Grillmat
Sjømat på grillen

Makrell bør oftere komme på grillen
Redaksjonen
06 Juni 2014 - 11:18
Japaninspirert marinert grillet makrell med marinert tofu og reddiksalat

Fremgangsmåte
- Rens og tørk filetene med papirhåndkle.
- Legg filetene i en form.
- Bland marinaden og hell over fisken. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i noen timer.
- Ta ut like før grilling/steking og tørk godt med papirhåndkle.
- Stek i vegetabilsk olje med skinnsiden ned til den er sprø og fisken er nesten gjennomstekt. Vend og stek i 20-30 sekunder på kjøttsiden.
- Du kan godt ta vare på marinaden, sile den og koke opp og servere ved siden av.
Se også oppskrifter på Marinert tofu og Reddiksalat .
Lyst på en annen oppskrift med makrell
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 379.90 kr Basisutvalget85 POENG
-
80 POENG
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Fremgangsmåte
- Rens makrellen godt og vask bort alt blod. Gni salt både i buken og utvendig.
- Kutt sitron i skiver og fyll buken med dill og sitron. Surr hyssing (husk at denne må være fuktet godt først) rundt fisken slik at den holder seg sammen under grillingen - her kan du også bruke en fiskerist.
- Pensle med olje. Grill makrellen i 3-4 minutter på hver side.
- Sitroncouscous:
- Finkutt løk og hvitløk og surr over middels varme i olje i en kasserolle til det blir gyllent.
- Kutt gulroten i små terninger og fres sammen med løken i ett minutt.
- Hell over vann og kyllingbuljong og kok opp. Tilsett couscous, rør rundt, ta gryten av varmen og la couscousen svelle i ca 5 minutter.
- Finkutt vårløk og tilsett sammen med fersk, vasket spinat. Skvis en hel sitron over og vend sammen. Smak til med salt, pepper og kumin.
- Grillede grønnsaker:
- Kutt paprikaen i store skiver og legg på grillen. Når de får en sort hinne, legg dem i en tett plastpose og la avkjøles litt slik at skallet løsner lettere.
- Kutt squash i tynne strimler og grill raskt på grillen. Rens paprikaen og kutt i strimler. Bland squash og paprika. Sprinkle over noen dråper olivenolje og litt salt og pepper.
- Paprikasaus:
Del paprikaen i to og ta ut kjernen. Pensle med olivenolje og grill til skinnet blir helt svart. - Hvis du bruker ovnen her kan du sette den på 200 grader og legge paprikaen på et stekebrett med aluminiumsfolie under. Legg paprikaen i en plastpose til den blir kaldere og ta av det brente skallet.
- Finhakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør til løken er gylden. Hell over kyllingkraft og kok opp.
- Ha alt i en blender sammen med paprikaen. Kjør til du får en fin, jevn saus. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
- Server den grillede makrellen med sitroncouscous, grillede grønnsaker og paprikasausen ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 329.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 215.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 269.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
Aichas makrell med ertehummus

Fremgangsmåte
- Varm grillen. Dryss salt og pepper over makrellfiletene, og pensle dem med olivenolje.
- Legg filetene på grillen med skinnsiden ned og grill i 5-6 minutter uten å snu fisken.
- Hummus:
Kok erter møre i lettsaltet vann i ca. 2 minutter og hell av kokevannet. - Sil av vannet til kikerter, men spar på litt av vannet. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og press saften av sitron.
- Kjør erter, kikerter, hvitløk, sitronsaft, tahini, spisskummen og dill til en puré i en kjøkkenmaskin eller med en håndblender.
- Tilsett litt av vannet til kikertene for å få ønsket tykkelse og konsistens på hummusen. Smak til med salt.
- Topping:
Grovhakk løk, soltørkede tomater og dill. - Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk og har fått en gyllenbrun farge.
- Rør inn pinjekjerner og rosiner, og stek i 1 minutt til.
- Tilsett soltørkede tomater, dill, balsamicoeddik, honning og vann
- Server grillet makrell med erterhummus, og topping. Dryss gjerne over litt grovhakket chili og dill hvis du har.
Tips:
Hvis du ikke har grill, kan du steke makrellfiletene i en grillpanne.
Lyst på en annen oppskrift med makrell
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå