01 Mars 2013 - 21:34
Nyhet - Drikke - Artikler i arkivet
Tittel
Dato
-
01. mars 2013
-
01 Mars 2013 - 21:33
Nyhetene på polet mars 2013 – Rødvin
01. mars 2013 -
01 Mars 2013 - 21:32
Nyhetene på polet mars 2013 – Musserende, hvitvin og rosévin
01. mars 2013 -
01 Mars 2013 - 21:31
Nyhetene på polet mars 2013 – Bag-in-Box
01. mars 2013 -
01 Mars 2013 - 13:52
Øl som er bedre enn god rødvin
Disse lekre belgiske ølene fortjener den beste maten. Og er i mange sammenhenger bedre enn god rødvin.01. mars 2013 -
01 Mars 2013 - 13:00
Fruktig drink med whisky
Whisky er nær sagt alltid et sikkert kort i drinker. Søtlig, fin rundhet og stor smaksrikdom er stikkord for denne ukens drinkvalg.01. mars 2013 -
28 Februar 2013 - 07:00
Nesten vin jaune, men rimeligere
Denne vinen er egentlig feilvare, men smaker himmelsk likevel. Og kan måle seg med de fleste vin jaune-er.28. februar 2013 -
27 Februar 2013 - 12:00
Saklig om sake
Med et svært begrenset tilbud av sake her til lands, er det ikke rart nordmenn er usikre på denne urtypiske japanske drikken. Her får du vite mer både om tradisjoner og typer. Og forhåpentligvis nok til å gi mersmak.27. februar 2013 -
27 Februar 2013 - 07:00
Helstøpt beaujolais til godpris
Fra denne beaujolaiseiendommen har det kommet vin i mer enn 1000 år. Men trolig aldri så god som nå.27. februar 2013 -
22 Februar 2013 - 14:59
Brennhet grogg med akevitt
Kjenn hvordan varmen brer seg helt ut i hårrøttene i det du tar en stor slurk av denne herlige drinken.22. februar 2013 -
22 Februar 2013 - 07:00
Jo eldre jo bedre?
Armagnac ble til på grunn av møtet mellom tre kulturer; romerne kom med vinen, araberne kunne destillasjonskunsten og kelterne lagret drikkevarer på fat. Dessuten skal armagnac være den eldste typen eau-de-vie i Frankrike. Og den som mest av alle trenger22. februar 2013 -
21 Februar 2013 - 14:53
Gajas arverekkefølge er sikret
Gaja er et at vinverdenens sterkeste varemerker. Men der i gården er det ingen interesse for å selge eller ekspandere ytterligere. Patriarken Angelo forbereder at hans tre barn etter hvert skal overta de drøyt 200 hektar fordelt på fire adresser, men ikke21. februar 2013 -
21 Februar 2013 - 07:00
God hvitvin til sjømaten og kjelleren
Denne Loire-vinen utfordrer gode hvite burgundere, men til en helt annen pris.21. februar 2013 -
20 Februar 2013 - 04:00
Topp rødvin til pasta
Denne prisgunstige toscanske rødvinen gjør selv de enkleste hverdagsmiddagene til en fest.20. februar 2013 -
16 Februar 2013 - 20:05
Reserva til kuppris
Denne riojaen overgår alle i sin prisklasse. I den nye årgangen gjør den det til overmål.16. februar 2013 -
15 Februar 2013 - 07:00
Mest champagne for pengene
En av Norges mest solgte champagner er også en av de som byr på mest for pengene. Takket være en kompromissløs produsent og et område som først nå oppnår den anseelse det fortjener.15. februar 2013 -
14 Februar 2013 - 16:11
Rosa bobler er mangelvare
Det er et begredelig utvalg av rosa bobler i polets basisutvalg. Kun én passerer testen. Men vanlig champagne gjør også nytten.14. februar 2013 -
08 Februar 2013 - 04:00
Bordeaux til torsken
Er det fordi torsken trenger et monarkisk løft ut av sin enkle uraffinerte og urnorske tilværelse at bordeauxvin er blitt dens faste følge her til lands?08. februar 2013 -
07 Februar 2013 - 12:00
Rekordstort burgundslipp
Denne torsdagen lanseres 540 ettertraktete viner fra Burgund på spesialpolet. Nytt denne gang er at 41 av dem har utvidet distribusjon.07. februar 2013 -
07 Februar 2013 - 07:00
Slik skal barolo smake
Disse baroloene byr på imponerende valuta for pengene. Men vær tålmodig.07. februar 2013 -
06 Februar 2013 - 07:00
Nervi: Flott introduksjon til det andre Piemonte
Nebbiolo må ikke nødvendigvis gi en vin for lang lagring. Det gir denne en god forsmak på.06. februar 2013 -
31 Januar 2013 - 07:00
Lagringsdyktig alternativ fra Loire
Selv om rødvinene fra Loire rent druemessig har et visst slektskap med Bordeaux, og lagringspotensialet er på høyde med de mer berømte slektningene, er stilen en annen.31. januar 2013 -
30 Januar 2013 - 07:00
Ren og rimelig rødvin
Denne produsenten lager veldig ren og god vin av områdets tradisjonelle druer.30. januar 2013 -
29 Januar 2013 - 14:55
Biodynamien forsterker terroiret
Christian Leperchois på Domaine des Carabiniers er en av pionerene innen først økologisk, så biodynamisk druedyrking i Sør-Frankrike. Det har slett ikke vært en vei uten hindringer, men belønningen er viner som uttrykker sitt terroir maksimalt.29. januar 2013 -
28 Januar 2013 - 16:33
Halv pris i taxfree-en
Denne sørafrikanske vinen er billigere enn noensinne akkurat nå.28. januar 2013