Sild med panzanellasalat

Sild er mye mer enn bare nedlagt sild til julefrokosten - prøv denne deilige italienske varianten.

I en travel førjulstid er det deilig med fiskemåltider, og her har den klassiske silden fått italiensk følge.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Sild med panzanellasalat

Fremgangsmåte

Panzanella:
Kutt et kryss i toppen av tomatene og skold dem ved å ha dem i kokende vann noen sekunder før du har dem over i en bolle med isvann. Fjern skinnet og del tomatene i to.,
 

Sett stekeovnen på høyeste temperatur. Del paprikaen i to på langs og pensle skinnet med litt olje. Stek dem i stekeovn med skinnsiden opp til de får svarte flekker.

Ha paprikaen over i en plastpose og la de avkjøle seg. Del paprikaen i pene biter. Skjær loffen i terninger.

Bland ingrediensene til panzanellaen og smak til med salt, pepper og eddik.

Sild:
Skjær hver sildefilet i tre biter og dryss med salt og pepper. Stek dem i olje i varm panne med skinnsiden ned i ca ett minutt.
 

Tilsett hvitløk og basilikum i stekepannen og stek videre ett minutt.

Legg opp sild og panzanella lagvis og pynt med friske urter og oliven.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen