Dagens rett

Festmeny med hval

I dag spiller Japan sin andre kamp i VM, og vi lager en herlig treretters meny med havets vilt til kampen.

Hval er en kontroversiell delikatesse som det er få forunt å kunne nyte, unntatt oss selv og japanerne.
 
Du kan lage de deiligste retter av havets vilt - se bare oppskriftene nedenfor.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Carpaccio av hval

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

400 g
renskåret hvalbiff

Fremgangsmåte

Legg hvalbiffen i fryseren slik at den blir fast, men ikke hardfrossen.

Skjær den i syltynne skiver med en skarp kniv eller på en påleggsmaskin. Fordel skivene på 4 tallerkener.

Pensle olivenoljen over hvalbiffskivene. Strø litt salt og nykvernet pepper over.

Riv noen salatblader og dryss det over hvalkjøttet. Bruk en potetskreller og riv 6-8 tynne flak av parmesanost over hvalkjøttet.

Server straks som forrett eller smårett.

Tips: Bytt gjerne ut parmesanen med en god norsk ost som minner om parmesan, som for eksempel Eiker Holtefjell, Advem Fjelldronning, eller en fersk hvit geitost.
 
 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hvalbiff på tradisjonelt vis

Fremgangsmåte

Ta ut hvalbiffen av kjøleskapet og la den temperers litt før du steker den.

Del opp grønnsakene og stek dem i smør til de blir blanke men uten at de blir brune. Krydre med salt og nykvernet pepper.

Ta grønnsakene ut av pannen og hold dem varme.

Varm smøret i en stekepannet til det blir gyldenbrunt før du legger i hvalbiffene.

Stek ca 3 minutter på hver side og ha på salt og pepper etter steking.

Legg hvalbiffene over på grønnsakblandingen og server med bakt potet.

Prøv noen av disse gode potetrettene til hvalbiffen

Tips: Du kan godt smakssette hvalbiffen med et annet krydder hvis du ønsker det. Prøv for eksempel tacokrydder eller en sterk garam masala blanding.
 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dessertspyd på grillen

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 stk

Fremgangsmåte

Skjær formkakeskivende i 2 x 2 cm biter og pensle dem med appelsinjuice.
 
Skrell og del mangoen i 2 x 2 cm biter. Tre formkake, mango og marshmallows på grillspyd.
 
Legg spydene på grillen i 5 minutter til de er lune og har fått litt farge. Snu dem rundt av og til.
 
Tips: Det er lurt å legge trepinnene i vann på forhånd for å unngå at de begynner å brenne.
 

Prøv noen av disse deilige grillrettene

Barnas beste oppskrifter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen