
Klassisk gulrotsuppe

Fremgangsmåte
- Skrell gulrøttene og potetene. Rens løken. Del alt i grove biter og kok grønnsakene så vidt møre i kraft. Mos med en stavmikser eller en kjøkkenmaskin.
- For ekstra kick tilsett cayennepepper.
- Tilsett fløten og kok opp igjen. Tilsett gjerne litt grovrevet gulrot og kok suppen opp på ny.
- Ha i mer kraft hvis suppen blir for tykk. Server gjerne med finhakket kjørvel eller persille.
Se våre andre oppskrifter på grønnsakssupper
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Gulrotsuppe med ingefær og krepsehaler

Fremgangsmåte
- Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter. Surr grønnsakene i olje i noen minutter uten at de tar farge.
- Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.
- Tilsett buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er myke.
- Ta suppen av varmen og kjør den glatt med en stavmikser eller i en foodprocessor.
- Tilsett crème fraîche og smak suppen til med salt, noen dråper tabasco, krepsehaler og frisk dill.
Se alt det gode du kan lage med løk i
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Gulrot- og koriander suppe

Fremgangsmåte
- Stek løk og gulrøtter i olje i ca 4 min. Tilsett malt koriander, pepper og salt, og stek videre i 1 min.
- Tilsett buljong og la det kokes mørt i ca 30 min. Mos suppen i foodpross. tilsett hakket koriander, creme fraiche og smak til med salt og pepper.
- Serveres med grove rundstykker og gjerne sprøstekt bacon.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Gulrot- og appelsinsuppe

Fremgangsmåte
- Løk og hvitløk renses og finhakkes før det tas over i egnet panne og freses i smøret.
- Rens og riv gulrøttene og ta dem videre over i panna.
- Etter 2-3 minutter helles buljongen over.
- Suppen kokes til gulrøttene er møre.
- Om ønskelig kan suppen moses, men det er ikke nødvendig.
- Rør inn ferskpresset appelsinsaft og smak til med salt og evt. pepper.
- Suppen serveres rykende varm med gressløk, rømme og revet appelsinskall over.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 329.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Krydret gulrotsuppe med linser

Fremgangsmåte
- Rens chiliene (fjern frøene) og finhakk disse. Surr dem lett i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrøene, slik at aromaen kommer frem. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.
- Rens og finhakk løken, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern.
- Ha smør i en vid og stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk.
- Tilsett revet gulrot, spisskumfrø, chili, røde linser, vann, buljongterning og helmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15 minutter eller inntil de røde linsene er myke.
- Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt. Smak til suppen med salt og pepper.
- Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og blandingen med chili og spisskumfrø.
Tips:
Hvis du ønsker en hottere suppe, tilsettes det mer frisk chili.
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Gulrotsuppe med ingefær og sei

Fremgangsmåte
- Kok opp vann med salt, legg i fisken og la den trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca 2-5 minutter avhengig av størrelse på bitene.
- Ta opp fisken og sil kraften.
- Rens og skjær gulrøttene i skiver.
- Kok dem godt møre i fiskekraften sammen med ingefær.
- Mos gulrøttene i kraften og kok den opp.
- Rør sammen smør og mel og visp det i gulrotsuppen.
- La den småkoke i minst 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Skjær fisken i pene terninger og varm dem i suppen.
- Dryss grønt over og server godt brød ved siden av.
Tips: Her kan du godt bruke den fisken du liker best.
Se mange flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG