Ovnsbakt pepperkveite
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rens og vask fisken. Skrubb skinnet godt.
Snitt opp ryggskinnet i passe store ruter. Pensle fisken rikelig med olje og saften av èn sitron. Dryss på salt og peppermix.
Legg fisken på bakepapir i en langpanne og bak den ved 220 grader i 25 - 40 minutter, avhengig av størrelse.
Fisken skal løsne fra ryggbeinet når den er ferdig.
Serveres med persillesmør, kokte poteter, dampede grønnsaker og kraften fra pannen. Dryss gjerne hakket persille på fisken før den settes hel på bordet.
Andre gode oppskrifter med kveite
Tips: Her kan du gjerne bruke annen flat fisk slik som rødspette eller sandflyndre hvis du ikke får tak i småkveite.
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 Poeng
Ch. Couhins-Lurton 2011
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 374,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Brocard Chablis 1er Cru Vaulorent 2014
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 334,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Greywacke Wild Sauvignon 2015
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 239,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Geil Riesling Trocken 2016
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 149,00 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Haandbryggeriet Ardenne Blond
Norge
Volum: 0.500 Pris: 80,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Solar de Serrade Alvarinho Vinho Verde 2016
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 174,90 Bestillingsutvalget
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
