Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene

Oppskrifter med blåskjell

(kajakiki)

Blåskjell med chili

Moules Red Hot Chili

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 rød chili
1 stk sitronskall
1 dl kokosmelk

Fremgangsmåte

Finhakk den nederste og innerste delen av sitrongresset og skjær resten i ca 3 cm store biter. Tilsett kokosmelk, finhakket chili og sitrongress når blåskjellene er dampet og åpne, rist, kok opp og server straks.

Tips:  Kokosmelk kan byttes med fløte. Søt chillisaus kan brukes til slutt for å gi sterkere smak.

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kremete blåskjell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4 ss
crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte

Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
 
Fres sjalottløk, gulrot og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
 
Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryta. Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk.
 
Ha blåskjellene tilbake i gryta og vend dem inn i kremsausen. Server med godt brød.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen