Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 26 Desember 2004 - 02:00

    Juletapas

    Juletapas kan meget vel være akkurat det som skal til for at julens måltider skal bli noe mer spennende enn den tradisjonelle julematen. I dag får du derfor tips til en rekke mindre retter som også kan deles med nære venner og familie. Dessert hører selvs
    26. desember 2004
  • 25 Desember 2004 - 02:00

    Kalkun

    Kalkun er vårt forslag til første juledagsmeny. Her får du ved selvsyn tips til hvordan kalkunen kanskje kan tilberedes hjemme hos deg selv. Dessert hører selvsagt med. I dag synes vi det er tiramisu som passer som avslutning på et hyggelig måltid.
    25. desember 2004
  • 24 Desember 2004 - 02:00

    Ribbe

    I dag er det ribbe som står på menyen for de fleste av oss. Vi regner med at du allerede har bestemt deg for hva du skal servere på selveste julaften, men dersom det er akkurat ribbe som skal på bordet finner du fremgangsmåten hos oss - på video. God Jul!
    24. desember 2004
  • 23 Desember 2004 - 17:28

    Gul jul

    Appelsiner er fortsatt selvfølgelige til jul, så hvorfor ikke la den aller mest klassiske juledesserten få litt smak av de søte gule. Det smaker dessuten fortreffelig med noe flytende gullgult ved siden av. God jul.
    23. desember 2004
  • 18 Desember 2004 - 17:01

    Nyttårsmenyen

    18. desember 2004
  • 18 Desember 2004 - 15:47

    Juleaftens meny

    18. desember 2004
  • 18 Desember 2004 - 14:42

    Romjula

    18. desember 2004
  • 18 Desember 2004 - 13:45

    Julekaker 7 og 2 slag

    18. desember 2004
  • 16 Desember 2004 - 12:22

    Sagolik jul

    Denne julen lar vi riskremen få en liten pause, men er ikke mindre tradisjonsbundet av den grunn. Bestemors sagopudding duger fortsatt - også på selveste julaften. Og passende drikke skal vi selvsagt ha.
    16. desember 2004
  • 15 Desember 2004 - 16:59

    Thaiinspirert juleomelett

    Vi nærmer oss slutten av julematkonkurransen. I morgen skal vinneren kåres, men frem til det er det bare å sende inn din oppskrift. Slik som Rita Hansen har gjort med sin thaiinspirerte juleomelett. Førstepremien er 5000 kroner.
    15. desember 2004
  • 14 Desember 2004 - 16:28

    Skogs-kongens drøm

    I dagens innsendte oppskrift beveger vi oss bort fra ribbe og pinnekjøtt. Det er nemlig elgkjøtt som Janne Gravir har i tankene når spennende julemat skal serveres. Som prikken over i'en kommer waldorfsalaten. Dette må jo bli godt!
    14. desember 2004
  • 14 Desember 2004 - 02:00

    Julesylte

    Minst én gang i julen bør du unne deg julesylte. Men, det finnes mange varierte serveringsmuligheter av denne klassiske julematen. Ikke nødvendigvis lompe med sennep, men som her hvor vi dekker tallerkenen med en fargerik palett av grønnsaker.
    14. desember 2004
  • 10 Desember 2004 - 16:28

    Pinnekjøtt i farger

    Julematkonkurransen går sin gang og i dag er det pinnekjøtt som stases opp i de fineste farger. Det er mange og sterke meninger om hvordan pinnekjøttet skal tilberedes og derfor vil vi tro at enkelte nå får en støkk i livet.
    10. desember 2004
  • 09 Desember 2004 - 16:32

    Fylt ribbe

    Ribbe er selvsagt svært populær julemat. Dette gir seg også merkbart utslag i vår store julematkonkurranse. Mer enn 75 prosent av de innkomne oppskrifter har ribbe som tema. Denne oppskriften er likevel litt spesiell.
    09. desember 2004
  • 09 Desember 2004 - 14:57

