Sjømat på grillen

Klippfisk får nytt liv på grillen
Grillet Klippfisk med ertepuré og baconstang

Fremgangsmåte
Etter at fisken er ferdig utvannet, legges den i marinade av olje, hvitløk, litt sitron, persille og pepper. Ertene må ligge minst ett døgn i kaldt vann. Skift vann på ertene og sett dem til koking, de skal være dekket av vann. Når ertene er møre tilsettes fløte, sukker salt og pepper.
Baconet skal stekes under press på ca 220 grader i 30 min. Fisken grilles til slutt på grillpanne og krydres etter ønske.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Se våre andre oppskrifter med klippfisk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Grillet klippfisk

Fremgangsmåte
- Skjær fisken i passe porsjonsstykker og pensle den med olje.
Legg fisken rett på grillristen og grill den 5-6 minutter på hver side.
Etter grilling kan den ev krydres med pepper, chili, hvitløk eller et annet krydder.
Pass på at du ikke bruker krydderblandinger som inneholder salt, da kan det lett bli for salt.
Server klippfisken med en god salat, pasta og/eller brød. - Klippfisktips:
Klippfisken må vannes ut 2 døgn - dette fordi klippfisk til stekte retter må vannes ut mer enn til kokte retter. Men har du først oppdaget denne delikatessen vil du ha klippfisk til utvanning - 1 kg klippfisk tilsvarer ca. 2 kg ferdig utvannet klippfisk. Etter rensing har du igjen ca. 1,7 kg renset gryteferdig klippfisk. Beregn 100-150 g ikke utvannet klippfisk pr. person når du skal kjøpe inn.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 165.00 kr Uten utvalg86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Grillet klippfisk med tomatsaus

Fremgangsmåte
- Vann klippfisken ekstra godt ut, minst 3 døgn, gjerne 4. Klippfisken sveller og vil etter utvanning øke til ca. ¾ kg.
- Tørk klippfisken godt i et håndkle. Du kan også benytte ferdig utvannet klippfisk.
- Varm en grillpanne eller stor stekepanne, pensle med olje og stek fisken i 3--4 min på hver side.
- Steketiden avhenger av tykkelsen på fiskestykkene. Det er viktig at fisken ikke stekes så lenge at den blir tørr. Snu fisken med pinsett.
- Bland alle ingrediensene til tomatsausen i en matprocessor og kjør dem, gjerne med momentbryteren, til en gov masse. Bruker du hermetiske tomater skal laken være med.
- Kok tomatmassen inn til den tykner og får konsistens som vanlig ketchup. La minitomatene koke med de siste min.
- Smak sausen til med salt. Du har nå en god tomatsaus med ren og kraftig smak og helt uten tilsetningsstoffer.
- Fordel tomatsausen i dype boller, legg en skive klippfisk på med en hel tomat på toppen. Godt brød hører med.
Her er det mange oppskrifter med klippfisk
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Grillet klippfisk med tapenade

Fremgangsmåte
Skjær auberginen i terninger og fres den sammen med hvitløken i middels varm panne til den er godt stekt og litt sprø. Smak til med salt og pepper.
Kjøp beste kvalitet av klippfisk. Det er spesielt viktig når klippfisken skal spille hovedrollen i retten. Det enkleste er å kjøpe den skinn- og beinfrie. Det er dessuten viktig at klippfisk som skal grilles er godt utvannet, minst to, gjerne tre døgn. Skjær fisken i serveringsstykker. Pensle stykkene med olivenolje og legg dem rett på grillen. Stek noen minutter på hver side til pent grillet. Og fordel stykkene på tallerkener.
Varm o pp 3 ss olivenolje i en panne og tilsett hvitløken som surres lett. Hell oljen over klippfisken. Dryss over nykvernet pepper. Og eventuelt salt avhengig av hvor godt du har vannet ut fisken. Server med aubergine, tapenade og ovnsbakte cherrytomater samt stekte potetskiver til. Pynt med frisk koriander.
Her er det mange oppskrifter med klippfisk
Grillretter med sjømat du får vann i munnen av finner du her
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG