Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 16 Oktober 2007 - 13:33

    Lett og enkelt - men nok kraft

    Med kokkeyrket dypt festet i sine danske blodårer og fartstid fra Engø Gård skal Tina Jakobsen få den ekte maten til å strømme som en vidåpen aorta på Oro. Det skal bli lett og klassisk og enklest mulig.
    16. oktober 2007
  • 11 Oktober 2007 - 18:24

    Velfortjent honnør til Hellstrøm

    Knapt noen nordmann fortjener Frankrikes høyeste orden, Æreslegionen, mer enn Eyvind Hellstrøm.
    11. oktober 2007
  • 11 Oktober 2007 - 02:00

    Hval i wok

    Hva med noe godt fra havet som ikke er fisk? Hvalkjøtt har spennende smak, og denne kommer ekstra godt frem når vi woker kjøttet. Både øl og vin kan anbefales til denne retten.
    11. oktober 2007
  • 09 Oktober 2007 - 02:00

    Heges laksepanne

    Gryte- og panneretter med fisk passer utmerket nå som mørket faller på - ikke er de vanskelige å lage heller.
    09. oktober 2007
  • 07 Oktober 2007 - 02:00

    Fylt lammestek

    Lam er en skikkelig tradisjonsrett, men ved å fylle steken får du en ny spennende rett!
    07. oktober 2007
  • 04 Oktober 2007 - 02:00

    Svin a la bernie

    Festmat kan du også unne deg i ukedagene - prøv bare denne enkle, men flotte retten.
    04. oktober 2007
  • 03 Oktober 2007 - 02:00

    Lammesauté med kantareller

    Når bare det beste er godt nok, er mørt lam en selvfølge, ikke minst sammen med skogens gull.
    03. oktober 2007
  • 28 September 2007 - 02:00

    Orientalsk svinesauté

    En rask rett med masse smak - dette er den beste måten å starte helgen på!
    28. september 2007
  • 27 September 2007 - 02:00

    Fårikål fra Nord-Møre

    Hurra! I dag er det fårikålens festdag, og vi trår til med en spennende variant av vår nasjonalrett.
    27. september 2007
  • 24 September 2007 - 19:10

    Frodig og raus ambassadør

    Emmas Drømmekjøkken i Tromsø har ofte vært ambassadør for fylkets matprodusenter med ambisjoner. Nå er det de nordnorske potetene og det fantastiske alpelammet fra Lyngen det rause kjøkkenet omfavner.
    24. september 2007
  • 23 September 2007 - 02:00

    Lammelår fra Rana

    Lammekjøtt er mye brukt i tradisjonsmat i de mange hjem, slik som i denne søndagens herlige middag.
    23. september 2007
  • 20 September 2007 - 18:25

    Økologisk brødeventyr

    Det hele startet med at han ikke tålte gjær og bakte brød av mel, salt og vann. Siden har han åpnet tre bakerier, og nå drømmer den danske kokken og kolonialgründeren Per Brun om total brøddominans.
    20. september 2007
  • 20 September 2007 - 15:08

    Svinekoteletter i epleskrud

    Det skal ikke mange håndgrepene til for å løfte en høstblek svinekotelett til større smakshøyder. Med en godt tilpasset og litt kreativ saus, og ikke minst - en velvalgt vin i glasset er kvelden reddet.
    20. september 2007
  • 09 September 2007 - 02:00

    Østers naturell

    Søndag den 9. september møtes Norges beste østersåpnere til dyst i NM i østersåpning på Egertorget i Oslo. Da er det bare rett og rimelig at vi serverer østers denne dagen.
    09. september 2007
  • 06 September 2007 - 02:00

    Sursøt svineszechuan

    Lynrask og full av smak - det er stikkordene for denne dagens fristelse, selvsagt med drikkeanbefaling til.
    06. september 2007
  • 04 September 2007 - 16:28

    Skjellig grunn til misnøye

    Vi innbiller oss at vi er verdensmestere i alt som kommer fra havet. Forsker Stein Mortensen ved Havforskningsinstituttet hevder at det fortsatt er et langt stykke å gå før du kan servere blåskjell av topp kvalitet.
    04. september 2007
  • 29 August 2007 - 02:00

    Finnbiffgryte med sopp og oliven

    Med så mye deilig sopp i skogen tyvstarter vi jaktsesongen og serverer en viltgryte med en vri.
    29. august 2007
  • 26 August 2007 - 02:00

    Fylt okserullade

    Slapp av og nyt dagen - denne oppskriften setter et verdig punktum på en herlig uke.
    26. august 2007
  • 20 August 2007 - 15:20

    Resept på hippe matpakker

    Skolen er i gang landet over. Og det på godt og vondt, for mange av våre håpefulle finner dessverre ut at matpakka til tider er gørr kjedelig. Her får du gode tips og spennende oppskrifter som kanskje kan friste.
    20. august 2007
  • 18 August 2007 - 02:00

    Laksekasserolle med mozzarella

    En skikkelig smakfull fiskerett med et hint av italiensk sommer er dagens herlige anbefaling.
    18. august 2007
  • 12 August 2007 - 02:00

    Kalkunbiff med byggryn

    Et skikkelig festmåltid avslutter denne uken - lett, smakfullt og en fryd for øyet!
    12. august 2007
  • 06 August 2007 - 02:00

    Pizza med kjøttboller

    En raskt tilberedt pizza er vel ikke akkurat det verste man kan ty til i begynnelsen av uken.
    06. august 2007
  • 05 August 2007 - 02:00

    Kylling med spennende sauser

    Mariner det hvite kjøttet og server sammen med en rekke herlige dipsauser - det tegner for en meget hyggelig avslutning på uken!
    05. august 2007
  • 31 Juli 2007 - 02:00

    Lakseburger

    Dette er en liten, rask og velsmakende matbit som du med den største enkelhet setter i sammen. Legg hvitvinen til kjøling før du setter i gang så er den klar når maten kommer på bordet.
    31. juli 2007
  • 28 Juli 2007 - 02:00

    Gratinerte o-skjell og grillet ishavsrøye

    I dag lager vi to herlige retter basert på havets delikatesser, selvfølgelig med tilhørende drikkeforslag.
    28. juli 2007