Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 13 August 2004 - 16:38

    Kveite i romdrakt

    Interessen for vår oppskriftskonkurranse der temaet er kveite fortsetter. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    13. august 2004
  • 12 August 2004 - 17:08

    Stekt kveite med appelsin

    Interessen for vår oppskriftskonkurranse der temaet er kveite er overraskene stor. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    12. august 2004
  • 12 August 2004 - 09:55

    Med eller uten nubbe?

    August er krepsemåneden. Og da tenker vi på ferskvannskrepsen som hentes opp fra elver og innsjøer i løpet av noen hektiske augustnetter. Som for annet ferskvannsfiske må du ha fiskekort for å fange dette ettertraktede skalldyret som våre naboer i øst går
    12. august 2004
  • 12 August 2004 - 02:00

    Laksefrikassé med cheddarsaus og grønnpepper

    Denne uken får du servert hele tre fiskemiddager, og i dag er det laks som matches med masse næringsnyttig grønt samt en smakfull ostesaus. Vi går for en frisk hvitvin fra Bordeaux. En vin med en svært behagelig prislapp.
    12. august 2004
  • 11 August 2004 - 02:00

    Rossosalat

    Midtveis i din kanskje første arbeidsuke over sommeren tar vi sikte på å servere en enkel, men deilig, salat. Retten kaller på en hvitvin, og i den flotte tyske rieslingen fra Mosel-dalen finner vi akkurat det vi er ute etter; friskhet og mineralsk snert.
    11. august 2004
  • 10 August 2004 - 11:00

    En spesiell fisk til en spesiell anledning

    Norsk kveite er en fisk med en lang og spesiell historie i vår kultur. Ti tusen år gamle helleristninger fra steinalderbosetninger langs kysten vitner om hvordan våre forfedre hyllet kveita; Den Hellige Fisken, eller Gudefisken, som den ble kalt.
    10. august 2004
  • 07 August 2004 - 02:00

    Flintsnadder

    Flintstek er populær grillmat nå om sommeren. Spesielt de ferdigmarinerte stykkene finner raskt sine kunder. Selvsagt kan du lage marinaden selv, og stort enklere miks enn den marinaden vi benytter til dagens middagsforslag blir det vanskelig å få til. Sp
    07. august 2004
  • 05 August 2004 - 02:00

    Marinert kalkunfilet med grillede grønnsaker og soyasaus

    Kalkun er ikke kun julemat. Selv midt i den varmeste sommertiden kan dette magre kjøttet nytes i fulle drag. Når kjøtt skal marineres må man ofte sette av litt tid til marineringen. Ikke denne gang, for her mikser du raskt det du trenger i marinaden.
    05. august 2004
  • 03 August 2004 - 10:53

    Tid for grønne måltider

    Nå er grønnsakene virkelig som best. Butikkenes grøntdisker bugner av herlige godsaker fra naturens spiskammer. La deg friste av de varierte oppskriftene og våre like varierte forslag til drikke. Begge deler får du selvsagt her.
    03. august 2004
  • 31 Juli 2004 - 02:00

    Grillet kalkunfilet

    I disse dager er det virkelig varmt i været. La ikke dette hindre deg i fra å tilberede en kanskje ny og hittil ukjent grillrett for deg og dine. Kalkun forbindes med julemat, men kan med stor grad av suksess også serveres i den varmere delen av året.
    31. juli 2004
  • 26 Juli 2004 - 09:00

    Makrell på japansk

    Spenstig ungmakrell i japansk innpakning er en energibombe av dimensjoner. Da kan du trygt spandere på deg noe godt i glasset ved siden av.
    26. juli 2004
  • 19 Juli 2004 - 09:00

    Lette desserter på late dager

    Om sommeren er det lett å leve - på alle måter. Med sol, lys og varme nyter vi aller helst det enkle og lette. Hva med å avslutte med noe søtt, noe friskt, - veldig godt og kanskje ikke for mektig? Her får du noen flotte oppskrifter på deilige sommerdesse
    19. juli 2004
  • 15 Juli 2004 - 02:00

    Tapas

    Tapas er en klassisk spansk måte å småsmake retter på. Spesielt morsomt og en opplevelse som garantert frister til gjentakelse er det dersom du tar runden i eksempelvis Barcelona. Selvsagt må det serveres en tørr sherry til slik deilig mat.
    15. juli 2004
  • 09 Juli 2004 - 02:00

