Pastasalat

Uken starter med en meget smakfull pastasalat. Lager du ekstra mye kan du servere resten dagen etter, eller kanskje ta med på picnic?

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Pastasalat

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

400 g
200 g
0.5 stk
1 stk
boks crème fraîche
1 stk
0.5 ss
1 ts

Fremgangsmåte

Kok pastaen «al dente» i rikelig med lettsaltet vann.

Del salami og ost i biter. Skjær purren i ringer. Bland majonesen ut i crème fraîche, hvitløk, sitronsaft, sukker og krydder.

Bland sammen pasta, grønnsaker, valnøtter og dressing, og la pastasalaten trekke minst en time før servering. Server sammen med brød.
 
Pastasalaten holder seg godt til neste dag.
 
Tips:
Al dente: Pastaen kokes til den er «mør» gjennom, men fremdeles har litt tyggemotstand (i midten).
 

Unngå å avkjøle pasta ­ den er som en svamp og trekker til seg vann og gjør den smakløs og «vassen». Sil bare av kokevannet, vend den i rikelig med olivenolje og hell den utover et flatt fat til avkjøling.

På jakt etter en ny pastaoppskrift finner du våre beste her

Alt du trenger å vite om pasta

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Hjemmelaget pasta  

Hjemmelaget tagliatelle  

Hjemmelaget pasta (glutenfri)

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen