Dagens rett

Lutefisk

Hei og hå, det nærmer seg jul! Da er det på tide å trå i gang med lutefiskmiddager. Sjekk ut vår store test av årets juleøl og inviter familie og venner til stort lutefisklag. Tips til tilberedelse samt anbefalinger til deilig akevitt og annet drikke som passer lutefisken følger selvsagt med.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lutefisk med klassisk tilbehør

Fremgangsmåte

Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i stekeovnspanne.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Legg fisken i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned.

Dryss salt over lutefisken. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Settes i ovn ca. 40 minutter ved 200 grader. Fisken er ferdig når den lett flaker seg.

Skjær baconet i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.

Ertestuingen:

La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann, nok vann til at det dekker ertene.

Lag en jevning av melk og hvetemel (ha melken i et syltetøyglass, ha i melet, sett på lokket og rist godt).

Rør inn jevningen og la stuingen koke 5-6 minutter. Smak til med salt.

Servering av lutefisk:
Server lutefisken rykende varm på varme tallerkener med grønn ertestuing, nykokte poteter og baconfett med sprøstekte baconterninger. Sett grovt salt, pepperkvern og sennep på bordet.
Alternative tilbehør:
Baconterninger/-fett kan erstattes med ribbefett, smeltet smør, eggesmør, kaldt smør eller hvit saus.

Noen vil ha lefse, flatbrød, sennep/sennepspulver, brunost og/eller sirup til lutefisken.

Flere retter med lutefisk

Sendt inn av

Foto: Roger Fredericks - EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dette kan du drikke til lutefisken (klikk)

Sjekk ut Apéritifs store juleøltest 2003  (klikk)

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen