Ovnsbakt ørret med sellerirotkrem og eple

Ovnsbakt ørret med sellerirotkrem og eple

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 80 grader.
  2. Skjær ørretfilet i porsjonsbiter.
  3. Pensle et stekebrett med olivenolje og dryss med salt. Riv skall av sitron. Press også sitronsaft til å bruke i salaten.
  4. Legg ørretstykkene på brettet og dryss salt, pepper og sitronskall over.
  5. Bak ørreten i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 42 grader, det tar ca. 10 minutter.
  6. Sellerirotkrem: Rens og skjær sellerirot i biter. Kok bitene møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. Hell av vannet og mos sellerirot med med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
  7. Salat: Skjær selleri i biter og kok dem 1 minutt. Avkjøl dem etterpå. Skrell eple, ta ut kjernen og skjær i små terninger. Bland eple og selleri og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.
  8. Server ørret med sellerirotkrem og eple- og sellerisalat samt kokte poteter.

Denne oppskriften er ment som en forrett

Tips:
Du kan bruke en melonskje til å forme fine eplekuler.

Se andre gode forslag til middager med ørret 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pasta med fersk og røkt ørret

Pasta med fersk og røkt ørret

Fremgangsmåte

Kok pastaen et par minutter kortere enn anvisning på pakken i godt saltet vann.

Skjær ørretfileten i små terninger og den røkte ørreten i strimler.

Vask, rens og skjær vårløk i tynne skiver og brokkoli i små buketter.

Tilsett vårløk og brokkoli i kasserollen sammen med pastaen når den er nesten kokt, og la det koke sammen med pastaen de siste minuttene.

Hell av vannet og la pasta, vårløk og brokkoli være igjen i kasserollen. Tilsett de rå ørretbitene, olje, salt og pepper, bland forsiktig og sett på lokket.

La det hele stå 1-3 minutter på svak varme til ørreten er ferdig.

Sitronsausen:
Vask sitron og riv av det gule skallet. Kok opp matfløte med sitronskall og la det småkoke et par minutter.

Tilsett vann og buljongterning, kok opp og jevn med maisennajevner.

Tilsett sausen og halvparten av den røykte ørreten i kasserollen sammen med pasta, ørret og grønnsaker.

Bland forsiktig, og la det trekke i 1-2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Server pastaen med resten av den røkte ørreten og finhakket gressløk over.

Tips: Her kan du gjerne bruke annen type pasta slik som spagetti, linguini, pappardelle eller tagliatelle.

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Helgrillet fjellørret med spicy agurksalat

Helgrillet fjellørret med spicy agurksalat

Fremgangsmåte

Ha godt med salt og pepper i buken på fisken. Stapp den med litt bladpersille og noen sitronskiver.

Legg noen sitronskiver bortover på underlaget. La dem overlappe hverandre litt. Legg godt med bladpersillekvister på toppen.

Legg fisken på og topp med flere persillegrener og sitronskiver.

Bruk en tjukk hyssing som har vært bløtlagt i vann og bind rundt fisken sånn at den holder sitronskivene og urtekvistene på plass.

Dette beskytter fisken og er med på å gi fiskekjøttet god smak. Brenner persillen seg litt, er det bare bra fordi det tilfører røyksmak.

Grill fisken på ganske høy, men indirekte varme med lokk i ca. 10-15 minutter på hver side.

Spicy agurksalat:
Bland finsnittet agurk, løk, jalapeno og mynte i en bolle.

Pisk sammen eddik, salt, pepper og olivenolje til en dressing og hell over agurken.

Bland godt og server til den grillede fisken.

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av www.godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her