Apéritifs store påskemeny

Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og tilsvarende drikke. Sats på det tradisjonelle eller prøv noe nytt med Apéritif. God påske!

Nedenfor finner du en rekke varierte oppskrifter på middager og desserter du kan hygge deg og dine nærmeste med i påsken. Har du en hyttetur i tankene, kan mange av rettene forberedes hjemme før du reiser. Vi har også tatt i betraktning de flaskeløse vinene, og gir deg forslag på kartongvin som er lettere å ta med seg på tur.
 
Mer god påskemat
Apéritif byr selvfølgelig på mer. Her finner du også kakeoppskrifter beregnet på påsken. Eksempelvis påskemuffins . Uten tvil mange oppskrifter der lammet spiller hovedrollen blant annet lammestek, påskestek, påskewok og lammegryte med bønner. Både de tradisjonelle oppskriftene og noen hentet fra den store verden: Souvlaki med baba ghannouj, varm salat med lam og lammebog med spinat, fetaost og tomat for deg som har lyst på en vri. Alle har forslag til godt drikke. Det har også artikkelen Drømmepåske med gryte og Bønnhørt som tar for seg deilig påskesuppe. Selvsagt har vi også forslag til Eggende retter til påske .
 
Alle forbinder påske, skiturer eller kos i hytteveggen med sol - og appelsiner. For barnas del betyr det som oftest klissete fingre som nå og da stikkes i snøen. Vi fokuserer heller på noe mer behagelig og serverer et knippe påskeoppskrifter med appelsin som ingrediens. Eksempelvis Bayonneskinke med appelsinsaus eller fersk kyllingfilet med appelsinsaus. Vinforslag følger selvfølgelig også med.

Hjemme- og bortepåskevin på boks
Denne boksvinen er et røverkjøp . Du finner tips til ytterligere tre kandidater i kartongformatet i samme artikkel. Den er rimelig nok til å kunne nytes midt i uken, god nok til å nytes på festdagene og upretensiøs nok til å kunne slepes med til fjells eller til fjords. I artikkelen Påskedrikke på boks fra i fjor finner du ytterligere tips til lettslepte viner.

Ta også en kikk på Apéritifs tester av vin . Da er det kanskje lettere å sammenlikne produktene.

Etter skituren kan vel de fleste tenke seg en rolig After ski -stund i solveggen og koppen fylt med godsaker!
 
God påske!

Palmesøndag
24. mars 2002

Søndag serveres det selvsagt en solid middag. Svinekam er en nydelig rett å åpne påsken med. Som dessert foreslår vi epler i karamellsaus.

Mandag
25. mars 2002

Påskepai bør, som navnet tilsier, være en perfekt og enkel middag - uansett om du er hjemme eller på tur. Spansk hvitvin er forslaget for vinglasset.

Tirsdag
26. mars 2002

Blåskjell er på lik linje med andre skalldyr relativt lette å forholde seg til. Imidlertid kan det være lurt å behandle slike råvarer med størst mulig forsiktighet med hensyn til temperatur ved oppbevaring. Lyst øl eller en frisk hvitvin er nam-nam til slik mat.

Onsdag
27. mars 2002

Egg og påske hører garantert sammen. Vi spiser gjerne egg til frokost, og fortsetter også med andre matretter og bakverk der egg er en viktig ingrediens. Som i dag, hvor vi mikser sammen en eggepanne med masse godt i. Hva du ønsker å ha i glasset er opp til deg.

Skjærtorsdag
28. mars 2002

Ut på tur - aldri sur! Ta barna med på en utflukt i naturen. La lunsj eller middag bli høydepunktet når barna får grille sine egne pølser. Husk å bringe med drikkevarer til både små og store.

Langfredag
29. mars 2002

Fisk har også sin plass i påsken. I dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk hvitvin. Siden det er fredag, og en lang sådan, foreslår vi at du nyter måltidet uten stress og mas, og koser deg ordentlig med maten.

Påskeaften
30. mars 2002

På selveste påskeaften kommer vi ikke utenom lam. Vi gir deg her to oppskrifter, og håper du finner en favoritt for senere påskemiddager. Drikkeforslag følger begge rettene.

1. påskedag
31. mars 2002

Vi koser oss fortsatt med lekre retter i påsken. Kalkunbryst står ikke tilbake for noen av de andre rettene vi har foreslått - heller tvert i mot. Og med en hvit burgunder i glasset skal vi nok komme oss i gjennom dagens rett også.

2. påskedag
01. april 2002

Lam - atter en gang. Joda; det er ikke fritt for at vi er begeistret for lam i påsken. Vi serverer selvsagt en passende vin, denne gang fra Rhône.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen