Prøv noen av disse vegetarrettene og bli overbevist

Vegetar oppskrifter

(Bilde: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen/Frukt.no)

Vegetaroppskrifter med aubergine

 

Penne-pasta med aubergine

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1 stk
auberginer
1 dl
parmesan, revet

Fremgangsmåte

Ha aubergine, i terninger, i et dørslag. Dryss over finsalt og la stå i 10 minutter. Skyll deretter godt og tørk med kjøkkenpapir.

Kok pasta etter anvisningen på pakken mens du lager sausen:

Varm oljen i en panne. Ha i løk, grovhakket,  og hvitløk,  i tynne skiver, i fres til mykt ved middels varme mens du rører. Det tar ca 5 minutter. Skru opp varmen, tilsett aubergineterningene og stek i noen minutter. Tilsett så tomater, delt i 2-4 ,og la småkoke i 15 minutter ved svak varme.

Smak til med salt og pepper. Ha i oliven, kapers og persille, hakket. Varm opp og hell over den nykokte pastaen. Dryss over nyrevet parmesan til slutt.

Her er alt du trenger å vite om pasta

Fristende internasjonale retter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: IP Galanternik D.U.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Potetlasagne

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

10 stk
8 stk
1 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Skjær poteter, tomater og auberginer i tynne skiver. Stek auberginskivene i olje.

Legges lagvis i en ildfast form : poteter, tomater og auberginer, salt, pepper og hvitløk. Riv osten og ha på toppen.

Bakes i ovn ved 180°C i en drøy time til potetene er myke. Bruk gjerne en springform.

La lasagnen stå og hvile ca. 10 min. før servering så den får satt seg. Server grønn salat til.

Her er alt du trenger å vite om pasta

Fristende internasjonale retter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Eplekjelleren Studio

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

  

 

Briame - ovnstekte grønnsaker fra Hellas

Fremgangsmåte

Legg squash- og auberginskiver på et fat og strø salt over. Legg noe tungt på en tallerken over det og la det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.

Bland sammen hvitløk, laurbær, timian, oregano, salt og pepper.

Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag.

Hell halvparten av blandingen av buljong og sitron over formen og sett formen i ovnen på 200 grader C. Hell over resten av væskeblandingen etter 30 minutter.

La det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter eller til grønnsakene er møre.

Om ønsket, kan man pynte retten med litt frisk timian før servering.

Tips:
Bruk gjerne andre grønnsaker i denne retten, f.eks. minimais eller forkjellige typer paprika. Fetaost og tomatsaus kan serveres til hvis dette skal serveres som en ren vegetarrett.
 

Sendt inn av

Foto: Eplekjelleren Studio

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dagens rett Ovnsbakte egg med Bimi og syltede sennepsfrø

Bakte egg er luksuriøst og deilig - smak det du også

Egg hører ikke kun frokosten til. Bakes de i ovnen som i denne oppskriften, er de ypperlige for late dager der du ikke orker å tilbringe mye tid over grytene, eller når du virkelig vil imponere brunsjgjestene dine. Les hele saken

Til toppen