Marinert lammelår på grillen

At lammelår smaker lidderlig godt er det vel ingen tvil om. En lekker grillet skorpe gjør bare det allerede smakfulle lammekjøttet enda bedre.
Redaksjonen
24 Mai 2009 - 02:00

Grillsesongen er over oss og de deiligste retter trylles frem på griller over det ganske land. Prøv noen av disse deilige oppskriftene:
 
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Marinert lammelår i skiver på grillen

Marinert lammelår i skiver på grillen

Fremgangsmåte

  1. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir
  2. Bland sammen ingrediensene til marinaden
  3. Legg kjøttet i en plastpose og hell over rødvinsmarinade. La kjøttet ligge kaldt til neste dag, og vend på posen av og til.
  4. Skal kjøttet grilles samme dag, bør det ligge minst en time fremme på kjøkkenbenken.
  5. Ca 1 time før grilling tar du ut kjøttet slik at det får romtemperatur og krydrer med salt og pepper
  6. Mens lammet temperer seg kan du lage gresk salat og tzatsiki
  7. Grill lammeskivene i 4-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen
  8. La lammet hvile et par minutter, og server med gresk salat, tzatsiki og gjerne litt poteter til.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rødvinsmarinade med mye smak

Rødvinsmarinade med mye smak

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  2. Ha marinaden over i en plastpose og tilsett kjøttet.
  3. Kjøtt i denne marinaden kan gjerne ligge kaldt til neste dag, eller ligge fremme på kjøkkenbenken i minst 1 time hvis det skal brukes samme dag.

Flere deilige marinader

Mariner grillmaten selv - les artikkelen her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potet- og skinkespyd

Potet- og skinkespyd

Fremgangsmåte

Surr en skive spekeskinke rundt hver potet.

Del auberginen i skiver. Del tomatene i to, pensle med olje og dryss over salt og pepper.

Tre vekselvis på grillspyd. Legg på grillen og pensle med olje underveis. Grillspydene trenger ca. 5 minutter på grillen, snu dem ofte.

NB! Hvis du bruker grillspyd i tre, så husk å legge de i vann en time før grilling.

Her finner du veldig mange grillretter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget tzatziki

Hjemmelaget tzatziki

Fremgangsmåte

  1. Riv agurken, dryss over litt salt og ha i et dørslag.
  2. La stå i en halvtime.
  3. Hell yoghurten i kaffefilteret og la stå i en halv time.
  4. Bland yoghurt, agurk, hvitløk, mynte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Her er flere retter med tzatziki

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage
Dagens rett

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage

Fisk er fabelaktig på grillen, og laks med sesongens nyhøstede purre er intet unntak - prøv denne spennende retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her