Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 14 November 2003 - 02:00

    Afrikansk kylling Yassa

    Denne fredagen velger vi oss kylling. Vi lover deg et smaksrikt og mettende måltid er dagens vinforslag virkelig får bryne seg. Dersom du legger denne oppskriften bak i hodet, kan du ved en senere anledning la kyllingstykkene godgjøre seg litt lengre i ma
    14. november 2003
  • 13 November 2003 - 10:00

    Hummer og hav for et måltid

    Et måltid med luksuriøse ingredienser og tilsvarende drikkevarer varer ekstra lenge i form av gode minner. Da kan vi glemme en liten stund at prisen ikke er spesielt budsjettvennlig. I verste fall tåler vi å leve på havrelefse i lang tid etterpå.
    13. november 2003
  • 11 November 2003 - 10:23

    Tanums Gestgifveri fyller 340 år

    Tanums Gestgifveri, vakkert beliggende i Tanumshede, nord i Bohuslän, fyller i disse dager 340 år, og er således det eldste og lengst drevne gjestgiveri i Sverige. Dagens innehaver, Mikael Öster, tilhører 24. generasjon.
    11. november 2003
  • 11 November 2003 - 02:00

    Kalkunsalat i wraps

    Kalkunkjøtt passer meget godt som ingrediens i en wrap. Miks en salat med masse deilige grønnsaker, lage en frisk saus, og vips så har du en mettende og samtidig spennende rett. Mer avansert enn dette behøver det ikke være. En litt mykere rødvin passer og
    11. november 2003
  • 10 November 2003 - 02:00

    Carpaccio av oksefilet

    Carpaccio er egentlig svært enkelt å tilberede. Likevel må du passe på at tilbehøret, så som olivenolje og parmesanost, er av ypperste kvalitet. Da er du nærmest garantert en smakfull opplevelse der oksekjøttets flotte og naturlige egenskaper virkelig kom
    10. november 2003
  • 09 November 2003 - 02:00

    Kjempepizza

    Ut i skog og mark og bli skikkelig utmattet og sulten. I dag skal det bakes en gedigen pizza - kanskje to, for har man først begynt å forsyne seg er det nemlig ofte svært vanskelig å stoppe. Pizza og en lettere italiensk rødvin hører for øvrig usedvanlig
    09. november 2003
  • 06 November 2003 - 02:00

    Wok med marinert svinekjøtt og nudler

    Vi woker sammen en varmende rett denne torsdagen. Husk at svinekjøtt er magert og slankende, men at nudlene i seg selv ikke er det. Men her er også masse deilige grønnsaker, så vi er ikke i tvil om at dagens middagsforslag uansett faller i smak hos de all
    06. november 2003
  • 04 November 2003 - 02:00

    Enchiladas

    Fylte lomper er denne tirsdagens oppskrift på et kjapt måltid. Kjøttdeig er svært anvendelig og takknemlig råvare til en slik rett, men tomatsausen er selvsagt med på å bestemme vinvalgene.
    04. november 2003
  • 02 November 2003 - 02:00

    Dagen derpå

    Utsatte du halloween-partyet fra fredag til i går, kan dagens middagsforslag meget vel falle i smak. Lett å tilberede men svært smakfullt. Hva du ønsker å drikke til dette er selvsagt helt opp til deg, men vi har jo som vanlig et vinvalg på lur.
    02. november 2003
  • 30 Oktober 2003 - 14:35

    Nordafrikansk marinert kylling

    Prøv en ny og enkel vri på kyllingen eller lammekotelettene: En marinade som blir til en smaksrik saus er løsningen når du må prioritere effektivitet uten at det skal gå utover den hjemmelagde følelsen.
    30. oktober 2003
  • 25 Oktober 2003 - 02:00

    Pepperglasert reinsdyrcarré

    Vi er godt inne i viltsesongen, og temperaturen ute styrker teorien om at det går mot kaldere tider. I og med at du i natt skal stille klokka én time tilbake, betyr også det at du har like lang tid å slå i hjel kvelden før, for å sove bort tiden - det gjø
    25. oktober 2003
  • 24 Oktober 2003 - 13:41

    Ostens Dag

    Ost er en allsidig matvare. Med alle ulike varianter som finnes i butikken kan de fleste få dekket sitt behov. Den milde snille, den myke smørevillige, den blå skarpe, den friske syrlige, den fyldige og aromatisk,den ekstra fyldige og den lett søtlige.
    24. oktober 2003
  • 23 Oktober 2003 - 11:54