    Mens vi venter på ribba

    Ingen tøyser med ribba på julaften. Men siden akkurat ribbe er manges favoritt, er det jo fristende å servere den flere ganger i løpet av adventstiden. Gjerne med uvante smaker. Og da kan du nyte den sammen med noe helt annet til enn den vanlige duoen øl
    09. desember 2004
  • 08 Desember 2004 - 13:30

    Perfekt ribbe med sprø svor

    Ole Martin Alfsen viser deg hvordan du lager julens saftigste ribbe med perfekt tilbehør og sprø svor i disse videoene.
    08. desember 2004
  • 07 Desember 2004 - 16:51

    Ribbe med kanel

    Første oppskrift ut i vår store oppskriftskonkurranse, der temaet er tradisjonell julemat med ny vri, kommer fra Elverum. Det er May Britt Dammen som ved en feil har oppdaget en ny tradisjon i sin familie.
    07. desember 2004
  • 05 Desember 2004 - 02:00

    Kalkunfilet med bakt gresskar

    Dersom du en gang i blant serverer en hel kalkun, noe som ikke er direkte utenkelig nå som jula nærmer seg, kan du altså skjære bort deler av fileten og heller nyte den sammen med mer spennende tilbehør. Og vin selvsagt, både rødt og hvitt!
    05. desember 2004
  • 04 Desember 2004 - 02:00

    Pinnekjøtt

    Det skal godt gjøres å unngå pinnekjøttet i løpet av jula, og det er vel de fleste av oss svært så glade for. Det er likevel ikke helt opplagt hvordan kjøttet best tilberedes. Her får du gode tips samt idéer om hva du kan drikke til.
    04. desember 2004
  • 02 Desember 2004 - 17:58

    En velsmakende start

    Ved å legge litt flid i det du serverer gjestene dine som velkomst, kjøper du deg ekstra tid til å legge siste hånd på verket før alle går til bords. Og faktisk smaker det så godt at du rett og slett kan kombinere fordrinken med forretten.
    02. desember 2004
  • 01 Desember 2004 - 16:30

    Lyse kakemenn og -damer

    Dagens oppskrift i konkurransen om den aller beste julekakeoppskriften kommer fra Erlend i Bergen. Med denne er vi inne på tradisjonelle julekaker og selv om det i egentlig ikke er det vi er ute etter falt vi likevel for fristelsen vi også.
    01. desember 2004
  • 01 Desember 2004 - 02:02

    Boktips

    Side etter side med nytelse åpenbarer seg for den som mottar en kokebok eller vinbok i gave. Apéritif ser gjennom noen av nylanseringene og gir deg forslag til hva du kan legge under treet til en du virkelig setter pris på. Her er våre anbefalinger i år:
    01. desember 2004
  • 30 November 2004 - 16:08

    Karamellstenger

    Det er nå kun morgendagen igjen for deg som ønsker å konkurrere med din beste julekakeoppskrift. Dagens favorittoppskrift kommer fra 9 år gamle Christina Welten i Moss. Er du enig med henne i at dette er den beste kaken/kjeksen?
    30. november 2004
  • 29 November 2004 - 18:48

    Tante Elsas honningkaker

    Apéritif og VG Netts store julekakekonkurranse nærmer seg en slutt. Onsdag denne uken er siste sjanse dersom du ønsker å være med om å vinne gjeve premier. Marie Flatebø er en av dem som har sendt inn sin favorittoppskrift.
    29. november 2004
  • 28 November 2004 - 02:00

    Lam i karri

    Lammekjøtt tilhører også høstens råvarer. Nå er vel sant å si årets høstsesong mer eller mindre dekket med snø, men like fullt synes vi du skal dra nytte av det deilige lammekjøttet du fortsatt får tak i. En amerikansk zinfandel vil med stor sikkerhet pas
    28. november 2004