    02. desember 2003
  • 01 Desember 2003 - 09:39

    Grensesprengende bokser

    I disse dager er vinboksene i ferd med å passere vinflaskene i salgsvolum. Det gjør Norge unikt i verdenssammenheng. Men er det en rekord vi er stolte av?
    01. desember 2003
  • 29 November 2003 - 04:05

    Alkoholfri juleglede

    Nordmenn drikker mer alkoholfritt øl. Blant over 50 sorter juleøl scorer alkoholfrie varianter høyt på flere tester, også Apéritifs. Et svært godt alternativ i disse julebordtider.
    29. november 2003
  • 29 November 2003 - 02:00

    Oksefilet med saus Bourgogne, pastinakkrem og glasert løk

    Denne lørdagen på tampen av november minner oss om at julestresset straks setter i gang. For det er hevet over en hver tvil at så fort vi kommer inn i desember så melder tidsnøden seg. Da er det selvsagt ekstra hyggelig å kose seg med et deilig kjøttmålti
    29. november 2003
  • 28 November 2003 - 11:14

    Proxima Parada

    Ukens drink er signert Jesper Lind og Geir Hagbarth Andresen ved Café con Bar i Oslo. Dens opprinnelse er noe spesiell, men sier samtidig mye om hvor mye kreativitet har å si for utviklingen av nye og vellykkede drinker. Drinken gikk nemlig rett til topps
    28. november 2003
  • 27 November 2003 - 02:00

    Bedre druer i radarsiktet

    De fleste vinmakere har som sitt fremste mål å gi oss vinglede. Men det koster selvsagt penger. En ny radarteknikk som skanner jordsmonnet kan imidlertid for fremtiden sikre oss fabelaktige viner til lav pris.
    27. november 2003
  • 26 November 2003 - 02:01

    Bordeaux-look-a-like til superpris

    En rødvin fra Languedoc med assosiasjoner til Bordeaux men til en pris som ikke ligner, er en opplagt kandidat til ukens vin. Siden vi er inne i selskapssesongen og dette er en klar matvin, lønner det seg å ha noen ekstra flasker på lur.
    26. november 2003
  • 26 November 2003 - 02:00

    Moules Mustard

    En blåskjellrett av nærmest enkleste grad smaker like fullt fortreffelig når vi legger på litt god ost samt sennep og serverer et solid glass temperert hveteøl til. En rask og varmende rett å snekre i hop når den kalde mørke onsdagskvelden smyger seg på.
    26. november 2003
  • 26 November 2003 - 02:00

    Fem verdensrekorder for Christie's i oppsiktsvekkende salg av Château Latour

    Det er ikke bare Sotheby's USA-avdeling som gjør det godt om dagen. Også Christie's i New York setter nye rekorder. Nå etter et tredelt salg av viner levert direkte fra Château Latour i Bordeaux.
    26. november 2003
  • 26 November 2003 - 02:00

    Sotheby's med salgsrekord for én enkelt vinkjeller

    Aulden Cellars/Sotheby's i USA satte i forrige uke ny salgsrekord for salg av én enkelt vinkjeller. 3 millioner dollar ble sluttsummen etter den storslåtte auksjonen.
    26. november 2003
  • 26 November 2003 - 02:00

    Norge deltar for 17. gang som utstiller på Grüne Woche

    Norge deltar for 17. gang på på denne messen som foregår 16.-25. januar 2004. Deltagelsen er et ledd i en større Norges profilering og markedsføring av norske produkter på et internasjonalt marked. Fjorårets deltagelse var en suksess.
    26. november 2003
  • 25 November 2003 - 14:20

    Apéritifs urtekurs med oppskrifter

    Følg Apéritifs mini-urtekurs og få gode råd om på hvilken måte du kan bruke friske urter i maten for å gjøre den både mer spennende og bedre. Du får også oppskrifter med på kjøpet.
    25. november 2003
  • 24 November 2003 - 14:57

    Kunst i vinbaren

    Den fargesterke bardisken var egentlig et kunstverk laget til Høstutstillingen. Nå funkler den i Altona vinbar i Bergen, og gir gjestene en spesiell opplevelse. Takket være innehaver Ragnhild Smørås store sans og forståelse for kunst.
    24. november 2003
  • 22 November 2003 - 02:00

    Denne retten skaper sol på middagsbordet

    Denne lørdagen står det kylling på menyen. Dersom du ikke tidligere har forsøkt deg på appelsinsaus til kylling, har du noe virkelig godt i vente.
    22. november 2003
  • 21 November 2003 - 20:20

    Ny til jul

    Enten du tilhører de mange samlerne, eller du bare er glad i god akevitt, bør du prøve årets juleakevitt som er fornyet både utvendig og innvendig.
    21. november 2003
  • 21 November 2003 - 15:34

    Slik lager du Americano

    Americano ble ifølge historien servert første gang på italienske Gaspare Camparis Bar i 1861. Det var italienerne selv som kalte drinken Americano. Oppskriften fant etter hvert veien til USA, der drinken gjennom forbudstiden var klassifisert som et legemi
    21. november 2003
  • 21 November 2003 - 02:00

    Nye koster på Continental

    Mai Therese Susegg og Thomas Johansen er ansatt som henholdsvis bookingansvarlig og sales manager på Hotel Continental i Oslo
    21. november 2003
  • 20 November 2003 - 15:41

    En hyllest til juleølet

    Aldri har vi kunnet kose oss med så mange ulike juleøltyper som i år. Og da er tiden inne for å utvide bruksområdet for denne sesongvaren. Denne gangen heller vi det både i gryta og i glasset. Men det er også gode råd for den som likevel foretrekker vin t
    20. november 2003
  • 20 November 2003 - 13:21

    Biodynamisk vin er ekte vin

    Den eksentriske vinbonden Nicolas Joly går så langt som å kalle økologisk vindyrking som å drepe med to i stedet for fem knivstikk. I følge han er det er kun gjennom biodynamisk jordbruk at du oppnår et ekte sluttprodukt.
    20. november 2003
  • 20 November 2003 - 02:00

    Dramatisk for bryggeriene

    Ølsalget i oktober stupte med nær 11 prosent. - Nedleggelser og oppsigelser blir uunngåelig. De minste øl- og brusprodusentene rammes hardest, sier administrerende direktør Tor Andersen i Hansa Borg Bryggerier.
    20. november 2003
  • 19 November 2003 - 02:00

    Yppig bærkompott

    Det er nesten for ille at det må et årlig markedsfremstøt til for å holde liv i en i utgangspunktet ultraklassisk vin. Det er enda verre at mange aldri har oppdaget at det finnes en verden bak denne årlige happeningen.
    19. november 2003
  • 18 November 2003 - 02:00

    Lidl trekker vin fra salg grunnet høyt sulfatinnhold

    Den europeiske kjøpemarkedkjeden Lidl, som for tiden er på vei inn i Norge, har trukket tilbake australsk vin fra sine butikker. Årsaken er ekstreme verdier sulfatdioksid i vinen.
    18. november 2003