



BLT-sandwich
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rør sammen dressingen. La den gjerne stå og trekke en stund.
Sprøstek baconskivene. Legg dem over på kjøkkenpapir for fettavrenning.
Fordel salat og tomatskiver på to brødskiver, legg på bacon og topp det med dressing. Gjenta det hele. Legg de siste brødskivene oppå, trykk sandwichen lett sammen og del den i to diagonalt.
BLT er forkortelse for bacon, lettuce og tomato. En klassisk sandwich fra Amerika.
Tips: Enkleste måten å sprøsteke bacon på er å kle en langform med aluminiumsfolie og legge baconskivene utover. Stek i ovnen på 175 grader til gyldent og sprøtt.
Her får du svært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Page 24 Réserve Hildegarde Blonde
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 119,00 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Bonterra Organic Chardonnay
USA
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Rolet Côtes du Jura La dent de Charnet Chardonnay 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 235,00 Basisutvalget -
88 Poeng
Früh Kölsch
Tyskland
Volum: 0.500 Pris: 54,10 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Haandbryggeriet Earthkveik
Norge
Volum: 0.330 Pris: 59,40 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Klokk & Co NADA Pale Ale
Norge
Volum: 0.330 Pris: 26,90 Partiutvalget
Dansk rugbrød med pastrami, rødløk og pepperrotkrem
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Nord og Sør
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Hytt og pine
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Sandwich med kalkun, nektarin og rød pesto
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Smør brødskivene med litt smør og legg tynne skiver med stekt kalkunfilet på dem.
Legg deretter på biter med blåmuggost, skiver av nektarin og litt salat.
Topp det hele med litt hjemmelaget rød pesto og avslutt med en skive brød.
Knyt gjerne en hyssing rundt sandwichen hvis du skal ta den med på tur eller ha den i matpakken.
Flere sandwicher og wraps finner du her
Tips: Her har vi brukt en ferdig kalkunfilet, men du kan gjerne steke fileten selv.
Mariner kalkunfileten i litt olje, sitronsaft, krydder og urter. Legg fileten i en ildfast form og stek i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 50 minutter eller til steketermometeret viser en kjernetemperatur på 68 grader.
La fileten bli kald før du skjærer den opp. Da har du deilig pålegg som kan brukes flere dager på rad.
Her finner du veldig mange deilige sandwicher
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Matprat/Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Rosaura 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Budweiser Budvar
Tsjekkia
Volum: 0.330 Pris: 31,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
7 Fjell Fløien IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Dom. Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget
Pestofrisk pastrami
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Hamburgerrygg med sting
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Dagen derpå mat
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær soppen i skiver og brun den i pannen sammen med baconskivene.
Del ciabattabrødet og smør på med en blanding av majones og sennep.
Legg hamburgerrygg, bacon, brunet sopp, tomatskiver og mozarella.
Sett ciabattabrødene i ovnen på sterk varme, til osten smelter. Strø på litt ruccola og server.
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Vennegjengbrød
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær et firkantet lokk av loffen, 2 cm fra skorpen. Legg dette til siden. Ta ut innmaten i loffen til det er ca 1,5 cm igjen til skorpen.
Del grønnsakene i skiver, vask salaten og sprøstek baconet.
Hardkok eggene, del dem i små terninger og bland sammen med majones, melk, presset sitronsaft, salt, pepper og finhakket gressløk.
Legg lagvis pålegg, grønnsaker, salat og eggemajones. Press ned etter hvert lag. Fyll loffen helt opp til kanten. Legg på lokket. Press godt sammen.
Pakk vennegjengbrødet inn i aluminiumsfolie og sett det kaldt til servering. Bruk en brødkniv med tagger når du skjærer opp loffen.
Dette er super mat å dele med venner, enten det er på stranda, på piknik eller hjemme rundt bordet. Loffen passer også utmerket som en del av et koldtbord eller frokostbuffet.
Tips: Bruk gjerne et grovt brød som alternativ til loffen.
Mange flere oppskrifter på brød og bakverk
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Nøgne Ø Pale Ale
Norge
Volum: 0.500 Pris: 65,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Biokult Zweigelt Rosé 2017
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 134,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Lofotpils Pilsner
Norge
Volum: 0.330 Pris: 52,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Peter & Paul Pet Nat 2018
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 209,90 Bestillingsutvalget