    Pannestekt filet av gjørs med bønnecassolet og sjy med kapers og soya

    Denne fredagen er det Kjetil Gundersen, tidligere sous-chef på Restaurant De Fem Stuer og nå medlem av Det norske Kokkelandslaget 2001-2004, som gir deg sin oppskrift på pannestekt gjørs.
    09. juli 2004
  • 02 Juli 2004 - 10:30

    Sperillens gull

    Den eksklusive ferskvannskaviaren fra Ringerike-bedriften Villfisken gir gylne tider for gjedde- og sikfiskerne i Sperillen. I samarbeid med Matforsk jobbes det med å lage et kvalitetssikret produkt som skal lanseres på et større marked. I disse dager lag
    02. juli 2004
  • 30 Juni 2004 - 02:00

    Pestomarinert kalkunfilet med spagetti og fylt sopp

    Bruk grillen så ofte du bare orker. Det er likevel en relativt forsvinnende liten del av året du har mulighet til å hygge deg med den flersidige glede grillritualet gir. Og til grillsmaken passer en italiensk sangiovese helt utmerket.
    30. juni 2004
  • 27 Juni 2004 - 02:00

    Grilla kamskjell med salat

    En delikatesse som kamskjell vitterlig er fortjener å akkompagneres av de aller beste hvitviner. De finner vi raskt i den franske vinregionen Alsace, der to ulike men svært gode viner basert på områdets godkjente druer blir vårt forslag til deg.
    27. juni 2004
  • 26 Juni 2004 - 02:00

    Svinekjøtt i wok

    Svinekjøttet har den flotte egenskapen at det like godt kan kombineres med hotte som med fruktige ingredienser. Det krever også minimalt med tid for å bli til en herlig middag. Da har du også tid til å nyte den gode vinen vi anbefaler. God helg!
    26. juni 2004
  • 25 Juni 2004 - 02:00

    Hjemmelaget pizza

    Intet er vel bedre enn ekte hjemmelaget pizza. Rykende fersk fra stekeovnen, og heldig er den som også har pizzasteinplate - noe som gir den deilige sprøe bunnen. En portugisisk rødvin er hva vi mener skal passe til oppskriften du her får.
    25. juni 2004
  • 23 Juni 2004 - 02:00

    Grillspyd av kalkun

    Kalkun er godt, også når den er grillet ute. En flott anledning er det jo også å benytte denne St. Hansaftenen til å lage noen deilige grillspyd som både store og små setter pris på. De store skal imidlertid også nyte en spansk rødvin i reserva-klassen.
    23. juni 2004
  • 22 Juni 2004 - 13:45

    Hele 18 000 oppskrifter til deg

    Nå har du tilgang til hele 18 000 oppskrifter på aperitif.no. Flere tusen av dem er med konkrete drikkeforslag. Vi introduserer også tre nye oppskriftsseksjoner. Internasjonale spesialiteter med 380 oppskrifter, henimot 100 oppskrifter for deg som har dia
    22. juni 2004
  • 15 Juni 2004 - 10:19

    To sikre vinnere

    Franskmenn er med rette stolte av sin vin. Italienerne er kjent over hele verden for sin pasta. Tyskerne for sine biler og Japan for sin teknologi. Er det noe vi nordmenn har grunn til virkelig å være stolte av, er det fisken vår. Skriv ut disse flotte op
    15. juni 2004
  • 14 Juni 2004 - 17:40

    Is og Smoothies

    Sommer og sol, ferie og slaraffenliv, - kan en tenke seg noe bedre? Og hvis en til og med har noe herlig kaldt å leske seg på når sola steker og temperaturen stiger, ja, da er livet bare herlig. Øv deg på noen kjølige drikker allerede nå.
    14. juni 2004
  • 14 Juni 2004 - 09:55

    Skjellsommer

    Skjell i flere spennende varianter, med en god og frisk hvitvin - kanskje både til tilberedningen og som perfekt drikkefølge - er noe av det mest smakfulle vi kan kose oss med nå i sommer. Relativt rimelig er det også. Oppskrifter, fakta og drikkeforslag
    14. juni 2004
  • 13 Juni 2004 - 02:00

    Stekt makrell med krydderkokt rabarbra

    På tide med litt makrell igjen. En spesielt morsom fisk å få på kroken, sprek som den er. Om ikke lykken ikke er deg bi denne gang så kan du jo alltids legge turen innom en fiskedisk i nærheten. Drikkeforslaget finner du på en rekke av polets utsalg.
    13. juni 2004