Penne-pasta med aubergine

Penne-pasta med aubergine

Fremgangsmåte

Ha aubergine, i terninger, i et dørslag. Dryss over finsalt og la stå i 10 minutter. Skyll deretter godt og tørk med kjøkkenpapir.

Kok pasta etter anvisningen på pakken mens du lager sausen:

Varm oljen i en panne. Ha i løk, grovhakket,  og hvitløk,  i tynne skiver, i fres til mykt ved middels varme mens du rører. Det tar ca 5 minutter. Skru opp varmen, tilsett aubergineterningene og stek i noen minutter. Tilsett så tomater, delt i 2-4 ,og la småkoke i 15 minutter ved svak varme.

Smak til med salt og pepper. Ha i oliven, kapers og persille, hakket. Varm opp og hell over den nykokte pastaen. Dryss over nyrevet parmesan til slutt.

Her er alt du trenger å vite om pasta

Fristende internasjonale retter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potetlasagne

Potetlasagne

Fremgangsmåte

Skjær poteter, tomater og auberginer i tynne skiver. Stek auberginskivene i olje.

Legges lagvis i en ildfast form : poteter, tomater og auberginer, salt, pepper og hvitløk. Riv osten og ha på toppen.

Bakes i ovn ved 180°C i en drøy time til potetene er myke. Bruk gjerne en springform.

La lasagnen stå og hvile ca. 10 min. før servering så den får satt seg. Server grønn salat til.

Her er alt du trenger å vite om pasta

Fristende internasjonale retter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Briame - ovnstekte grønnsaker fra Hellas

Briame - ovnstekte grønnsaker fra Hellas

Fremgangsmåte

Legg squash- og auberginskiver på et fat og strø salt over. Legg noe tungt på en tallerken over det og la det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.

Bland sammen hvitløk, laurbær, timian, oregano, salt og pepper.

Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag.

Hell halvparten av blandingen av buljong og sitron over formen og sett formen i ovnen på 200 grader C. Hell over resten av væskeblandingen etter 30 minutter.

La det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter eller til grønnsakene er møre.

Om ønsket, kan man pynte retten med litt frisk timian før servering.

Tips:
Bruk gjerne andre grønnsaker i denne retten, f.eks. minimais eller forkjellige typer paprika. Fetaost og tomatsaus kan serveres til hvis dette skal serveres som en ren vegetarrett.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her