Braai er barbeque på sørafrikansk og lam i skiver (eller koteletter) er en selvfølge.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Braai er barbeque på sørafrikansk og lam i skiver (eller koteletter) er en selvfølge.
Dette er det indiske kjøkkens svar på snitzel - men her med lam, og en annen type panering enn hva vi er vant med.
Gosht Shahjani er en nordindisk rett oppkalt etter keiseren i Mughalriket, God blir den med lam og en smaksfylde som varmer godt. Dobbel bonus er at huset fylles med velduft.
Mansaf er en tradisjonsrik palestinsk-jordansk rett som kombinerer lammekjøtt, yoghurt og ris.
Cochifrito, en av spesialitet i Navarra, en region som er kjent for sine melkeforede lam av høy kvalitet.
Gresskarsuppe med Harissa er tøffe saker som du helt sikkert vil sette pris på.
Aspargessuppe smaker deilig. Legger du i tomat og sprøstekt spekeskinke på toppen får du et herlig måltid.
Seifilet er fortsatt den rimeligste i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her hva du kan gjøre med den.
Det skal ikke mye til for å lage en god fiskegryte. God sjømat har så mye egensmak at det trengs ikke så mange ingredienser. Her er den enkle oppskriften.
Mont d`Or-sesongen er fra slutten av september til mai og det er et halvt år med glede for ganen. Det er nesten fravær av oppgaver og søl på kjøkkenet.
Lag en lammegryte slik de gjør det i Navarra i Nord-Spania. Lag dobbelt porsjon. Det vil du ikke angre på dagen etter.
Lag krabbesalat med saften fra appelsin og grapefrukt. Det setter en ekstra spiss på salaten. Her er den enkle oppskriften.
Det er ikke vanskelig å forstå at denne salaten er ganske så fargerik. Det kan vi si om smaken også.
Potetsuppe er en velkjent rett. Denne er krydret med hete reker og løkfylte pitabrød. Her er oppskriften.
Dette lammespydet er uhyre enkelt å lage, men ikke mindre smaksrikt av den grunn. Prøv denne oppskriften.
Baba Ganoush er en nydelig libanesisk auberginedip.
Du har sikkert tenkt at tomater er noe du har i salater. Da skal du prøve en varm tomatsalat.
Kveite egner seg meget godt på grillen. Det gjør reker også. Sammen på et grillspyd med andre godsaker blir det deilig måltid.
Grillkongen Jan Ivar Nykvist vil ha oss til å grille året rundt. Som med denne velsmakende og lettlagete kveiteretten.
Hvorfor ikke imponere med noen herlige posjerte egg som en rask og delikat hverdagsmiddag i dag? Her oppskriften.