Carpaccio av hval
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Legg hvalbiffen i fryseren slik at den blir fast, men ikke hardfrossen.
Skjær den i syltynne skiver med en skarp kniv eller på en påleggsmaskin. Fordel skivene på 4 tallerkener.
Pensle olivenoljen over hvalbiffskivene. Strø litt salt og nykvernet pepper over.
Riv noen salatblader og dryss det over hvalkjøttet. Bruk en potetskreller og riv 6-8 tynne flak av parmesanost over hvalkjøttet.
Server straks som forrett eller smårett.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Markedsrådet for hval
Foto: Alf Børjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Beyer Riesling 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 219,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Gaia 14-18h Agiorgitiko Rosé 2017
Hellas
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Andrian Finado Alto Adige Pinot Bianco 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 145,00 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Villa Job Piantagrane 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 285,00 Bestillingsutvalget
Hvalbiff på tradisjonelt vis
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ta ut hvalbiffen av kjøleskapet og la den temperers litt før du steker den.
Del opp grønnsakene og stek dem i smør til de blir blanke men uten at de blir brune. Krydre med salt og nykvernet pepper.
Ta grønnsakene ut av pannen og hold dem varme.
Varm smøret i en stekepannet til det blir gyldenbrunt før du legger i hvalbiffene.
Stek ca 3 minutter på hver side og ha på salt og pepper etter steking.
Legg hvalbiffene over på grønnsakblandingen og server med bakt potet.
Tips: Du kan godt smakssette hvalbiffen med et annet krydder hvis du ønsker det. Prøv for eksempel tacokrydder eller en sterk garam masala blanding.
Prøv noen av disse gode potetrettene til hvalbiff
Sendt inn av Norsk hval
Drikke som passer til denne oppskriften
Dessertspyd på grillen
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Prøv noen av disse deilige grillrettene
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Mari Svenningsen

