Vi i Apéritif har samlet en rekke gode grillretter for deg, og hborfor ikke ha fisk og skalldyr på grillen?
Skal du ta vårpussen for grillen kan det være greit å få med seg noen gode tips.
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Grillet laks med asparges og enkel béarnaise
Antall porsjoner
4
Tilberedningstid
Ingredienser
stk
Enkel béarnaise
2
stk
75
g
1
ss
Fremgangsmåte
Kjøp laksefileter med skinnet på. Skrap skinnet godt for skjell.
Skyll og tørk fisken og dryss den lett med salt og pepper. Pensle den med olje.
Brekk av den nederste trene delen av aspargesstilkene. Pensle dem med olje.
Stek laksen på grill med skinnsiden ned i ca. 3 minutter, til skinnet er brunt og sprøtt.
Snu fisken og stek den 1-2 minutter på den andre siden.
Stek aspargesen i ca. 2 minutter. Om du bruker grønne bønner, holder det med 1 minutt.
Enkel béarnaise:
Visp eggene sammen med elvisp og visp inn varmt smør litt etter litt mens du rører hele tiden.
Smak til sausen med sitronsaft og rør inn sitronskall og basilikum.
Server fisken med asparges, saus og nypoteter.
Laks er en ypperlig fisk å tilberede på grill, men du kan også tilberede en rekke andre deilige fiskeretter på grillen.
Tips: Dersom du ønsker en lettere variant av denne retten kan du bytte ut béarnaisen med nyrevet pepperrot innblandet i kesam.
Laksen kan du godt grille i en grillpanne også.
Sendt inn av Godfisk.no
Foto: iStockphoto
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.