Dagens rett

Moules Dark Bayer

To av VMs mest spennende lag møtes i kveld, og til den sydende hete kampen anbefaler vi hete skjell - dampet i mørkt syndig øl.

Kveldens desiderte hovedkamp er mellom Neerland og Argentina. Kan Marco van Bastens unge mannskap hamle opp med det utrolig tekniosk dyktige argentiske mannskapet? I forrige kamp med Argentina fikk vi VMs hittil flotteste mål - kanskje det skjer igjen i kveld.

Benk deg ned med herlige blåskjell og en deilig øl ved siden av.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Moules Dark Bayer

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 Moules Basis Gryte (følg link)
½ flaske bayerøl
½ stk sjalottløk, finhakket
1 hvitløkbåt, presset eller finhakket
5 blader flatpersille, hakket

Fremgangsmåte

Bruk to gryter. Surr sjalottløk, hvitløk, tilsett bayer og persille i en gryte og kok under lokk i ca. 4 min. Lag Moules basisgryte, tilsett bayer blandingen når skjellene har åpnet seg. Rist, kok opp og server.

Tips: Det er best å dampe 1 kg blåskjell om gangen. Dersom du vil dampe større porsjoner bør du bruke en stor vid kjele.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Moules Basis Gryte

Fremgangsmåte

Vær generøs - kjøp inntil 1 kg Norske Dyrkede Blåskjell pr gjest. Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket).

Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg.

Ha blåskjellene i en kjele sammen med løk, purre, selleri og smør/olje. Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk.

Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp. Damp videre 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks. Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Tips:  Majones og pommes frites brukes som tilbehør. Nystekt loff smaker også godt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen