Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 16 Februar 2004 - 10:29

    Ta kål på middagen

    Når grønnsakene pakkes rundt kjøttet, slipper ingen unna. Og det er bra, for kål er så sunt og godt for deg at du heretter kan pælme hele kosttilskuddsarsenalet ditt. Med et glass vin til blir det den reneste fryd.
    16. februar 2004
  • 13 Februar 2004 - 11:34

    Forfør med sensuell mat og drikke

    Det heter at veien til mannens hjerte går gjennom magen. Vi viser deg hvordan på mulighetenes dag og satser på at også ganen er et følsomt organ når du i tillegg byr på tre sensuelle retter. Rosa champagne gjør også jobben hvis din utkårede er en kvinne.
    13. februar 2004
  • 12 Februar 2004 - 11:34

    Et valentinsk måltid

    14. februar bør alle se rosa, eller i hvert fall forberede en romantisk stemning i heimen, for da er det Valentine's Day. Noen små luksusafrodisaka sørger for økt temperatur så vel rundt spisebordet som i forholdet.
    12. februar 2004
  • 03 Februar 2004 - 02:00

    Kyllingburger

    I dag skal en ny og spennende burger på bordet. Prior lanserer i disse dager kylling-kjøttdeig, en kjøttdeig som inneholder vesentlig mindre fett enn den tradisjonelle laget av storfekjøtt. 100 prosent rent hvitt kjøtt er sunt for kroppen. Vi matcher en r
    03. februar 2004
  • 02 Februar 2004 - 11:58

    Lett omelett

    Omeletten er rask og lett å tilberede, den er mettende og svært lett å få i magen. Skulle en enslig omelett bli i snaueste laget, kan en raus eggepanne være tingen. Med store muligheter til variasjon får du her hele 12 gode oppskrifter på lette omelettmid
    02. februar 2004
  • 30 Januar 2004 - 02:00

    Chateubriand

    En riktig lekker kjøttmiddag er på sin plass etter en strevsom arbeidsuke. Vi velger oss det mest eksklusive kjøttstykket, indrefileten, og bygger på med hjemmelaget potetgull. I glasset blir det australsk i form av en rød kraftbombe. Men likevel en vin m
    30. januar 2004
  • 29 Januar 2004 - 12:24

    Ikke bare rått

    Østers er ikke like utilnærmelig når de serveres i en god saus sammen med asparges. Men de virkelige østersfantastene vil ha dem rå uten annet tilbehør enn brød og smør.
    29. januar 2004
  • 28 Januar 2004 - 02:00

    Nudelsuppe med kjøttboller

    Nudler er svært anvendelige. I dag tilbereder vi en deilig varm suppe der kjøtt og grønnsaker hører med. En rimelig men velsmakende middag krever ditto vin i glasset. Et lett valg - bare se på denne flotte og rimelige røde italieneren som du får kjøpt i t
    28. januar 2004
  • 27 Januar 2004 - 02:00

    Kyllingrulader

    Små og lettspiste retter hører selvsagt også med i vår rikholdige kokebok. Dagens forslag er enkelt og greit basert på kyllingfilet samt noen ytterst få andre bestanddeler. Vi foreslår også en lettdrikkelig rødvin som passer svært godt til smaksbildet.
    27. januar 2004
  • 26 Januar 2004 - 16:20

    Salt er livets alt

    At salt ikke bare er salt, og det mest naturlige og nødvendige krydderet som finnes, er en erkjennelse som begynner å spre seg blant kokker og andre matkyndige. Og det beste havsaltet kommer fra Frankrikes vestkyst.
    26. januar 2004
  • 25 Januar 2004 - 02:00

    Russisk kylling à la rype

    Kylling på et noe vilt vis er dagens middagsforslag. Navnet sier egentlig alt, men vi fornemmer en litt uvanlig og spennende smak som vi slett ikke forbinder med kylling. Rosenkål og vin er en ytterst vanskelig kombinasjon, men en vin fra Bordeaux skulle
    25. januar 2004
  • 15 Januar 2004 - 02:00

    Wok med svinekjøtt, eplemos og chili

    Woket svinekjøtt er synonymt med kjapp hverdagssmiddag. Husk at svinekjøtt er magert og slankende, men at nudlene i seg selv ikke er det. Men her er også masse deilige grønnsaker, og da balanseres måltidet ganske godt likevel. Spansk rødvin er vårt vintip
    15. januar 2004
  • 08 Januar 2004 - 12:46

