Her får focaccia og vår hjemlige kringle ny betydning. Har du ikke jordbær, kan du bruke andre bær eller frukt.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Her får focaccia og vår hjemlige kringle ny betydning. Har du ikke jordbær, kan du bruke andre bær eller frukt.
Elgkjøtt blir enda mer smaksrikt med marinering og med tilbehøret der grillen er sentral. Raske varmebehandlingen gjør at det forblir saftig helt til det skal spises.
Lam er nam, og for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet. Her får du oppskriften på provencalsk lammestek.
Enten det er jul, nyttår eller en annen hyggelig anledning skal du lage karamellpudding. Her får du oppskriften du garantert lykkes med.
Selvfølgelig skal du helsteke kalkunene. Her er det tilbehøret som gjør det den store forskjellen. Du skal nemlig lage både syltet løk og potetgrateng.
Beouf Bourginon er herligsk fransk. Den perfekte selskapsrett, når det skal slås litt ekstra på stortromma. Den kan helt fint lages i god tid i forveien, da smaker den enda bedre.
Det mange gode oppskrifter på bacalao. Her har du oppskriften på hvordan de lager den i Lofoten.
Når kjøttet får godgjøre seg over lang tid som i denne oksegryten, blir kjøttet så mørt at det nesten faller fra hverandre.
Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak gleder du alle rundt bordet.
Ente mit Weinkraut heter denne klassiske tyske retten som smaker utmerket også i den norske førjulsmenyen.
Hva kan bli mer feststemt enn en kransekake på bordet som den du har bakt selv?
Kransekake er en skikkelig festkake som du må ha på kakebordet ved store anledninger som jul.
På nasjonaldagen skal det være mange kaker på bordet. For festens yngste kan det være vanskelig å balansere store kakestykker på tallerkenen. Disse kakene er perfekte å ta i en liten klype.
Bak et olivenbrød som smaker perfekt som følge til mange retter. I dette brødet har vi tilsatt soltørkede tomater og krydderurter. Det gir en helt spesiell smak.
Skinkestek med surkål er god norsk tradisjonsmat. Her legger vi til fondantpoteter. Du får oppskriften på alt her.
Denne gryteretten smaker helt fantastisk. Fruktsmaken kommer frem gjennom å bløtlegges i cognac og setter en ekstra spiss på retten.
Her har lammekjøttet erstattet storfekjøtt i en fransk klassiker, boeuf bourgignon.