Oppskrifter

oppskrifter.webp
  • 30 minutter

    Hyse er på samme måte som torsk veldig lett å bruke i kjøkkenet, og denne smaksintense paprikarøren gjør susen. Om du ønsker mer trøkk, kan du bruke sterk paprika i tillegg. I pulverform eller som ajvar fra glass.

  • 30 minutter

    Skottene har sine spesialiteter. Denne retten er en av dem som du absolutt må prøve. Følg oppskriften og alle rundt bordet vil bli overrasket.

  • 1 time

    Frisk og kjempegod ostekake med appelsiner og som lett lages uten steking i ovn. Den er dessuten ganske lett, så du klarer to stykker.

  • 40 minutter

    En mandelbunn er rett og slett genial, for med en slik kan du trylle fram de lekreste smakskomposisjoner. Smeltet sjokolade, syltetøy blandet med krem, ja sågar sjokoladepålegg eller Hapå smaker godt på toppen.

  • 40 minutter

    Med rask eplekompott og sitronkrem er denne pannekakedesserten gjennomførbar også midt i uka. Om pannekaker og krem høres mektig ut, vil du bli overrasket over hvor frisk denne desserten er.

  • 30 minutter

    Skrei er sesongbasert gourmetfisk. Du kan også bruke torsk i denne smaksrike oppskriften med smak av hvitløk, persille og soyasaus.

  • 30 minutter

    Har du butterdeig i fryseren, er du alltid rustet for å diske opp med noe ekstra godt og ikke minst veldig lettlaget. Som denne sterkt forenklede versjonen av en napoleonskake.

  • 30 minutter

    Brosme er en fisk som passer utmerket i gryter. Her kokes den i en grønnsaksgryte med smaker fra middelhavet.

  • 1 time

    Rødbeter, også økologiske, er blitt veldig lette å finne i butikkenes grønnsakshyller. Og er perfekte å ty til nå på senvinteren.

  • 3 timer

    Pot au feu er en fransk klassiker som trenger noen timer på kokeplaten. Men den er verd å vente på. Mens du venter kan du spille høy musikk eller gå en tur.

  • 15 minutter

    En panne med mye smak av hav og umami som i tillegg er veldig lett å lage.

  • 50 minutter

    Denne kaken er en herlig dessert. Du kan selvfølgelig også bruke den til kaffen. Med bringebær og frisk mynte garanterer vi at den vil falle i smak hos alle rundt bordet.

  • 30 minutter

    Strata er en amerikansk ovnsrett som også er en super måte å få brukt brød- og grønnsakrester på.

  • 1 time 30 minutter

    Denne kringlen fylt med godsaker som marsipan, pistasjenøtter og bringebær er helt uimotståelig. Perfekt til morsdag eller farsdag, bursdager eller skoleavslutninger.

  • 1 time 30 minutter

    Dette er svenskenes vri på fastelavnsboller som absolutt bør prøves.

  • 45 minutter

    Bruker du speltmel i bringebærkaken blir den nesten sunn, og toppet med pinjekjerner og sjokolade blir den ekstra god.

  • 1 time

    Vaniljerull med pasjonsfruktcurd er rett og slett en rullekake som står på høykant fylt med deilige kremer. Topp til alle typer fest.

  • 45 minutter

    Denne kaken som er veldig populær i Canada og USA er både søt og fet, men også veldig god.

  • 3 timer

    Frijoles refritos serveres med nachos chips, men kan også brukes som en rett i seg selv. Hvis du ønsker den vegetarisk, må du bruke olivenolje.

  • 45 minutter

    Blondies er brownies uten kakao eller mørk sjokolade. I denne oppskriften er det også brukt epler og mandelmel, noe som dessuten gjør den glutenfri.

  • 20 minutter

    Du visste kanskje ikke at linser er en formidabel proteinkilde og like smaksrike som kjøtt. I disse veganske bollene legger vi til hampfrø, quinoa og chiafrø.

Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken