Lær å bake med favorittbakeren

Anne Brith Davidsen, som ble nummer to i Hele Norge baker, serverer lekre kaker på aperitif.no hver torsdag.

- Jeg skriver om kaker for å inspirere andre til å bake og for å vise at baking kan være enkelt, sier Anne Brith Davidsen (37). Denne enorme bakegleden fikk Anne Brith fri utfoldelse for i programserien Hele Norge baker som gikk på TV3 våren 2013.

Prøv denne ukes kake fra Anne Brith

I skrivende stund er det fortsatt seks uker igjen før Norges beste amatørbaker kåres. Etter tredje program feiret Anne Brith sin første seier da hun ble den episodens bakemester.

Populær blogger

Anne Brith forteller at hun alltid har elsket å bake. Men det er først i den senere tid at det er blitt en heltidsgeskjeft. Den virkelig store smaken på kakebaking fikk firebarnsmammaen da hun startet bloggen Villaperlesukker.no høsten 2011.

– Først og fremst var det for å samle alle mine favorittoppskrifter, men også for å dele min glede for det søte liv med andre, forteller hun og legger til:

- Raskt fikk jeg respons fra lesere om at jeg inspirerte til baking og jeg fortsatte derfor ivrig min blogging.

Se Anne Briths kakeoppskrifter

I dag er hun en av de mest populære kakebloggerne. I motsetning til mange andre er Anne Brith kompromissløs i sin tilnærming.

– I løpet av mine to år som blogger har jeg selv forandret mitt syn på fremgangsmåter og råvarer. I dag prøver jeg så langt det lar seg gjøre å bake alt fra bunnen av og lager det meste selv.

Søker det perfekte

Anne Briths motto er: Selvgjort er velgjort!

- Det jeg gjorde i starten er jeg langt fra fornøyd med. Jeg skjønte raskt at jeg måtte lære mer og begynte derfor å lese fagbøker skrevet av velrennomerte konditorer, forklarer hun.

Det å teste ut nye oppskrifter, lære å kombinere smaker og bake frem en perfekt kake er det hun liker aller best.  

- At jeg i dag kan bake på heltid for å glede andre med mine tips er fantastisk moro.

Forsiden akkurat nå

Til toppen