    Uhyggelig godt

    Kjøp et stort gresskar, og lag ekte halloweenstemning både på bordet og på tallerkenen. Gresskar smaker søtt og godt og bør kunne få tilhengere blant de yngste også - bare du ikke sier at det er sunt.
    23. oktober 2003
  • 22 Oktober 2003 - 12:45

    Varier med ost

    Ost er mye mer enn noen skiver raskt fordelt på brødskiva eller pizzaen. Variasjon er stikkordet når vi nå oppfordrer deg til å ta frem raclettepannen du kanskje har innerst i kjøkkenskapet. Kjøp inn ost og smelt i vei. Forslag til drikke får du også.
    22. oktober 2003
  • 21 Oktober 2003 - 02:00

    Chilipølsegryte

    En gryterett står på menyen. Chilipølser skal i og gir litt ekstra krutt til denne retten som er såre enkel å tilberede. Lag en ekstra stor porsjon, så har du litt i bakhånd senere i uken. Vi anbefaler deg å forsøke en fruktig og ukomplisert vin til gryte
    21. oktober 2003
  • 16 Oktober 2003 - 11:26

    Retro på kjøkkenet

    Nostalgi, populært benevnt retro, er i tiden og folk saumfarer loppemarkedene for elementer fra sitt yndlingstiår. Og kjøkkenutstyr er ekstra populært. Enten du samler på femti- eller sekstitallsserviser er kalvefrikassé den riktige maten å servere på det
    16. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 02:00

    Chiliwraps

    Enkelt med varierete ingredienser er stikkord for denne dagens rett. Når det først skal være variert, får vi følge opp med ditto drikkeforslag. Både øl og hvitvin er deilig til en rett som dette, og du får forslag til to konkrete viner.
    15. oktober 2003
  • 13 Oktober 2003 - 12:00

    Matnomade med rytmesans

    Han påstår seg å være for ung til å ha funnet sin egen matfilosofi, den 22-årige Bodø-kokken Trond Svendgård. Ennå jakter han på rytmen, lidenskapen, opplevelsen som kan gi det store smakskicket.
    13. oktober 2003
  • 02 Oktober 2003 - 10:43

    I Don Quijotes ånd

    Den innbilte ridderen fra La Mancha er høstens bokhelt og derfor tilegner vi en hel aften til denne fantastiske figuren. Både maten og vinen kommer selvsagt fra hans hjemtrakter.
    02. oktober 2003
  • 25 September 2003 - 09:01

    Fett med røyk

    Det er røykt fet fisk vi har i tankene - og denne gangen uer. Prøv en østlandsk klassiker som er så god at den godt kan settes på festbordet. Selvsagt med gode drikkeforslag til.
    25. september 2003
  • 23 September 2003 - 13:44

    De store porsjoners rike

    Det portugisiske kjøkken er ikke for pyser. Romslige porsjoner, ofte det dobbelte av hva vi er vant til, mektig og smaksrikt. Her får du også med deg et par oppskrifter fra portugisiske kjøkkensjefer.
    23. september 2003
  • 13 September 2003 - 02:00

    Farsert gåsebryst

    Gåsebryst er helgens store høydepunkt. Og hva passer vel bedre enn en deilig rød burgunder som faktisk er svært så rimelig priset? Det behøver nemlig ikke koste all verden å nyte livets goder - både på tallerken og i glasset.
    13. september 2003
  • 11 September 2003 - 09:57

    Høstens guleste

    Ingenting er som å gnage nykokte norske maiskolber med godt smør, men det finnes også alternative avnytelser av delikatesse. Som maislapper, og med litt kreolsk krydret tilbehør blir det fest midt i uka, som også ungene kommer til å sette pris på.
    11. september 2003
  • 09 September 2003 - 02:00

    Mexi-koteletter

    Grillsesongen er vel stort sett over for i år. Koteletter kan vi likevel med godt resultat tilberede på stekeplata året rundt. Dagens oppskrift er ganske kraftig, så derfor anbefaler vi et godt øl som drikkefølge. Og det er på polet du må dersom du ønsker
    09. september 2003
  • 07 September 2003 - 02:00

    Uer med risnudler

    Uer og wok er en sjelden kombinasjon. Men at det kan smake godt er hevet over enhver tvil. Kanskje dette også er en fin rett å servere til de som ikke ønsker rå fisk når man inviterer til et sushimåltid. Og du bare må sikre deg en flaske av den deilige it
    07. september 2003