Guide
Oppskrifter tex mex
Meksikanske kyllinglår
Fremgangsmåte
- Smør kyllinglårene inn med hot sauce. Stek dem i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Smakt til med litt salt. Smør på mer hot sauce for et skinnende ytre.
- Tips:
En raskere løsning er å bruke ferdiggrillede kyllinglår. De varmes i ovnen i 10-12 minutter og smøres inn til slutt. - Salsa:
Bland paprika, løk, tomater og krydder godt i en bolle. Smak til med salt, limesaft og chilipepper. Ønsker du sterkere salsa ha i mer chilipepper. - Guacamole:
Mos avokadoene med en gaffel og bland med sitron-/limesaft, chilipepper, løk, tomater og hakket, frisk koriander. - Smak til med litt salt og nykvernet pepper.
Server kyllinglår med salsa, guacamole, rømme, mais, salat, tortillachips og tortillas.
Her er våre beste tex-mex-oppskrifter
Slik er ekte meksikansk mat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Meksikanske kyllingfajitas
Fremgangsmåte
- Marinaden:
- Jalapeñopepperne finhakkes etter at du har fjernet frøene.
- Press hvitløk og finhakk koriander. Bland alle ingrediensene.
- Tilsett kyllingstrimler og mariner gjerne over natten.
- Fajitas:
- Ta opp strimlene og stek dem i en varm panne.
- Del paprika i tynne strimler og rødløk i tynne båter.
- Varm tortillas i ovn som anvist på pakken. Legg på kyllingstimler, finstrimlede grønnsaker og ha på salsa og litt rømme.
- Rull tortillaen sammen og server med rømme, salsa og guacamole.
- Guacamole:
- Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet.
- Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter.
- Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft.
- Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.
Her finner du mange spennende meksikanske retter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Meksikansk safrankalkun
Fremgangsmåte
- Skjær kalkunfileten i store biter.
- Fres løk og hvitløk i olje til den er blank. Dryss over hvetemel og rør om.
- Spe med buljong og hvitvin. Tilsett laurbærblad, salt, pepper og chili.
- Legg i kalkunbitene og la det småkoke i 15 minutter under lokk.
- Mal mandlene og rør inn eggeplommer og safran/gurkemeie med litt av sausen. Bland dette i gryten og kok videre i ca. 5 minutter.
- Press over limesaft og rikelig med hakket koriander rett før servering. Server med ris.
Her er våre beste tex-mex-oppskrifter
Slik er ekte meksikansk mat
Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico
Her er enda flere hete oppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 634.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
92 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Basisutvalget85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå