Penne-pasta med aubergine

Penne-pasta med aubergine

Fremgangsmåte

Ha aubergine, i terninger, i et dørslag. Dryss over finsalt og la stå i 10 minutter. Skyll deretter godt og tørk med kjøkkenpapir.

Kok pasta etter anvisningen på pakken mens du lager sausen:

Varm oljen i en panne. Ha i løk, grovhakket,  og hvitløk,  i tynne skiver, i fres til mykt ved middels varme mens du rører. Det tar ca 5 minutter. Skru opp varmen, tilsett aubergineterningene og stek i noen minutter. Tilsett så tomater, delt i 2-4 ,og la småkoke i 15 minutter ved svak varme.

Smak til med salt og pepper. Ha i oliven, kapers og persille, hakket. Varm opp og hell over den nykokte pastaen. Dryss over nyrevet parmesan til slutt.

Her er alt du trenger å vite om pasta

Fristende internasjonale retter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potetlasagne

Potetlasagne

Fremgangsmåte

Skjær poteter, tomater og auberginer i tynne skiver. Stek auberginskivene i olje.

Legges lagvis i en ildfast form : poteter, tomater og auberginer, salt, pepper og hvitløk. Riv osten og ha på toppen.

Bakes i ovn ved 180°C i en drøy time til potetene er myke. Bruk gjerne en springform.

La lasagnen stå og hvile ca. 10 min. før servering så den får satt seg. Server grønn salat til.

Her er alt du trenger å vite om pasta

Fristende internasjonale retter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Briame - ovnstekte grønnsaker fra Hellas

Briame - ovnstekte grønnsaker fra Hellas

Fremgangsmåte

Legg squash- og auberginskiver på et fat og strø salt over. Legg noe tungt på en tallerken over det og la det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.

Bland sammen hvitløk, laurbær, timian, oregano, salt og pepper.

Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag.

Hell halvparten av blandingen av buljong og sitron over formen og sett formen i ovnen på 200 grader C. Hell over resten av væskeblandingen etter 30 minutter.

La det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter eller til grønnsakene er møre.

Om ønsket, kan man pynte retten med litt frisk timian før servering.

Tips:
Bruk gjerne andre grønnsaker i denne retten, f.eks. minimais eller forkjellige typer paprika. Fetaost og tomatsaus kan serveres til hvis dette skal serveres som en ren vegetarrett.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her