    Myk start på året

    Striskjorte og havrelefse erstattes av myke, fylte og fyldige pannekaker, så blir ikke overgangen fra god jul til godt nytt år så stor. Vi unner oss selvsagt noe godt å drikke til.
    08. januar 2004
  • 01 Januar 2004 - 02:00

    Kalkunsuppe

    Etter en for mange svært sen natt med masse feiring og ditto god mat passer det vel godt med en enkel men smakfull middagsrett. Kalkunsuppe blir derfor det nye årets første rett, og vi velger like godt vann som drikkefølge. Om du ønsker noe annet godt er
    01. januar 2004
  • 31 Desember 2003 - 02:00

    Nyttårsmeny 2003

    Året avsluttes med en smaksrik og ikke minst lettlaget fire retters meny som uten problem kan reduseres til en to eller tre retter avhengig av hvor mye arbeid du vil legge i maten. Selvsagt med forslag til drikke som er tilgjengelig i de aller fleste polb
    31. desember 2003
  • 29 Desember 2003 - 02:00

    Stekt laks

    Heller ikke i julehøytiden kommer vi unna gode fiskemåltider. Vi gjør det imidlertid ganske enkelt og anbefaler stekt laks som denne mandagens rett. Om du har tatt julefri eller jobber disse mellomdagene, er retten uansett enkel å tilberede. Vi matcher fi
    29. desember 2003
  • 28 Desember 2003 - 02:00

    Juleølmarinert viltfilet med juleølsaus og juleølposjert fiken

    Også i romjula skal trivselsfaktoren være helt på topp. God mat og gode venner er en vellykket kombinasjon, og med godt og variert drikke til maten er vi ganske sikre på at julens siste dager blir en fin avslutning på året som snart er omme.
    28. desember 2003
  • 27 Desember 2003 - 02:00

    Fondue med spennende sauser

    Fondue er en rett som skapt for høytider lik julen. Svært sosialt, for tiden trekker unektelig ut når man på tur står på vent for å ferdigstille den tillagede porsjon på fonduegaffelen. Men fortvil ikke; det er mye glede å finne i både glass og tilbehør.
    27. desember 2003
  • 26 Desember 2003 - 02:00

    Kyllingfilet med smak av jul

    Kylling finner sin naturlige plass også under julehøytiden. Husk at dette også er slankende mat, for kyllingkjøttet er faktisk svært magert. Vinen kommer fra det spennende Somontano-området i nordre delen av Spania. Svært rimelig priset er den også denne
    26. desember 2003
  • 24 Desember 2003 - 02:00

    Julens festmeny

    Julens festmeny kan du benytte deg av nær sagt hvilken som helst dag i høytiden. Tre retter står på menyen, og det er ikke de tradisjonelle rettene vi satser på. Skap derfor din egen tradisjon basert på dine egne favoritter, slik som Omar Viset her gir de
    24. desember 2003
  • 22 Desember 2003 - 02:00

    Dagens rett for hele julen 2003

    Redaksjonen tar en velfortjent juleferie, men vi har selvsagt laget ferdig Dagens rett hver dag frem til 2. januar. Riktig nok ikke som middager som står oppvarmingsklare i kjøleskapet, men like fullt til glede for deg som står fast for ideer til varierte
    22. desember 2003
  • 19 Desember 2003 - 10:16

    Akevittmenyen

    Her finner du en oversikt over de akevitter som er til salgs over polets disk. Men ikke bare det, du finner også en beskrivelse av fylde, smak og ikke minst hva slags mat du skal bruke den enkelte akevitt til.
    19. desember 2003
  • 19 Desember 2003 - 02:00

    Israelsk kylling med sennep og honning

    Kylling er godt, men da må du for all del også prøve de bedre utgavene, så som Stange-kylling eller Gourmet-kylling. Smaksopplevelsen lover vi deg blir en helt annen og så absolutt verdt hver eneste krone, for dyrere er det jo naturligvis. Flott vin hører
    19. desember 2003
  • 16 Desember 2003 - 12:41

    Brød i alle fasonger

    Brød er viktig, ikke minst i julehøytiden. Det er på denne tiden av året familien samles rundt spisebordet, og spesielt frokosten får stor oppmerksomhet.
    16. desember 2003
  • 15 Desember 2003 - 02:00

    Medisterkaker

    Vi nærmer oss jul, og da faller det naturlig å trappe opp våre forslag rundt tradisjonsrik julemat. Medisterkaker er klart med blant disse rettene, og svært enkle å tilberede er de også. Vi trenger en lett og ung vin til en rett som dette, og dagens forsl
    15. desember 2003