Blomkål passer utmerket også til fisk- og skalldyrretter.
Flere fisk- og skalldyrretter med blomkål
Hummersuppe med blomkål
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha så på hummerhovuda og steik vidare i 5 minutt. Knus gjerne hummerhovuda litt slik at du får ut så mykje smak som mogleg.
Ha på væska og kok i 5 minutt. Trekk til sida, og lat den trekke i 10 minutt. Silast og holdes varm til ho skal serverast.
Sil vatnet frå, og køyr til ein tykk puré i blendar med smør og salt.
Legg ei reinsket hummerklo eller skiver av hummerhale på toppen og server med éin gong.
Les meir om havets kardinal her
Tips: Denne retten er rik på smak og passer godt som forret for seks eller en liten hovedrett for fire.
Flere hummer- og skalldyrretter
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Ørjan Johannessen, Bekkjarvik Gjestgiveri
Foto: Lise Bjelland