Nyhet - Brennevin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 15 Mai 2015 - 13:00

    Imponer med lekre velkomstdrinker

    En skikkelig velkomstdrink som en bowle setter festen godt i gang. Her finner du oppskrifter med og uten alkohol, for store og små.
    15. Mai 2015
  • 15 Mai 2015 - 12:29

    Slik lages en av verdens beste vodkaer

    Grey Goose åpnet opp super premium vodka-segmentet. Men det er mer enn påkostet emballasje og heftig markedsføring bak.
    15. Mai 2015
  • 08 Mai 2015 - 12:33

    Slik lages kultbrennevinet pisco

    I kjølvannet av en global entusiasme for peruansk mat, får nå det over 400 år gamle brennevinet pisco sin revansje. 
    08. Mai 2015
  • 17 April 2015 - 12:57

    Les den dramatiske historien da Bacardi forlot Cuba

    Bacardi-familien gir ikke opp selv om den ble fratatt alt da Fidel Castro overtok på Cuba. Den forbereder seg på hjemkomsten.
    17. april 2015
  • 16 April 2015 - 11:54

    Få smaken på bourbon

    Hos bourbonprodusenten Buffalo Trace kombineres særpreg, stor grad av håndarbeid og gode historier med lett tilgjengelighet.
    16. april 2015
  • 14 April 2015 - 11:01

    At du ikke liker grappa, er fordi du ikke har smakt den beste

    Poli sørger for at selv innbitte grappa-fiender blir overbevist om dette myteomspunne brennevinets kvaliteter. 
    14. april 2015
  • 13 Mars 2015 - 12:15

    Bli med inn i det aller helligste av likører

    Bols er med sin 437 år lange historie verdens eldste brennevinsprodusent. Og stadig nye likørsmaker kommer til.
    13. mars 2015
  • 07 Mars 2015 - 11:39

    Derfor er mezcal alle bartenderes nye favoritt

    Mezcalen fra Del Maguey er i en klasse for seg. Den er laget slik indianerne lærte det av de spanske erobrerne for 500 år siden.
    07. mars 2015
  • 17 Februar 2015 - 07:32

    Møt mannen bak de etterspurte japanske whiskyene

    Ichiro Akuto er beskjeden på flere måter. Likevel ypper han seg mot gigantene i japansk whiskyindustri. Og han har sterke kort på hånden – også i møtet med skotter.
    17. februar 2015
  • 12 Februar 2015 - 12:22

    Bourbon med en dose vitenskap og en dose romantikk

    Av alle bourbonmerker er Four Roses uten tvil den mest vitenskapelig fremstilte. Men den har også en romantisk side. Les mer her.
    12. februar 2015
  • 16 Januar 2015 - 13:00

    Dette er verdens beste drink

    Sterk, forfriskende og med en herlig blanding av det søte og det syrlige. Ikke rart denne drinken er blitt kåret til verdens beste.
    16. januar 2015
  • 16 Januar 2015 - 11:30

    Han gjør cognacdruer om til gin

    Jean-Sébastien Robicquet er mannen bak Gvine, ginen laget av druedestillat som normalt ville gitt cognac, og som er smaksatt med vinblomster.
    16. januar 2015
  • 05 Desember 2014 - 11:00

    Her drikker Beyoncé og Jay Z cocktails av kyllingbein

    Kyllingbein og ekskrement fra hval er bare noen av de uortodokse cocktailingrediensene i baren White Lyan i London, en av byens aller hotteste barer.
    05. desember 2014
  • 27 November 2014 - 16:00

    Denne «hemmelige» baren ligger rett ved Strøget i København

    I det skjulte er Ourselves Alone blitt en av Københavns hippeste barer. Søren Krogh Sørensen og hans kolleger byr på cocktails som er så nær opp til dem som ble skapt under den amerikanske gullalderen, som mulig. I god «speak easy»-tradisjon er det ingen
    27. november 2014
  • 24 Oktober 2014 - 11:00

    Taiwan erobrer whiskyverdenen

    Taiwansk maltwhisky har inntatt verdenstoppen. Det har fått noen hver til å sperre øynene opp.
    24. oktober 2014
  • 08 August 2014 - 18:19

    Øker brennevinsandelen

    Palmer Group ekspanderer på brennevinssiden og opplever stadig økende brennevinssalg.


    08. august 2014
  • 04 Juli 2014 - 12:15

    Tenk dette var en gang medisin

    Rose's Lime er et av få produkter fra 1800-tallet og den tidlige barhistorie som fortsatt lever i beste velgående 140 år etter lanseringen.
    04. juli 2014
  • 04 April 2014 - 12:45

    Verdens beste rom lages av en kvinne

    65 år gamle Lorena Vásquez Ampié har satt sitt preg på Zacapa, «verdens beste rom», gjennom en kvinnealder, men har ikke tenkt å gi slipp på sin «baby» riktig ennå.
    04. april 2014
  • 04 April 2014 - 12:27

    Møt vår nye bartender

    29 år gamle Chris Grøtvedt har gjort kometkarriere som bartender. Den tidligere elitehockeyspilleren er nå aktuell med egen ukentlig drinkspalte på aperitif.no.
    04. april 2014
  • 07 Mars 2014 - 12:05

    Den lille tequilaen som ble stor

    Selv om Olmeca eies av verdens nest største aktør innen drikke, er tequilaen i stor grad preget av én mann. Men destilleriet Jesús Hernandez styrer ble opprinnelig bygd for et helt annet tequilakonsept.
    07. mars 2014
  • 27 Januar 2014 - 02:01

    Utfordrer Arcus

    Det norske Brenneri som lager Arvesølvet- og Hellstrøm-akevittene, kjøper K G Puntervold/Agder Brenneri og blir landets nest største brennevinsprodusent.
    27. januar 2014
  • 02 Januar 2014 - 23:00

    Se hvordan mikse 26 drinker i minuttet

    En bartender i Las Vegas mikset hele 1559 drinker på én time og fikk dermed plass i Guinness World Records. Videoen kan du se her.
    02. januar 2014
  • 20 Desember 2013 - 15:28

    Leker med klassikerne

    Truls Thomsen er en av flere unge bartendere fra Stavanger som gjør seg bemerket på nasjonalt plan. Han går ikke av veien for å lage nye vrier på gamle klassikere.
    20. desember 2013
  • 29 November 2013 - 11:50

    Delikat stil i snart 300 år

    Martell feirer imponerende 300 år om to år, og er et av de eldste cognachusene. Alderen til tross har Martell i stor grad vært tro mot det opprinnelige konseptet som innebærer en ganske lett og delikat stil.
    29. november 2013
  • 22 November 2013 - 16:30

    God cognac trenger tid

    Far og sønn Fillioux følger ikke klokka, men smaker og memorerer, gang på gang, når de skal sette sammen en ny cognac. De tillater aldri noen snarveier. God cognac trenger nemlig tid – lang tid.
    22. november 2013